15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Cum să creați picături de apă foarte realiste în Photoshop

Photoshop 4

Indiferent dacă fotografia dvs. a fost făcută sau nu în ploaie, este foarte ușor să adăugați picături de apă cu aspect realist la imagine. De fapt, doar urmând pașii simpli enumerați mai jos, puteți face ca orice fotografie din biblioteca dvs. Photoshop să pară că a fost făcută în ploaie. Nu numai că acest efect benefic poate spori calitatea fiecărei imagini pe care le faceți, dar poate fi, de asemenea, destul de distractiv de utilizat, mai ales atunci când învățați pentru prima dată intrările și ieșirile pe Photoshop. Deci, dacă acest lucru vă pare interesant, asigurați-vă că continuați să citiți.

NOTĂ: De-a lungul acestui tutorial, vă vom învăța cum să utilizați pensulele găsite în programul Adobe Photoshop, pentru a crea o manipulare a picăturilor de apă reale, vii. Deși instrumentele variază ușor în funcție de versiunea software-ului pe care îl utilizați, marea lor majoritate pot fi găsite în aproape orice program Photoshop.

Pasul 1: Localizați peria de picătură de apă în programul Photoshop

Pasul 1

După cum știu deja majoritatea utilizatorilor Photoshop, găsirea instrumentelor potrivite este extrem de importantă și, pentru această lecție, va trebui cu siguranță să faceți acest lucru. Peria de picurare a apei poate fi găsită în panoul lateral al programului Photoshop și ar trebui să fie destul de ușor de localizat. După ce faceți acest lucru, asigurați-vă că dați clic pe acesta și educați-vă cum să îl utilizați (dacă nu știți cum să faceți deja).

NOTĂ: Dacă nu puteți găsi sau nu aveți pensule pentru picături de apă în programul dvs., pur și simplu descărcați-le offline înainte de a începe acest proces. Acestea sunt un ingredient cheie pentru acest tutorial și nu este sugerat să mergeți înainte fără ele.

Pentru a instala periile menționate mai sus, pur și simplu accesați Editare > Presetări > Manager presetare. Apoi, setați tipul de presetare pe Perie și încărcați instrumentul.

NOTĂ: După selectarea Pensulelor din bara de meniu Preset Manager, le puteți instala accesând CustomWaterDrops.abr.

Pasul 2: Adăugați câteva picături de apă la fotografia dvs.

Pasul 2

Deși, în etapele lor inițiale, vor fi complet neditate și destul de blande, va trebui să adăugați câteva picături de apă foarte simple la fotografia dvs. Acest lucru vă va oferi pânza de care aveți nevoie nu numai pentru a începe să editați apa, ci și pentru a vă face fotografia să arate uimitor.

Pentru a crea aceste picături de apă de bază pentru fotografia dvs., deschideți imaginea și selectați un strat nou (este recomandat să denumiți stratul „Picături de apă“ ??).

Apoi, veți dori să vă umpleți stratul cu alb. Acest lucru se face accesând Edit > Completați, apoi selectați opțiunea de culoare albă din meniul vertical.

După ce ați selectat culoarea albă pentru stratul dvs., veți dori să treceți la Instrumentul pensulei (B) și apoi să deschideți panoul Presetări pensule.

NOTĂ: Este important să vă asigurați că culoarea din prim-plan este setată la Negru atunci când faceți acest lucru și, de asemenea, să utilizați pensulele de picătură de apă pentru a adăuga o stropire pe întreaga fotografie..

Următorul pas este să utilizați instrumentul Magic Wand Tool (W) și să setați nivelul de toleranță la 5. De asemenea, trebuie să vă asigurați că opțiunea Contiguous este activată. După ce faceți acest lucru, pur și simplu faceți clic pe o porțiune din fundal (care ar trebui să fie complet albă) și creați o selecție a fundalului, dar nu picăturile de apă.

După ce ați creat o selecție a fundalului dvs. alb, veți dori să creați o mască pentru stratul dvs., accesând Stratul > Layer Mask > Ascundeți selecția.

NOTĂ: De asemenea, este important să schimbați modul de amestecare al stratului în Suprapunere și să deschideți stratul pentru a deschide caseta de dialog Layer Style și să implementați următoarele setări de stil:

-Umbra interioară (opriți Utilizați lumina globală și setați dimensiunea la 24 px)

-Adăugați un strat de strălucire interioară (transformați opacitatea la 34%, setați dimensiunea la 10 px și utilizați culoarea # f2f3f5)

abc

-Adăugați un stil de strat de umbră (dezactivați Utilizați lumina globală, dimensiunea la 9 px și distanța la 12 px)

Picăturile de apă ar trebui să arate acum puțin mai bine și mult mai realiste. Cu toate acestea, nu am terminat procesul și mai sunt încă câțiva pași.

Pasul 3: Creați o „estompare” a fundalului dvs. și îndreptați-vă atenția către picăturile de apă

Pasul 3

După cum știu deja majoritatea utilizatorilor Photoshop, estomparea fundalului oricărei imagini va crea o focalizare peste medie în prim-plan, exact ceea ce încercăm să facem aici, pentru ca fotografia să pară ca și cum ar ploua de fapt.

Pentru a duplica fundalul, accesați Layer > Duplicați stratul, apoi utilizați filtrul Gaussian Blur pe noul strat. De asemenea, este recomandat să utilizați o rază de 10 px.

Apoi, faceți clic cu butonul Control-clic pe stratul de picătură de apă pe care l-ați făcut înapoi la pasul 1 și creați o selecție de mască de strat. De asemenea, trebuie să vă asigurați că stratul activ este stratul dvs. de fundal neclar și că efectul neclar este eliminat din picăturile de apă. Acest lucru se poate face accesând Layer > Layer Mask > Ascundeți selecția.

După parcurgerea pasului de mai sus, veți dori să adăugați o nuanță / saturație la stratul dvs. Pur și simplu reduceți Saturația la -29 și ridicați Luminozitatea la +7. Apoi, du-te la Layer > Creați mască de tăiere pentru a tăia stratul de ajustare.

NOTĂ: De asemenea, este recomandat să adăugați un strat suplimentar și să-l denumiți Vignette. Acest strat ar trebui să fie plin de culoare albă și ar trebui să îl treceți prin modul Blend pentru a-l multiplica. După ce faceți acest lucru, selectați Filtrare > Corecția obiectivului, care se găsește sub Personalizat, apoi reglați nivelurile Vignette la -74. După ce ați făcut acest lucru, marginile exterioare ar trebui să pară acum mult mai întunecate decât înainte, și aproape toată concentrarea dvs. ar trebui să fie pe picăturile de apă.

Pasul 4: Adăugați o reflecție la toate picăturile de apă

Pasul 4

Ultimul și ultimul pas este să adăugați reflexe picăturilor de apă. Acest lucru le va oferi atingerile finale foarte realiste de care au nevoie pentru a apărea ca adevărate picături de apă vii și va îmbunătăți calitatea generală a imaginii dvs. procedând astfel.

Pentru a face acest lucru, creați o copie a stratului de fundal selectând Control-J și utilizați Transformarea gratuită pentru a reduce această copie în aproape jumătate din dimensiune. Apoi, pur și simplu mutați acest strat în partea de sus a stivei de straturi (deoarece este cel mai recent).

Apoi, setați Sferizați la 100%, accesând Filtrare > Denatura > Sferizează.

Acum, anulați selecția făcând clic pe Selectare > Deselectați (Control-D), copiați stratul distorsionat, apoi ascundeți stratul original. De asemenea, ar trebui să utilizați Transformarea gratuită pentru a muta / redimensiona stratul copiat și a vă asigura că se potrivește peste fiecare picătură de apă.

NOTĂ: Pentru cele mai bune rezultate, reduceți nivelul de opacitate la 60% și schimbați modul de amestecare al stratului la Suprapunere.

De asemenea, veți dori să grupați toate aceste straturi împreună, ceea ce se face mergând la Layer > Straturi de grup (Control-G).

Apoi, creați o mască pentru grupul dvs. Reflections, accesând Layer > Layer Mask > Reveal Selection.

NOTĂ: Puteți adăuga, de asemenea, un strat de strălucire interioară la aceste reflecții, care se face prin rotirea nivelurilor de opacitate la 48%, culoarea strălucirii la # eaeae6, sursa la centru și dimensiunea la aproximativ 49 px.

Acum ar trebui să aveți o versiune foarte realistă, foarte îmbunătățită a imaginii cu care ați început și o înțelegere generală a modului în care funcționează fiecare dintre aceste efecte.

Previous Post
15 nápadov na očarujúce zlaté očné tiene
Next Post
Cum să creați un decupaj în Photoshop