15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Art Deco stílus (Art Deco): luxus egzotikus motívumokkal

Az Art Deco stílus könnyű, kecses, eklektikus tervezési irány, amely sikeresen ötvözi a különböző kultúrák nyomait: afrikai egzotikus, indiai motívumokat, egyiptomi művészetet és birodalmi stílust. Ez az egzotikus keverék meglepetést és örömet okoz mind a tulajdonosoknak, mind a vendégeknek..

fotó - Art Deco stílusú belső tér

Art Deco stílus - fotó

Az Art Deco szó szerint „dekoratív művészetet” jelent. Ez a tendencia a huszadik század harmincas éveiben jelent meg Amerika és Nyugat -Európa országaiban, több stílus szintézisének eredményeként, sikeresen felváltva a modernet. Az ilyen irányú belsőépítészetet leggyakrabban az elit osztály képviselői választják, akik kifinomult, kifinomult ízléssel rendelkeznek, és nem tudják elképzelni életüket luxus nélkül. Nem félnek a merész és kifinomult formáktól, tudják, hogyan kell megbecsülni és lenyűgözni másokat exkluzív tárgyakkal..

Az Art Deco stílus megkülönböztető jellemzői a belső térben

Az Art Deco belső tér megkülönböztető jellemzője a szigorú geometriai formák. Egyéb kiemelkedő jellemzők:

  • éles vonalak;
  • lépcsőzetes formák
  • dekoráció kanyarok és cikcakkok formájában;
  • kontrasztok és világos körvonalak;
  • masszív tükrök.

A tér ilyen irányú díszítésekor drága és ritka természetes anyagokat kell használni. Üveg, fa, valódi bőr, lakkozott felületek, elefántcsont, alumínium, rozsdamentes acél, fényes kerámia vagy kőlapok – mindez az Art Deco szerves része.

Alapvetően a belső tér stílusát semleges színekben tervezték: fekete, fehér, szürke, ezüst, bézs, barna. Néha vannak fém árnyalatok, valamint luxus arany, zöld, kék, piros vagy bordó.

Belső részletek

A belső tér egyik fontos részlete a szín, amely hangsúlyozza a lakás kialakításának állapotát. Például egy bézs és arany színösszeállítás alkalmas egy luxus hálószobába, amelyet a tükrök és a kristály csillogásával kell hangsúlyozni. A szekrény díszítéséhez sötétebb árnyalatok alkalmasak. Néhány drága lámpatest, az arany színű bőrbútorok és a lakkozott faburkolat teljes megjelenést kölcsönöz a helyiségnek..

belső részletek art deco - fotó

Leggyakrabban a következő nyomatokat használják az Art Deco belsőépítészetben:

  • vékony vagy vastag csík;
  • ismétlődő körök, rombuszok vagy négyzetek;
  • virágmotívumok a textiltervezésben;
  • állati nyomatok.

Bútor

Az ilyen irányú bútorokat a következő elv szerint választják ki: ha a falak világosak, akkor a bútoroknak sötétnek kell lenniük, és fordítva. Ahhoz, hogy egy tér egységes és elegáns megjelenést kölcsönözhessen, a bútorkeveréknek holisztikusnak és drágának kell lennie. Az asztalok és székek lábai és tartói gyakran különböző szokatlan formákban készülnek. Az ülések díszítésére valódi bőr kárpitokat használnak..

Art Deco bútorok - fotó

Ennek a trendnek a feltűnő jellemzője az áramló sziluettekkel ellátott szerelvények használata. A szerelvényeket díszítő üvegbetétek is díszítik. Ennek köszönhetően a szigorú belső részletek vizuálisan harmonikusnak és kiegyensúlyozottnak tűnnek. A festmények tulajdonosai számára tanácsos legfeljebb két műalkotást használni a belső térben, hogy ne telítsék túl a szobát apró tárgyakkal..

Art Deco kanapé - fotó

Konyha Design

Az art deco konyha önmagában különleges és egyedi. Van egy héja (egy gyönyörű váza, gyertyatartó vagy egy eredeti bronz figura), amely felkelti a figyelmet, amint belép ebbe a szobába. A konyha kialakítása lakkozott és csiszolt fát, valamint bőrt, üveget és rozsdamentes acélt használ.

art deco konyhatervezés - fotó

A színek között leggyakrabban fekete -fehér szerepel, amelyek más színekkel is kombinálhatók. Például a fekete jól néz ki ezüsttel, a fehér pedig étcsokoládéval. A konyhában nem lehet sok bútor. A legújabb technológiai fejlődésnek megfelelően kell választania. A tágas konyha középpontja az étkező. A legjobb, ha egy szigetet helyez el a szoba közepén főzőlappal, mosogatóval és munkaterülettel..

Art Deco konyhabelső - fotó

Art Deco a hálószoba belsejében

Az Art Deco hálószoba ágya a legnagyobb figyelemfelkeltő pont. A legjobb, ha krómozott lábakkal, magas fejtámlával, betéttel és patinával látja el. Az oszmán és fésülködőasztal szokatlan alakja nagyon jellemző, sőt kötelező ehhez a belső térhez. A hálószoba kialakítása nem teljes a tükrök jelenléte nélkül, amelyek világosak és tágasak. Ezért a nagy tükröknek mindenhol legyenek: a szekrény ajtaján, az ágy melletti területen és az öltözőasztalnál..

Art Deco hálószoba - fotó

A hálószoba díszítésére nyugodt színeket használnak: fehér és bordó, szürke és fekete, bézs és csokoládé. Gyakran látható három szín használata, amelyek közül az egyik a luxus eleme, a másik kettő pedig háttérként szolgál. A hálószoba utolsó és fontos érintése egy kristály vagy szokatlan üvegcsillár.

hálószoba belsőépítészet Art Deco stílusban

hálószoba design Art Deco - fotó

Art Deco a nappali belsejében

A nappali art deco stílusú kialakításának meg kell felelnie ennek az iránynak a fő kritériumainak. Itt biztonságosan használhat gyönyörű bútorokat elegáns fém fogantyúkkal, tükörbetétekkel és világos geometriai formákkal. A bútoroknak nem szabványos formájúnak kell lenniük, ugyanakkor kényelmesnek, praktikusnak és kényelmesnek kell lenniük.

nappali Art Deco stílusban - fotó

A vendégszobát főleg sötét színek díszítik. A fényerő és a változatosság elfogadhatatlan a szoba színösszeállításában. A nappaliban dekorációként különféle termékeket használhat bőrből, természetes fából, elefántcsontból, bambuszból és féldrágakövekből. Ezen anyagok felhasználásával érdekes dekorációt hozhat létre, amely vonzza a vendégek figyelmét..

Fürdőszoba

Az Art Deco fürdőszobai kialakításnak drámainak és fényűzőnek kell lennie. Ez a stílus lehetővé teszi szokatlan elemek alkalmazását. Például egy szarvas vagy leopárdfej alakú zuhany. A legjobb üveg, rozsdamentes acél, kerámia és márvány használata a fürdőszobában. A falakon olyan mintát helyezhet el, amely vizuálisan hasonlít a leopárdbőrre. A fekete -fehér csempe harmonikusan fog kinézni a padlón. A mennyezetet nem szabad sötét árnyalatokban elvégezni, mivel ez vizuálisan ellophatja a szoba tágasságát. A fürdőszobai bútorokat a szoba méretének megfelelően választják ki.

fürdőszobabelső Art Deco stílusban - fotó

A fürdők és mosdók gyártásához acélt, öntöttvasat és akrilt használnak. A WC szabványos alakú. A csaptelepek és egyéb elemek közül jobb krómozott anyag vagy rozsdamentes acél közül választani. Ha a hely megengedi, az art deco fürdőszobát kovácsoltvas szökőkúttal vagy bronzszoborral lehet díszíteni.

Art Deco ház belseje

A ház art deco stílusú díszítése előnyösnek tűnik a szoba tágasága és nagy területe miatt. A tervezés fő elvei alapján sok érdekesebb megoldás valósítható meg a ház tervezésében. És még a stílusban rejlő sötét árnyalatok sem tűnnek komornak a természetes fény miatt, ami hozzájárul a tér vizuális bővítéséhez. Az art deco design luxust és gazdagságot teremt otthonában.

Nézzük meg, hogyan néz ki egy Art Deco belső tér a való életben:

Weboldalunkon minden nap szép és inspiráló belső tereket teszünk közzé a világ minden tájáról, íme néhány közülük:

– Art Deco elemek egy ház belsejében a moszkvai régióban

– Szokatlan bérelt lakás Rómában

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda