15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Un Tudor în anii 1940, înghesuit, devine o casă de familie primitoare, inspirată de parizieni

Casele de tip bungalou în stil Tudor din anii 1940 cu bucătării mici și fluxuri neunite sunt destul de frecvente în nord-estul Portland și cea care Design JHL a fost angajat să renoveze pentru o familie de trei persoane nu a fost diferit. Dar, mai degrabă decât să vadă probleme, firma de design interior din Portland a văzut posibilități: prelucrări originale din lemn de mahon, uși originale din lemn de esență tare și mici detalii, cum ar fi șine de imagine intacte în spațiile de locuit formale. Deci, împreună cu Thesis Studio Architecture, echipa a elaborat un plan care a adăugat doar 150 de metri pătrați la amprentă – dar prin ceea ce directorul JHL Design Holly Freres numește „o rearanjare a spațiului” a făcut ca casa să se simtă mult mai mare.

casa familiei portland Livingul dinainte. Haris Kenjar

Primul pas a fost reconfigurarea întregului etaj principal, care conținea o bucătărie îngustă și două dormitoare în partea din spate a casei. Dormitoarele, explică Freres, „accesul monopolizat la curtea privată, acoperită cu copaci”, astfel că furnizarea de acces și vedere la această parte a casei din camerele mai publice era o prioritate. Reorganizarea a făcut din bucătărie spațiul central de distracție, așa că au schimbat locația inițială cu cea a unuia dintre dormitoare; locația inițială a bucătăriei a devenit o baie și un hol.

Această schimbare a permis bucătăriei să se deschidă către restul spațiilor de la parter. "Amprenta bucătăriei și-a dublat dimensiunea și a devenit o parte a spațiului de locuit și de divertisment ”, explică Freres. Ea a optat pentru dulapuri inferioare cu panouri încastrate mai tradiționale și rafturi deschise mai contemporane cu suporturi din alamă în locul dulapurilor superioare.

Multe dintre deciziile de proiectare, în special în ceea ce privește paleta de culori, selecțiile de materiale, mobilierul și finisajele au fost inspirate din timpul proprietarilor de locuințe din Paris. În camera de zi, care și-a păstrat locația inițială, un șemineu de epocă importat de la Paris este punctul central al camerei, iar albastrul bogat și moale al spațiului a fost inspirat de Muzeul Rodin al orașului. O nouă deschidere către bucătăria relocată a fost încadrată cu un arc larg, ascuțit, care amintește de ușile și deschiderile care existau în bucătăria anilor 1940..

casa familiei portland Haris Kenjar casa familiei portland Haris Kenjar

O mică adăugare de 150 de metri pătrați a adăugat spațiu în sudul casei, creând o adăugare pentru cămăruță / sufragerie formală completată într-un stil care „onorează caracterul original al casei și atinge estetica capricioasă de inspirație europeană”, explică Freres.

Faceți turul întregii case de mai jos.

Bucătărie

casa familiei portland Haris Kenjar

Piesa de rezistență în bucătărie este insula personalizată cu suporturi din alamă, panouri din nuc și un blat de marmură de Carrara. „Se folosește atât ca spațiu util pentru pregătirea bucătăriei, cât și ca o piesă de mobilier frumoasă”, spune Freres, care și-a repetat materialul pe alte elemente, cum ar fi rafturile deschise și capota peste gama de gaz Lacanche. Între timp, fațada zellige din faianță adaugă „o surpriză a straturilor texturale”, spune ea.

Sufragerie

casa familiei portland Haris Kenjar

Livingul se amestecă gânditor vechi și nou, cu televizorul ascuns inteligent de o oglindă plasată între două corpuri de iluminat de epocă. Alte piese din cameră sunt elemente antice sau personalizate, cum ar fi un covor personalizat din mătase și lână și o secțiune din catifea roz.

Sufragerie

casa familiei portland Haris Kenjar

Când a conceput sala de mese în afara bucătăriei, echipa de design a oferit-o "un tavan boltit potrivit epocii" precum și grinzi decorative și ferestre cu arcuri din mahon, care oferă o astfel de gravitație istorică pe care cu greu știați că a fost o adăugare recent construită. Acoperirea podelei este o pardoseală din dale de piatră albastră, așezată într-un model de șiret; corpul de iluminat din anii 1920 provenea din Italia.

Dormitorul principal

casa familiei portland Haris Kenjar

O scară îngustă care ducea la ceea ce a fost anterior un spațiu de mansardă finit a fost transformată într-o suită de dormitor luxoasă, completată cu o cămină nouă care oferă înălțime suplimentară a capului, suprafață pătrată utilizabilă și vedere la curtea din spate.

casa familiei portland Mansarda înainte. Haris Kenjar casa familiei portland Reimaginat ca o baie. Haris Kenjar

O baie nouă la etajul superior are o cameră separată pentru cadă pentru a găzdui o cadă de sine stătătoare, inspirată de epocă, ascunsă sub o cămină cu o fereastră originală din sticlă cu plumb, creând camera perfectă de răgaz.

Dormitor copii

casa familiei portland Haris Kenjar

Dormitorul confortabil de la primul etaj, cu vedere spre curte, „avea o dimensiune bună și avea o lumină naturală excelentă”, spune Freres, astfel încât firma a adăugat tapet capricios cu o temă imaginativă, florală, la cererea mamei. Mobilierul de epocă ajută la concretizarea sentimentului de basm al spațiului.

Home Office

casa familiei portland Haris Kenjar

Folosit inițial ca colț de luat masa în casă, acest spațiu a fost transformat într-un birou la domiciliu cu ușă de buzunar pentru intimitate. Firma a adăugat o nouă fereastră pentru mai multă lumină a zilei, iar pereții au fost acoperiți într-un cloudscape alb-negru „pentru a oferi camerei o senzație expansivă de a fi în nori și o evadare totală din alte zone ale casei”, spune Freres..

Urmăriți House Beautiful pe Instagram.

>

Previous Post
Moja svadba bola zrušená – namiesto toho som namaľoval celý svoj dom
Next Post
O bucătărie datată din anii ’90 devine un hangout primitor