15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Wenge szín a belső térben: tervezői tippek

Koncepciówenge ”nem olyan régen jelent meg a tervezők szótárában, de már ott is gyökeret vert. Mi ez a szín? Milyen bútorokkal kombinálható? Milyen stílusok alkalmasak az alkotásra, és az árnyék még mindig divatos? Megfontoljuk ezeket a kérdéseket, valamint tanácsokat adunk jól ismert belsőépítészektől, hogy hatékonyan és stílusosan használhassa a wenge-t otthoni helyének díszítésére..

Tartalom:

Mi a wenge: történelem és modernitás

A világ legjobb 100 tervezője között végzett felmérés szerint, wenge színű a három legnépszerűbb közül az egyik. Nevét egy azonos nevű fának köszönheti, amely a földön csak egy helyen – Nyugat -Afrikában – van elterjedve..

A természetes anyag nagy teljesítményéről, tartósságáról és exkluzív megjelenéséről ismert. A 19. és 20. században a válogatás nélküli erdőirtás oda vezetett, hogy a fa a kihalás szélén állt. Ezért a 2000 -es évek elején a legtöbb afrikai ország betiltotta a betakarítást. A találékony bútorgyártók utánzással oldották meg a problémát, és így is jelent meg wenge színű.

A természetes fa mély, gazdag sötétbarna színű, fekete erekkel. Illetőleg wenge színe árnyalatok gyűjtőképe, amely több árnyalatot tartalmaz. A teljesen természetes fajtát általában nem másolják. Ezért “wenge fa“Ritka. Ez a szín általában a legsötétebb barna palettákat jelenti, amelyek szegélyeznek vagy feketére változnak. A tervezők között nincs egyetértés a kanonikus képpel kapcsolatban. Wenge színes fotó:

Az árnyék nagy népszerűsége ahhoz vezetett, hogy a szabványos laminált bevonatok mellett kifejlesztették festék wenge. Használata releváns a fából készült bútorok vagy a fal díszítésekor. A meglehetősen sötét szín ellenére a wenge -t az arisztokrácia és a luxus jelének tekintik, ezért sokan inkább az árnyékot részesítik előnyben, mint bármely más analóg..

Viktoriánus érintéssel, wenge bútorok a belső térben a klasszikusokhoz illik a legjobban. De ellentétben a tölgyfával, dióval és más ismert fás árnyalatokkal tökéletesen illeszkedik a futurisztikus dizájnhoz. Sötét wenge tökéletesen illeszkedik a csúcstechnológiára jellemző üveghez és fémhez. De az elmélet egy dolog, a gyakorlat egészen más. Tekintsük az alkalmazás jellemzőit konkrét példákkal..

Alapvető ajánlások a wenge belső használatra

Több száz tervező tapasztalata, amelyek több ezer színhasználati kísérletben születtek, lehetővé teszi olyan szabályok megfogalmazását, amelyeket be kell tartani:

  • wenge sötét könnyű elemekkel, például halványsárga fapadlóval kombinálva használják;
  • a szín vizuálisan csökkenti a teret, ezért helyesen kell átgondolni a világítást, hogy elkerülje a “kompressziós” hatást;
  • ha kicsi a szoba, használja wenge színű ajtók, a székek vagy a dekor egyes elemei, egy halom sötét bútor nyúllyukká változtatja a már elavult teret;
  • A függőleges és vízszintes kombináció nagyon hatékonyan működik, például munkalapok, kanapé, az éjjeliszekrények és szekrények felső része wenge színben készülhet, a falak, ajtók, a bútorok eleje pedig világosabb árnyalatoktól fehérig.

Az utolsó lehetőség gyakorlatilag a referencia. A fekete -fehér egy vezérmotívum, amely soha nem öregszik. Nem csak sok belső teret ölel át, hanem jól látható a híres divatházak ruháinak gyűjteményeiben is. Milyen egyéb lehetőségek lehetségesek a kanonikuson kívül?

Milyen szín illik a wenge színéhez

Sötét wenge szín, de a bordó barnától a feketéig és a lilaig variációk lehetségesek. Az árnyalatok viszont befolyásolják a paletta többi részének választását. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a wenge színe világos – arany vagy világos foltok jelenlétében különbözik, a fő tartomány a mélybarna és a szürke-fekete tartományban marad.

A fehér mellett a bézs kombináció nagyon stílusosnak tűnik. A belső tér különleges kifinomultságot ölt, és tele van kényelemmel. Ezt a megoldást leggyakrabban nappaliban vagy étkezőben használják. Annak érdekében, hogy a hely elegánsabb és pompásabb legyen, ajánlott arany díszítést adni. Ezek lehetnek párnák, képkeretek, függönyfestmények vagy minták a falakon vagy a mennyezeten. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba, és mérsékelten használjuk a foltokat, hogy hangsúlyozzák wenga színű, nem pedig versenyezni vele.

A harmadik helyen a polaritást tekintve az olajbogyó színe áll.. Wenge bútorok minden zöld árnyalatú falakkal körülvéve nagyon lenyűgöző és szokatlan. Ennek a kombinációnak az őrült népszerűsége ellenére nincs olyan sok fotó az interneten, illetve az ilyen megoldás meglehetősen kreatív lesz, és lehetővé teszi egyedi design létrehozását. Jól illeszkedik a konyhába, mivel a zöld elősegíti az emésztést, és segít leküzdeni a túlsúlyt a test belső erőforrásainak aktiválásával.

Wenge színű bútorok jól illik a piroshoz és a narancshoz. Rögtön meg kell jegyezni, hogy ez egy meglehetősen agresszív döntés, ezért célszerű használni, ha olyan irodát vagy más helyiséget díszít, amelyet nem gyakran látogat meg. A látványos megjelenés ellenére nem fog tudni pihenni és lazítani, az árnyalatok serkentik az aktív agytevékenységet.

Hálószoba wenge égszínkékkel vagy kékkel kombinálva – ez a megoldás a királyi Bourbon -dinasztia legjobb hagyományaira. Ez az opció elegáns francia nyelven, és tökéletesen lehetővé teszi a bútorok kiemelését, a kompozíció központi részévé alakítását. A kék ellazít, így a jó alvás és az erőteljes szútra érzése garantált.

A futurizmus rajongóinak tanácsos szürke és nedves aszfaltot használni, de mindkét szín nem ad kellemes érzelmeket. Inkább egy iroda, amelynek igazgatója a “Mátrix” részeként képviseli magát, és nem lát kiutat az unalmas hétköznapok végtelen útvesztőjéből. Más szóval, ideális a kemény pesszimisták számára. Miután kitalálta, hogy milyen színű falak alkalmasak a wenge bútorokhoz, fontolja meg annak használatát a szobák díszítésében.

Díszítés és dekoráció: 4 érdekes ötlet

Asztalok, székek, szekrények, különféle szekrények és még a wenge színű laminátum sem lep meg senkit. Ezért számos érdekes, nem triviális ötletet kínálunk:

Az utóbbi időben azokban a lakásokban, ahol elegendő hely van, a felújítás helyett divat lett a hamis falak beépítése. Wenge színűvé tenni őket jó megoldás, ennek köszönhetően könnyebb lesz a terület zónázása..

Wenge szín a belsőépítészi tippekben

A wenge bútorok színe a pszichológia szempontjából abszolút semleges. Ez az oka annak, hogy a tervezők szeretik és használják a legtöbb koncepció megalkotásához. A sötét tónusok megnyugvást és bizalmat keltenek a tudatalattiban, így az ember kényelmes. Ez a trükk megmagyarázza a wenge szín népszerűségét. De ahhoz, hogy valóban kiemelkedő eredményeket érjünk el, javasoljuk, hogy hallgassa meg a profik gyakorlati ajánlásait:

Nem mindegyiket veszik figyelembe, de a legpraktikusabb tippeket a wenge színnel való munkához. Próbálja ki ezeket az ötleteket a felújítás során, és nézze meg, mennyire hatékonyak.!

Tájékoztató figyelmébe ajánljuk a wenge munkalapokról szóló tájékoztató videót:

Lásd még a gyönyörű amerikai belső teret, amelynek kialakításában a wenge színét használták.

Weboldalunkon minden nap közzéteszünk inspiráló fotótörténeteket a gyönyörű házakról és lakásokról a világ minden tájáról..

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda