15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Amerikai stílus a belső térben: a szabadság megtestesítője otthonában

Az amerikai stílus a belső térben olyan dizájn, amelynek jellemzői a nagy tér jelenléte a konyha és a nappali összekötésével, a magas költségek utánzása költségvetési anyagok felhasználásával, a tér zónázása és nagy mennyiségű bútor.

A belső tér tökéletesen tükrözi a manhattani lakosok vendégszerető jellegét. Az első asszociáció ebben az irányban a “Barátok” TV -sorozat nappalija. A tágas szoba, ahol a főszereplők sok időt töltöttek, egyszerre szolgált konyhával, étkezővel és pihenőhellyel. Egy ilyen ingyenes helyen reggelit készíthet, vacsorára hívhat vendégeket, vagy kényelmesen leülhet a kanapéra a tévénézés közben.

Tartalom:

Az amerikai gyarmati stílusú belsőépítészet elsősorban az angol irányításnak köszönheti megjelenését, hiszen a britek elsőként emigráltak erre a területre. Ennek a trendnek az eklektikája elsősorban az egyszerűség és a sokoldalúság felé hajlik..

Amerikai stílusú lakástervezés

Az amerikai stílusú lakást ajtók és válaszfalak hiánya különbözteti meg az előszoba, a nappali, a konyha és az étkező között. A zónák közötti átmenetet a padlószint csökkentésével lehet hangsúlyozni. A hálószobák, a fürdőszoba, a vendégszoba és az óvoda továbbra is zárva vannak. Ahhoz, hogy megbirkózzon az otthon kialakításával, ismernie kell néhány tervezési finomságot:

 • A tér vizuális bővítése zónákra osztva. A szobákat funkcionális válaszfalak választják el egymástól;
 • A szobához viszonylag kevés tartozék tartozik. A díszítésben szinte nincs díszítő dísz;
 • Ennek az iránynak a színvilága sokrétű, de leggyakrabban földes színeket használnak a belső térben: a világos bézstől a sötétbarna és zöldig;
 • A szoba amerikai stílusú belső tere világítást tartalmaz, amely segít a helyiségek zónákra osztásában. A központi mennyezeti fényforrás csak a nappaliban van felszerelve. A többi helyiségben kombinált fényt használnak sok lámpa, lámpa és állólámpa segítségével;
 • Az amerikai stílusú lépcső a belső tér szerves része. Felismerhető egyszerű kialakításáról és a köztük lévő lépcsők és válaszfalak kontrasztos színeiről;
 • A klasszikus amerikai stílus a lakás belsejében lehetővé teszi a deszka padlóját, amelyet világosszürke vagy barna színnel festettek. Ezenkívül a padló természetes fa laminátummal borítható. A nagyobb kényelem érdekében világos színű gyapjúszőnyeget helyeznek a padlóra;
 • A belső térben világos árnyalatokkal borított falak vannak, gyönyörű díszekkel;
 • A bútorok többnyire mahagóni, dekoráció és dekoráció hiánya. Néha a nagyobb kényelem érdekében színes, többszínű anyaggal kárpitozzák..

Amerikai stílusú nappali

Az amerikai stílusú nappali kialakításának nincs jellegzetes színe. A falkezeléshez tapéta tartozik, amelyet a fal alján lévő faburkolat egészít ki. Mivel a nappalit a konyhával kombinálják, kétféle fény segítségével zónázni kell a teret..

A nappali közepén puha kanapé, pár karosszék és dohányzóasztal található. A hintaszék vagy a fonott elemekkel ellátott dohányzóasztal hangulatosan fog kinézni. Az összes fő bútor a központban van, és a falakhoz tömörfa éjjeliszekrények vannak. Vannak könyvespolcok és virágpolcok. Van néhány kiegészítő is.

Amerikai stílusú konyha: oszd meg és tervezd

Az amerikai stílusú konyha belső kialakítása gyakran magában foglalja a tér megosztását ívek, bárpultok, válaszfalak és többszintű mennyezetek, valamint a színek kontrasztjaival..

Ha a színekről beszélünk, amelyek megfelelnek ennek a trendnek a konyhájában, akkor itt inkább a semleges tónusok tartománya érvényesül. A világos árnyalatok ritkák. A konyhai szettek homlokzatán fehér szín látható.

Nem kell óriási költségvetéssel rendelkeznie ahhoz, hogy az ajánlási ötlet megvalósuljon. Egyszerűen mesterséges anyagokat használhat. Ha jó utánzatokat választ, a konyha ugyanolyan fényűző lesz, mint a drága anyagoknál..

Általában egy konyhakészletet a falhoz helyeznek. De ha a hely engedi, a munkaterületet a központba helyezheti. Az étkező külön található. A konyhát a bárpult segítségével két zónára oszthatja.

A nappali konyhájának központi csillárral, valamint a munkafelület feletti reflektorokkal kell rendelkeznie. Nem nélkülözheti a kiegészítőket függönyök, virágcserepek, virágos virágok, favázas festmények és textil díszítő elemek formájában..

Amerikai stílusú ház

Az Egyesült Államok városaiban számos építészeti irányzat létezik a külvilágban..

grúz

Egy ilyen ház téglalap alakú, kifejezett oszlopokkal és kéményekkel. Drótvázas technológiával épül. Az elülső bejárat a központban van, az amerikai stílusú ajtók és ablakok az “egy ajtó öt ablakon keresztül” elv szerint vannak elrendezve.

Cape Cod

Az irány a 18. században merült fel, amikor Anglia lakóinak házait kezdték az építkezés alapjául venni. Az ilyen ház jellemző jellemzői a tetőablakok, a meredek rövid napellenzők és az oldalsó tetőtér. Kívül a ház takarólemezzel van borítva, van egy központi bejárati ajtó, valamint redőnyös ablakok.

Klasszikus amerikai ház

A klasszikus házak vörös téglából épülnek. Különféle változatokban készíthetők: Tudor, Viktoriánus, Bungalow vagy Federal. Ilyen házakat gyakran találnak az Egyesült Államok északkeleti részén..

Tanyaház

Az ilyen ház elrendezése hatalmas ház, kissé aszimmetrikus homlokzati részletekkel. A fő jellemzője a veranda, amely minden oldalról körülveszi. A házban félkör alakú üvegpárkány is található, amely étkezőként szolgál. A belső térben három hálószoba, egy vendégszoba, egy óvoda és egy nappali található..

Zsindely

Ez az irány az Egyesült Államok keleti partján található. A név a zsindely szóból származik, ami azt jelenti, hogy egy fából készült zsindelyt használnak a ház tetőjének és homlokzatának burkolásához. Egy ilyen ház jellemzője az aszimmetrikusan elhelyezkedő ablakok, szögletes oszlopok, számos erkély és hatalmas kémények..

Egy tipikus amerikai stílusú otthon belseje újrateremthető hazájában. Ehhez vegye figyelembe a következőket:

 • Háztervezés kerettechnológiával;
 • Falburkolat szürke, kék, bézs, olíva árnyalatokkal;
 • Hagyományos és keskeny hosszúkás ablakok;
 • Téglalap alakú oszlopok a veranda szerkezetében.

Amerikai stílusú hálószoba

Az amerikai stílusú hálószobabelső különféle modern és antik darabokat kombinálhat.

Az ágy általában klasszikus kivitelben készül. Van egy éjjeliszekrény és egy komód. Ha a szoba elég tágas, tágas szekrényt helyezhet el.

Ami a színt illeti, itt két fő van. Először is, sötét, ami a bútorokra utal. A második alapszín a világos. Jelen van a fali dekorációban, kiegészítőkben és textíliákban.

Amerikai stílusú fürdőszoba

A padló csempe, ritkábban laminátumot használnak. A falakat texturált vakolattal lehet festeni, vagy mozaikokat lehet elhelyezni mozaik formájában. A fürdőszobában üdvözlendő az egyszerűség, így a kádnak is klasszikus fehérnek kell lennie. Az éjjeliszekrény a mosogató alatt van. A függő szekrény falán vagy szárnyain ovális vagy téglalap alakú tükör található.

Amerikai stílusú óvoda

Ez az egyetlen szoba, amelynek kialakításában nem követheti a “csak nyugodt és természetes hangok” szabályát. Ossza fel a helyiséget pihenésre, játékra és órákra. Töltse ki a teret élénk színekkel, plakátokkal és válogatott vinil matricákkal. Az ágynak és a bútoroknak fából kell készülniük, és általában puha szőnyeget kell lefektetni a padlóra..

Amerikai stílusú folyosó

Az előszoba általában a szoba többi részéhez kapcsolódik, és egyfajta teret képez, amelyet „előszoba-konyha-nappali” -nak nevezhetünk. A kényelem érdekében akasztót lehet elhelyezni a bejárat közelében. De a folyosó ebben az irányban nem jelent különlegességeket..

Amerikai stílusú bútorok

Először is, a tervezők javasolják a terjedelmes és kényelmes fotelek, textilhuzatú székek, valamint az amerikai stílusú kanapék megvásárlását. A konyhai szigetek megfelelőek lesznek a konyhában, a bútorok és a hűtőszekrények pedig a falakba vannak beépítve..

Egy tipikus amerikai álom egy rangos munka, egy erős család és egy gyönyörű otthon. Házuk belső tere szinte mindig vonzó és funkcionális. Ezért ez az irány kiváló választás lesz egy fiatal család házának díszítésekor..

Azt is javasoljuk, hogy nézzen meg egy lelkes videót egy család életéről egy gyönyörű amerikai otthonban:

Oldalunkon számos hangulatos és gyönyörű belső tér található a világ minden tájáról. Itt van néhány közülük:

– Érdekes belső tér Philadelphiában

– A boldog élet otthona Texasban

– Szép fehér villa Kaliforniában

Iratkozzon fel, és tartsa velünk a napi frissítéseket!

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda