15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rejtett ajtók a belső térben: előnyök és hátrányok

A titkos ajtók használata a belső terekben nem új építészeti technika, hanem egy rég elfeledett. Emlékezz a szépirodalmi könyvek, tudományos fantasztikus filmek titokzatos rejtett szakaszaira a lépcső alatt, a szekrény, kandalló, tükör mögött, amelyek mögött valami titkos, drága vagy szörnyű rejtőzik.

Ma, a minimalizmus, a természetesség és a környezetbarát divat korszakában az ilyen ajtók eltérő friss hangzást kaptak, és széles körben használják dekoratív célokra. Lehetővé teszik a tervezők számára a legkülönlegesebb belső megoldások megvalósítását. Milyen más erényeik vannak? Van -e hátrányuk? Ezekre a kérdésekre válaszolunk.Ez a cikk a Belwoodoors -szal együttműködésben készült. Láthatatlan ajtókat vásárolhat Moszkvában tőlük, megtekintheti a rendelkezésre álló modelleket link.

A rejtett ajtók fő előnyei

1. Tömörség, minimalizmus

A rejtett ajtók az egyik ideális megoldás a minimalista belső terekhez, amelyek népszerűsége az utóbbi években egyre nagyobb..

REFERENCIA: A minimalizmus minden felesleges dologtól való megszabadulás eszköze, amely lehetővé teszi, hogy az élet legfontosabb dolgára összpontosítson. Ez a mozgalom megtanítja értékelni a pillanatokat, érzéseket, embereket és kevésbé gondolni az anyagi dolgokra. Sőt, a minimalizmusra való áttérés is beleillik a környezetvédelem keretébe: kevesebb dolog = kevesebb erőforrás -fogyasztás = kevesebb környezeti kár.

A titkos ajtó kialakítása csak egy “láthatatlan” dobozt, rejtett zsanérokat és önmetsző csavarokat tartalmaz. A sávok, szerelvények és látható ajtólap hiánya miatt a süllyesztett ajtó valóban lakonikus, minimalista megoldás..

2. A szoba arányainak vizuális megváltoztatásának módja

Rejtett ajtók segítségével megoldható a tér vizuális növelésének problémája. Annak a ténynek köszönhetően, hogy semmi sem “törik meg” a falak síkját (az ajtó a fallal egy síkba van felszerelve), a szoba tágasnak tűnik.

Ezenkívül az ilyen ajtók vizuálisan növelik a mennyezet magasságát a masszív keret hiánya miatt. A szalag nélküli ajtó magasnak és keskenynek tűnik, és ezzel együtt felemeli és “elviszi” a mennyezetet felfelé.

3. “Keresni fogom” – használja a “tervezett” célra

A titkos ajtó szó szerinti ősjelentésében is használható – elrejteni valamit. Természetesen kincsekről vagy varázsszobáról aligha beszélünk, de egy takarítószoba (mosoda, kamra, gardrób) vagy a fürdőszoba fátyoláról – miért ne?

4. Sokféle falidekorációs lehetőséget hoz létre

A süllyesztett kialakítás számos lehetőséget kínál a fali dekorációhoz: a falak díszítésekor nem kell azon gondolkoznia, hogyan kerülje meg az ajtót, de a design remekmű részévé teheti.

A rejtett ajtók leggyakoribb típusai:

– festéshez – festhet egy hangon (ez kiválóan alkalmas a tér bővítésére), vagy megmutathatja kreativitását a vászon díszítéssel vagy rajzokkal való borításával;

– a panelek alatt – a falpaneleket a vászonra rögzítik;

– a tapéta alá – “ragassza ugyanazt a tapétát az ajtóra, mint a falra” is a “láthatatlanság” hatás fokozására szolgál, a lényeg az, hogy ne felejtsük el, hol van a kijárat;

– a panel alatt – ezzel a módszerrel az ajtó képpé alakul: speciális keretet hoznak létre, és fotótapétát ragasztanak a közepére, keretet szerelnek köré (a legtitkosabb verzió, amelyet először nem vesz észre vagy akár első pillantásra).

5. További funkciók

Mehet tovább, és teljesen láthatatlanná teheti az ajtót, olyannyira, hogy aki ránéz, nem érti, hogy ez az ajtó előtte. Például rendelhet tükörmodellt. A tükör nem felesleges tulajdonsága a folyosónak és az öltözőnek, és a fényvisszaverő felület megfelelő elhelyezkedése miatt vizuálisan növelheti a teret, és megvilágíthatja.

Ezenkívül a rejtett termékeket szekrényeknek, állványoknak álcázzák, ami szép bónuszt ad további tárolóhely formájában, de különleges, megerősített utasításokat igényel.

6. Sokoldalúság

A rejtett ajtókat gyakran nagyon keskeny nyílásokba telepítik, ahol lehetetlen hagyományos szerkezetet elhelyezni lemezszalagokkal.

A rejtett ajtók bármilyen nem szabványos elrendezéshez alkalmasak.

A süllyesztett ajtók hátrányai

1. Ár

A rejtett ajtókerettel rendelkező ajtók többszörösébe kerülnek, mint az egyszerű beltéri ajtók.

Az ilyen ajtók felszerelése is szép fillérbe kerülhet..

2. A tartó összetettsége

A rejtett ajtók telepítésének összetettsége a szerelési munkák költségeinek is köszönhető. Az ilyesmit csak szakképzett kézművesekre lehet bízni, mert a telepítés legkisebb pontatlansága feltűnő lesz. Enyhén görbe – és nincs “láthatatlanság” effektus, hanem a leomló ívelt fal illúziója.

FONTOS: Az ilyen típusú rejtett szerkezetek telepítésének megvalósíthatóságát a javítási munkák kezdeti szakaszában kell kiszámítani.

3. Korlátozott manőverek a belsőépítészetben

Annak ellenére, hogy a rejtett tárgyak sok új lehetőséget kínálnak a dekorációhoz, van egy negatív oldala is az érmének..

A rejtett szerkezetek kiválasztásakor figyelembe kell vennie a láthatatlan ajtó dekorációjának megfelelőségét mindkét szobában, az átjárót, amely biztosítja.

Previous Post
Nina Nash Long, Don Easterling și Brandon Ingram transformă un lot obscur într-o oază din curte
Next Post
Od stare knjižare do lagane i prozračne kuće: prekrasna preobrazba u Bruxellesu