15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japán stílus a belső térben: egy darab zen filozófia a házban

A japán stílus a belsőépítészetben egyfajta etnikai irányzat a minimalizmusban, amelyben kifogástalan színkombinációk és lakonikus formák vannak, nem szabványos tervezési megoldásokkal kombinálva. Ez könnyen megtalálható a rengeteg természetes anyagból és virágkötészetből (ikebans). Ez tetszeni fog azoknak, akik szeretik az egyszerű, jól felépített, minimális bútorokkal ellátott tereket..

Tartalom:

Miben különbözik a japán stílusú lakás??

A lakás kialakítását színválasztékkal kezdheti. A természet ihlette japánok a túlnyomórészt diszkrét világos árnyalatokat (tejszerű, világos bézs és krém) részesítik előnyben. Ezek az árnyalatok érvényesülnek a falak, bútorok és szövetek színének kiválasztásakor. Figyelni kell arra a tényre, hogy a lakás minden felületének simának kell lennie. Általában ez az irány nem igényel sok erőfeszítést. Elég csak a helyes színséma betartása és a minimalizmus betartása a bútorok kiválasztásakor. A japán stílusú szoba kialakítása a következőket foglalja magában:

 • Egy sziget a pihenéshez a szoba közepén;
 • Csak a szükséges, természetes fából készült bútorok elérhetősége;
 • Vintage anyagok;
 • Bambusz tolóajtók;
 • Fa, üveg és fém elemek kombinációja;
 • A japán stílusú mennyezetnek négyzet vagy téglalap alakúnak kell lennie;

Japán stílusú világítás

Az ilyen irányú megvilágítás különösen fontos. A zen filozófia szellemében képes békés, nyugodt légkört teremteni a szobában. Nézze meg a modern Shoji mennyezeti lámpákat. Papírral vannak bevonva, amely cellulóz és poliészter keveréke, így tovább tartanak. A szórt világítás létrehozásához asztali lámpákat választhat bambusz vagy tatami lámpák közül.

A függő lámpák szintén kiváló választás. Tökéletesek bármilyen térben. Eredetileg rézből készültek és 4-6 oldalból álltak. Ma ezek a japán stílusú csillárok és lámpák papírból, ragasztóból és bambuszból készülnek. Általában jól megvilágított folyosókon helyezik el őket..

Japán stílusú ház

A házak általában kicsik és közel vannak egymáshoz. A hagyományos lakótér fő jellemzői a ház méretétől és elhelyezkedésétől függetlenül magánéletet, természetes fényt, védelmet nyújtanak az elemekkel szemben és szoros kapcsolatot a természettel. A városlakók többsége nem tud minden családnak otthont adni. Érdekes módon apartmanjaik hagyományos elemeket tartalmaznak, mint például jakuzzi és lépcsőház bejárata. A ház belseje gyakran tartalmaz egy szobát tatami szőnyeggel. A hagyományos belsőépítészet elemei, amelyek régóta inspirálták a nyugati építészeket, a világ minden táján megtalálhatók.

Japán stílusú hálószoba

A hálószoba kialakításának helyes módja, ha a padlóval kezdi, és felfelé halad. A Mat-tatami ideális a padló burkolására. A hagyományos tatami szőnyegek rizsszalmából készülnek, és nagyon kényelmesek cipő nélkül járni. Ha nem talál tatami szőnyeget az egész padlóra, csak tegyen egy kis tatami szőnyeget az ágy elé..

A keleti kultúrában használt bútorok alacsony lábak. Ezért a tematikus szoba japán stílusú ágyának a lehető legalacsonyabbnak kell lennie a padlóhoz képest. Töltse ki az ágyat bambuszdarabokkal, és tegye mellé az alap lakkozott komódot. Ágy helyett a matracot közvetlenül a padlóra helyezheti.

A bútorok kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a hálószobában található összes bútordarabnak kizárólag funkcionális igényeket kell kielégítenie. Ezért ne zsúfolja össze a teret, csak a lényegeseket hagyja meg. A japán stílusú hálószoba belső kialakítása nem tolerálja a többletet.

A természetes anyagokból, például bambuszból, rizspapírból vagy fából készült dekorációs elemek díszítik a szobát. Mutasd meg ágyad és székeid kegyelmét selyempárnákkal, vagy akassz selyemfüggönyöket a hálószobádba. A mennyezetről lógó rizspapír lámpák is hitelességet kölcsönöznek a helyiségnek. Vegyen fel egy vagy két természetfestményt vagy cseresznyevirágot.

Japán stílusú konyha

A japán stílusú konyha belső kialakítása nem tulajdonítható egy adott hangulatnak. A konyha meleg és hangulatos lehet, valamint diszkrét és tágas. Vonzó és kényelmes helyet kell létrehoznia, ahol időt tölthet barátaival és családjával.

Ami a dekorációt illeti, akkor gyönyörű részletekkel a konyha belseje tökéletes lesz. Kérlek vegyed figyelembe a következőt:

 • Bambusz padlóvázában;
 • Panel hieroglifákkal vagy emberek képeivel;
 • Szőnyegek ülésekként vagy asztalterítőként;
 • Edények és porcelán japán stílusban: teáskészletek, tálak és tálak;
 • Pamut konyhai függönyök;
 • Rizspapír lámpaernyők.

Japán stílusú bútorok

A bútorokat ezzel ellentétben kell választani, például fekete lakkozott fából. A japánok az elegáns bútorokat részesítik előnyben alacsony lábakkal. Ez lehet egy alacsony dohányzóasztal, és közvetlenül a padlóra helyezett alacsony oszmánok és párnák használhatók ülőhelyként..

Nappali japán stílusban

<A minimalizmus a dekoráció részleteiben és a formák egyszerűsége jellemzi ezt az etnikai irányzatot. Ezért érdemes kizárni a nappali belsejéből a felesleges részleteket, például fényképeket, festményeket, figurákat és modern fém- és üvegdekorációkat. A nappaliban a falaknak világosnak kell lenniük. Vásárolhat fehér vagy krémszínű japán stílusú tapétát szövet vagy zöldség alapon..

A hagyományos növények (bonsai), a hieroglifák feliratai, a sakura gallyak képei, valamint az autentikus kiegészítők (katana kard) segítségével enyhítheti a súlyosságot és további kényelmet biztosíthat. Hasznos részletek, például képernyő, függönyök és függönyök egy japán stílusú ablakhoz, kontrasztos képekkel.

A nappaliban bambusz vagy laminált padló található. Egy ilyen padló hosszú ideig tart, praktikus a használata, könnyen tisztítható, és nem fél a forró tárgyaktól..

Japán stílusú fürdőszoba

A hagyományos fürdőkád ehhez a trendhez egy mély tál (ofuro), teljesen elrejtve a padlóban. Természetes fából készült. Mielőtt belemerülne a fürdőbe, zuhanyozzon, külön -külön. A fürdőszobában öltöző is található, amelyet képernyő vagy válaszfal választ el. Keleti belső kialakításához egy kis fürdőszobában stilizálást végezhet kerámia burkolólapok és panelek segítségével. Válasszon világos, nyugodt színeket. A főfal fával vagy szalmával kezelhető. A szórt spotlámpa nagyszerű kiegészítője a nyugodt légkörnek..

Javasoljuk, hogy tegyen virtuális utat egy gyönyörű, modern japán stílusú házban:

Nézze meg néhány hangulatos belső teret is weboldalunkon:

– Japán stílus: kilátás Svédországból

– East Nobu Hotel Londonban

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda