15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

5 alternative ușoare la serverele web Apache și IIS

Aproape toată lumea a auzit de serverele web Apache și IIS. Acestea sunt primele două servere web în ceea ce privește popularitatea. Dar Apache și IIS nu sunt singurele servere web capabile din jur.

Există multe servere web excelente disponibile care oferă o alternativă de înaltă performanță la oricare dintre câinii de top.

Dar ce ar trebui să ofere un server web capabil? Iată câteva criterii esențiale:

 • Nivel ridicat de scalabilitate
 • Stabilitate
 • Configurare ușoară
 • Ușoare: încărcare redusă a procesorului, utilizare redusă a resurselor, amprentă redusă de memorie

Dacă vă place acest articol, s-ar putea să vă intereseze unele dintre articolele noastre mai vechi despre Șabloane Magento, instrumente pentru web designeri, instrumente de monitorizare a serverelor, creați un modul de bază Drupal Block, interesant în CSS3 și optimizați-vă blogul WordPress.

5 alternative realiste la Apache și IIS

Multe dintre aceste servere web alternative sunt gratuite. Aproape toate oferă o soluție de server ușoară, foarte scalabilă. Unii chiar depășesc atât Apache, cât și IIS în ceea ce privește viteza generală. Cele 5 servere web pe care le vom privi ca alternative reale la Apache și IIS sunt:

 • Nginx
 • LiteSpeed
 • Lighttpd
 • Hiawatha
 • Cherokee

Nginx

Dezvoltat de Igor Sysoev în 2002, Nginx a fost în cele din urmă lansat publicului în 2004 și continuă să crească în popularitate în fiecare an. Nginx este un server HTTP gratuit și un proxy invers. Poate acționa și ca un server IMAP / POP3. Beneficiind de faptul că este complet scalabil, Nginx combină utilizarea unei cantități mici previzibile de memorie cu arhitectură asincronă, rezultând o amprentă mică de memorie și un consum redus de resurse. Nginx oferă un mediu stabil de înaltă performanță și este în prezent serverul web ales pentru WordPress, SourceForge și TorrentReactor. Nginx este în prezent al treilea cel mai popular server web (în spatele Apache și IIS) cu o cotă de piață de 7,65% (conform sondajului Netcraft din martie 2011).

abc

LiteSpeed

Un alt server web foarte popular, LiteSpeed este deținut de LiteSpeed ​​Technologies Inc. și a fost creat în 2002. Se presupune că LiteSpeed ​​este:

 • În general de 6 ori mai rapid decât Apache
 • 50% mai rapid în livrarea conținutului PHP decât Apache (cu mod_php)
 • De 3 ori mai rapid decât Apache în SSL

LiteSpeed ​​este un server web foarte scalabil care oferă un serviciu performant. LiteSpeed ​​este complet interschimbabil cu Apache și este proiectat să funcționeze cu cele mai populare panouri de control, inclusiv cPanel și DirectAdmin.

Lighttpd

Lighttpd (pronunțat „ușor”) este un alt server cu amprentă redusă, care oferă performanțe ridicate, cu stabilitate, flexibilitate și viteză. Dezvoltat de Jan Kneschke și lansat în 2003, Lighttpd folosește o încărcare ușoară a procesorului și oferă tehnologie de optimizare a vitezei – făcându-l perfect pentru serverele care suferă în prezent de probleme de încărcare. În prezent, al 5-lea sondaj pe serverul web Netcrafts din martie 2011, Lighttpd este software-ul pentru serverul web preferat pentru site-uri precum YouTube, The Pirate Bay și Meebo.

Hiawatha

Hiawatha un server web Unix cu funcții avansate de securitate. Creat în 2002 de Hugo Leisink, Hiawatha este încă în curs de dezvoltare activă. Ultimul upgrade stabil a fost lansat v7.0 în februarie 2010. Deși optimizat pentru un cadru PHP, Hiawatha are capacitatea de a rula orice aplicație CGI / Fast CGI. Numeroasele caracteristici de securitate ale Hiawatha includ:

 • Prevenirea injecțiilor SQL
 • Prevenirea CSRF
 • Protecția împotriva refuzului de serviciu (DoS)
 • Interzicerea potențialilor hackeri
 • Limitarea duratei de rulare a aplicațiilor CGI

Serverul web Hiawatha poate rula pe Linux, BSD, MacOS X și Windows.

Cherokee

Cherokee este un server web rapid, ușor de configurat, care acceptă cele mai noi tehnologii, cum ar fi: FastCGI, SCGI, SSI, PHP, TLS și SSL. Oferă o soluție flexibilă și este gratuit. Serverul web Cherokee vine complet cu interfața cherokee-admin și Cherokee Market, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru oricine caută un server web simplu, scalabil, rapid, ușor de configurat și de întreținut..

Pot aceste servere web să înlocuiască Apache sau IIS?

Într-un cuvânt, da. Multe dintre serverele web descrise mai sus sunt mai rapide și mai eficiente decât Apache sau IIS. Doar pentru că Apache și IIS au cea mai mare parte a pieței nu deduce neapărat că sunt superioare ca performanță. În special, Nginx, Lighttpd și LiteSpeed ​​sunt superioare din punct de vedere tehnologic Apache și IIS în anumite aspecte și de multe ori depășesc atât în ​​testele de teren.

Deci, de ce ai face schimbarea? Ei bine, dacă aveți probleme legate de viteză cu serverul dvs. Apache sau IIS (de exemplu, sticlă), poate fi timpul să luați în considerare trecerea la unul dintre serverele web mai rapide și ușoare menționate mai sus. Compatibilitatea este mai puțin problematică în zilele noastre și majoritatea serverelor web sunt compatibile cu mai multe platforme (dacă intenționați să rulați. Aplicațiile NET pe aceste servere, verificați Proiect Mono). Trecerea de la Apache sau IIS la alt server web nu mai este durerea de cap pe care o avea înainte.

Previous Post
50 najlepších príručiek PSD až HTML všetkých čias
Next Post
24 de tatuaje adorabile cu nume de copii