15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Cele mai importante mituri ale Dark Web

Datorită naturii sale foarte secrete, este destul de standard ca oamenii să fi creat mituri pentru a-l explica. Astăzi, în acest articol, voi dezaproba unele dintre cele mai faimoase zvonuri pe care le au oamenii despre dark web. Deci, fără alte întârzieri, să dezvăluim adevărul din spatele acestor mituri.

Deep web și dark web sunt aceleași lucruri

Este un mit răspândit în rândul oamenilor. Site-uri web profunde sunt cele care nu sunt indexate niciodată de motoarele de căutare și accesul direct la acesta pentru utilizatorii generali este un pic dificil. Deep web-ul se referă mai mult la secret, iar majoritatea paginilor deep web sunt accesibile numai de către utilizatorii autentificați. De exemplu, serviciile de e-mail sunt disponibile pentru toată lumea, dar numai persoanele cu informații verificate pot citi e-mailurile din căsuța de e-mail. Același lucru este valabil și pentru rețelele sociale și conturile bancare. Un alt exemplu celebru de deep web este forumurile web care necesită conectări.

Pe de altă parte, paginile web întunecate pot fi accesibile numai cu ajutorul unui software de anonimizare bazat pe tehnologia de rutare a cepei. Browsere precum TOR, I2P sunt unele dintre numele foarte renumite care acceptă tehnologia de rutare a cepei. Înseamnă că este imposibil ca un utilizator obișnuit să se strecoare neintenționat pe web-ul întunecat.

Ambele rețele web sunt diferite și considerarea ambelor ca fiind aceleași nu este altceva decât un mit.

Guvernul controlează dark web-ul

Serviciile ascunse Tor gestionează în totalitate dark web-ul. Deși ideea de web întunecat a fost creată de Laboratorul de Cercetări Navale al Statelor Unite în anii ’90 și totuși o finanțează. Dar nu înseamnă că au control asupra ei. În schimb, Tor este un proiect open-source și toate ușile din spate ar fi fost găsite de cercetători abia acum. Guvernul SUA îl susține și acordă bani proiectului Tor, deoarece au nevoie și de instrumentele pentru a face comunicații anonime. În cele din urmă, este doar un mit creat de fanii teoriei conspirației.

Accesul la dark web este ilegal

Este un alt mit răspândit că accesând webul întunecat este ilegal. Navigarea în această parte a web-ului este la fel de legală ca și navigarea pe alte pagini disponibile pe deep web și pe suprafața web. Pentru a-l înțelege în întregime, trebuie să înțelegeți ce face diferitele rețele întunecate de rețeaua profundă sau de suprafață.

Deci, webul întunecat este doar o altă colecție de pagini web, dar paginile web sunt ascunse cu un fel de securitate și câteva straturi de criptare. Tehnologia utilizată în dark web este rutarea cepei, care poate fi accesată doar de browserele care acceptă tehnologia de rutare ceapă, cum ar fi browserul I2P sau TOR. Deoarece aceste pagini web fac parte din internet, guvernul nu poate declara că este ilegal. Chiar și guvernul însuși îl folosește pentru a face o comunicare sigură cu spionii lor.

Deși accesarea pe dark web nu este ilegală, încercarea de a interzice lucruri precum cumpărarea de droguri, carduri de credit pirate sau alte lucruri care sunt ilegale în lumea reală, este desigur ilegală. Pur și simplu nu contează unde efectuați astfel de lucruri, pe stradă, pe rețeaua obișnuită sau pe rețeaua întunecată, dacă ați fost prins, va trebui să vă confruntați cu consecințele.

Există puține straturi secrete către webul întunecat

O altă concepție greșită a majorității utilizatorilor de internet este că unele alte straturi suplimentare de pe web-ul întunecat ascund alte rețele, cum ar fi Charter Web sau Mariana Web. Ei bine, aceasta este doar o prostie.

abc

Aproape 90% din paginile web întunecate sunt ușor accesibile cu ajutorul browserului Tor, iar restul 10% din paginile web ar putea fi considerate ca webul întunecat profund. Conceptul de deep dark web este similar cu webul obișnuit și deep web. Pentru a o înțelege cu ușurință, putem lua exemplul unui forum web întunecat, unde numai utilizatorii înregistrați pot intra. Și dacă aveți acces, le puteți vizita și pe acestea. Realizarea conceptului de web Mariana, Quantum web sau orice alt lucru nu este altceva decât un alt mit al dark web.

Cumpărarea de lucruri ilegale pe dark web este ușoară

Nu este în întregime un mit până când nu apare termenul „EASY”. Știm cu toții că dark web este un loc în care puteți cumpăra lucruri ilegale pe care nici nu le puteți imagina pe internetul obișnuit, dar nu este deloc atât de ușor.

În 2013, era mult mai ușor când Drumul Mătăsii era activ, dar când guvernul SUA l-a arestat pe Ross William Ulbricht pentru că a operat această piață ilegală și a închis în totalitate Drumul Mătăsii, devine foarte greu să cumperi lucruri ilegale. Deși au fost făcute atâtea încercări de înlocuire, dar majoritatea au eșuat.

Dacă vizitați vreodată Dark Web, veți găsi aproape fiecare persoană care pretinde că este un vânzător care poate oferi aproape orice lucruri ilegale, dar cele mai multe dintre ele sunt doar false. Acestea sunt doar escroci sau site-uri false contrafăcute care vor să înșele utilizatorii prin postări false pentru a se prezenta pentru a arăta mai autentic.

Acum nu spun că este aproape imposibil și că astfel de lucruri pot fi făcute cu ușurință pe dark web, dar găsirea vânzătorului real este o sarcină dificilă. Deci, cumpărarea de lucruri ilegale pe dark web este ușoară este doar o concepție greșită făcută de toate aceste ziare și internet.

Majoritatea infracțiunilor cibernetice se întâmplă doar pe dark web

Ei bine, este cu totul altă poveste. Oamenii cred adesea că majoritatea infracțiunilor legate de cibernetice au loc pe dark web, dar nu este adevărat. De fapt, oamenii nu știau ce este dark web. Deci, dark web este un loc secret pe internet unde majoritatea utilizatorilor sunt alți hackeri, cercetători în securitate, spioni și alte persoane legate cumva de securitate. Există și un grup mic de debutanți, dar acel grup este foarte mic.

Acum nu spun că infracțiunile cibernetice nu se întâmplă pe dark web, dar se întâmplă mult mai multe pe internetul obișnuit și profund. Dark web este folosit în principal de către acești hackeri pentru a face comunicații, partajarea de fișiere, viruși, cumpărarea de lucruri de vânzare și alte lucruri. Dar aceste atacuri și infracțiuni cibernetice se întâmplă acolo unde sunt victimele și știm cu toții unde sunt disponibile majoritatea victimelor.

Pânza întunecată este utilizată doar pentru crime

Un alt mit comun în rândul utilizatorilor de internet. Web-ul întunecat este folosit de aproape orice fel de oameni. Puteți găsi criminali, hackeri, cercetători în domeniul securității, spioni, dizidenți politici, avocați ai confidențialității și mulți alții pe dark web. Singurul motiv pentru care oamenii îl folosesc din cauza anonimatului pe care îl oferă.

Chiar și veți fi uimiți după ce știți că există atât de multe site-uri de replici ale unor organizații importante precum Facebook, ProPublica și DuckDuckGo. Aceste site-uri trebuie să facă conversații anonime și nimic mai mult decât atât. Hackerii și infractorii pot planifica crima pe dark web, dar trebuie să meargă pe web-ul obișnuit pentru a le executa.

Previous Post
29 nádherných citátov zo svadobných prianí
Next Post
21 de fotografii distractive de copertă pe Facebook care te vor face să chicoti