15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mediterrán stílus – a déli parti romantika varázsa otthonában

A mediterrán stílusú belső tér olyan design, amely a meleg európai országok egyszerű és romantikus esztétikáját tükrözi: világos, földes és tengeri tónusok a belső térben, valamint a természetes anyagok, például kerámia, fa, kovácsoltvas és pamut széles körű használata. A design ötvözi a tömörséget, az egyszerűséget és a kényelmet. Ezért minden házban vagy lakásban helyet fog találni. Ha szeretné megtölteni otthonát Spanyolország napsütötte romantikájával, Olaszország meleg színeinek bőségével, Görögország tengeri frissességével és Marokkó fűszereivel, a mediterrán stílusú belső tér minden bizonnyal a fentiek megtestesítője lesz..

Mediterrán stílus a belső térben - fotó

belső tér mediterrán stílusban - fotó

A déli part mindennapi, barátságos életmódját „nyugodt” dizájn tükrözi, a kerti és rusztikus bútoroktól (Görögország ihlette), a fa, kovácsoltvas és kő elemekig (Olaszországból). A régió minden országának saját árnyalatai, szövetei és textúrái vannak a tervezésben, de még mindig sokkal több közös vonás van. Vessünk egy pillantást rájuk.

belső szoba mediterrán stílusú fényképen

Tartalom:

Mediterrán stílusú lakás dekoráció: megkülönböztető jegyek

  • Ez a tervezési irány a napsütéses természet ihlette színekre törekszik. E stílus újrateremtésének kulcsa a megfelelő színek kiválasztása a falakhoz, padlókhoz, bútorokhoz és szövetekhez. Keressen ihletet a tenger kék, türkiz, levendula árnyalataiban, a növények buja virágzásában, a tengerpart meleg homokjában és a felhős ég hűvösségében. Ha a hideg árnyalatok nem tetszenek, részesítse előnyben a terrakotta, olíva, piros, rózsaszín és mély sárga “napos” színeket.
  • A befejező munkákat, bútorokat és kiegészítőket kizárólag természetes és megbízható anyagokból kell készíteni: fa, kovácsoltvas, üveg, kő. Természetes, hűvös tónusukat világos textíliákkal kell hígítani: párnákkal, szőnyegekkel és ágyneművel..
  • A mediterrán stílusú belső kialakítás lehetővé teszi kerámia csempe padlóburkolatot, amelyet puha szőnyeggel lehet „szigetelni”. Lehetőség van laminált fautánzat vagy durva fehérített deszka bevonására is.
  • A bútorok súlyának hígításához előnyösek a könnyű, szellős szövetből készült függönyök. A függönyön tiszta minta megengedett. Kategorikusan lehetetlen lambrequins, bojt és függöny függönyöket használni. A kovácsolt párkány diszkrét dekoráció lesz.
  • A mennyezetnek magasnak kell lennie. Az optimális színpaletta matt homokos, bézs, tejszerű árnyalatból áll. Az eredeti mennyezetet masszív fagerendák díszítik..
  • A tapéta és a falburkolat nem jellemző a déli parti házakra. Elég, ha a falakat világos árnyalatú vakolatra festjük..
  • A kiegészítők kiválasztásakor ne feledje, hogy működőképeseknek kell lenniük, különben fennáll annak a veszélye, hogy a belső teret felesleges részletekkel terheli. A mediterrán stílusú lakás nem tolerálja a többletet. Ennek a stílusnak a fémjele igénytelen szépsége, funkcionalitása és lakonizmusa. Ne feledje, hogy az igényesség és a luxus teljesen idegen tőle..
  • Kreativitását a lakberendezésben fejezheti ki részletes fal textúrákkal és bútorkárpitokkal. Nem nehéz megtalálni azokat az anyagokat, amelyekkel megtestesítheti ezt az ötletet. Festékkészletek és rátétek széles választéka kapható.
  • A mediterrán stílusú lakás kialakítása teljesebbnek tűnik, ha mozaik elemek vannak benne. Ehhez finom vagy forgácsolt kerámialapokra vagy tükrökre van szükség. A mozaikkal találkozhat a házon belül és kívül, valamint a konyhában, a medence területén és a folyosón. Ha egy kis játékosságot szeretne hozzáadni a szobához, akkor azt bárhol használhatja lakásában vagy házában. Például, amikor kötényt díszít a konyhában.

Mediterrán stílusú apartman - fotó

Mediterrán stílusú konyha: mit kell figyelembe venni a tervezés során

A konyha vagy konyha-nappali ebben a belső térben egy finom koktél a déli országok kulturális hagyományaiból. Szeretné megtestesíteni az otthonosság, a vendégszeretet és a kényelem gondolatát? A mediterrán stílusú konyha funkcionális változatosságot biztosít. Egy design sok elemet tartalmazhat. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a helyiséget túl kell telíteni részletekkel. Válasszon bármilyen kombinációt: a napos színektől a tompa homokos árnyalatokig. Mindennek csak a fantáziája és a költségvetése szab határt. 

Mediterrán stílusú konyha - fotó

Bútor

konyhabútor mediterrán stílusú fotón

Falak

A konyhában tapéta és panelek ritkák ebben a kialakításban. A falak általában csempével vagy kővel vannak ellátva. A mediterrán stílusú csempe mozaik mintába helyezhető. Ami a színek kiválasztását illeti, a leggyakoribbak a sárga, puha krém, homok gazdag árnyalatai, valamint a “napos” színek különböző foltjai. A konyha különféle meleg színekben is kialakítható, így télen még hangulatosabb..

 

Padló

Ami a padlót illeti, gyakran kerámia burkolólapokkal borítják, olyan színösszeállításban, amely összhangban van a falakkal és a mennyezetdel. Ha a kerámia padló hidegnek érzi magát, helyezzen egy puha szőnyeget.

Mennyezet

A szürke és sötétbarna tömörfa gerendák népszerűek a mennyezeten. Ideálisak egy tágas konyhához. Egy lakásban a legjobb a mennyezetet matt bézs festékkel festeni.

fa mennyezet - fotó

A mediterrán stílusú konyha nagy étkezővel rendelkezik. Ebben az esetben a főzőhelyet és az étkezőt egy további munkafelülettel vagy bárpulttal lehet elválasztani.

Mediterrán stílusú hálószoba: alapvető motívumok

Kezdő lépések a mediterrán stílusú hálószobával? Először döntse el, melyik ország indítékait szeretné követni. Színes spanyol vagy kék -fehér görög? Vagy talán egy visszafogottabb olasz? Íme néhány népszerűbb lehetőség..

hálószoba mediterrán stílusban - fotó

Olasz mediterrán

Ezt a stílust durva vidéki motívumok jellemzik. A régi világ varázsát sötét padló, fényűző bútorok és fagerendás mennyezet érik el. Az élénk narancs és a vörös kombinációját gyakran használják az ágynemű kiválasztásakor. A földes és semleges színek szolgálják az élénk kiegészítők hátterét. A mediterrán stílus a hálószoba belsejében velencei stukkó textúráját is tartalmazhatja.

olasz mediterrán hálószoba belső - fotó

Görög mediterrán

A belső tér görög hatása könnyen megkülönböztethető a tenger színeit közvetítő mélykék és türkizkék tónusokkal. Ezt a tengerészeti színpalettát gyakran ropogós fehér stukkóval és fehérített padlóval kombinálják. A fehér falak jól illeszkednek a mennyezet és az ágynemű hiteles görög mintájához. Ez a választás nyugodtan nevezhető hagyományosnak és modernnek is..

görög szoba belső tér mediterrán stílusban

Sokoldalú kialakítás

A mediterrán hálószoba kialakítása ideális egy ilyen térben, meleg és hívogató dekorációja miatt, amely ötvözi a klasszikus, modern és szokatlan lehetőségeket. Tehát a díszes négy tornyos ágy luxusnak tűnik a modern asztali lámpákkal, ágyneművel és finom ablakfüggönyökkel kombinálva..

Nappali mediterrán stílusban és jellemzői

Szín

Először is ki kell választania a megfelelő palettát, de először döntse el, melyik trend lesz a döntő. Ha az olasz mellett döntött, akkor részesítse előnyben a föld árnyalatait: a szürkétől, a homoktól a sárgáig és a terrakottáig. A görög trend esetében az ideális választás a fehér, kék, olíva és világos terrakotta lenne..

Bútor

Függetlenül attól, hogy milyen stílusú a nappali, válassza a fából készült bútorokat. Az olasz esztétika gazdagságának közvetítéséhez vásároljon kecses kovácsoltvas elemekkel ellátott bútorokat. A nappaliban általában alacsony kanapé, pár karosszék, dohányzóasztal, könyvespolc vagy polc található. Ezenkívül komódot is elhelyezhet. A díszítéshez helyezzen lámpákat és etetőszékeket.

A nappali megtöltése egyszerű „rusztikus” fabútorokkal egészen görög szellemű. Fonott székek és pamuthuzatos és köpenyes puffok is elfogadhatók. Ebben az esetben a bútorokat úgy kell elhelyezni, hogy elegendő hely legyen a kényelmes mozgáshoz..

Padló

Akárcsak a hálószobában, a padlót általában kerámia burkolólapok, természetes kő, festett fa deszka vagy nyers laminátum csempézik..

Falak és mennyezet

A nappali belső stílusának való megfelelés érdekében minden falkezelést ki kell zárni, kivéve a dombornyomott vakolatot és a matt árnyalatú festést. A mennyezeten lévő durva fagerendákat – az eredeti dizájnra jellemző dekorációs elemet – úgy választották ki, hogy illeszkedjenek az ablak- és ajtónyílásokhoz. Kovácsolt részletekkel rendelkező csillárt csak akkor kell vásárolnia, ha a nappaliban újraalkotja az olasz stílust..

Dekor

Befejezte a felújítási munkálatokat? Ideje elkezdeni a díszítést. Ő az, aki kényelmet teremt a nappaliban. Ezért bátran vásároljon dekoratív kerámiákat: edényeket, dekoratív tányérokat, amforákat. A kovácsolt réz gyertyatartók és lámpák különleges komfortérzetet kölcsönöznek a nappalinak. Ne feledkezzen meg az élénk színű párnákról és a puha szőnyegekről sem..

Mediterrán stílusú fürdőszoba: tervezési sajátosságok

A déli stílusú fürdőszobát nagyon könnyű felismerni az eredeti dekorációnak köszönhetően. Ebben az esetben célszerű elhagyni a masszív fürdőt. Cserélje ki zuhanyzóval vagy egy letisztult, lekerekített fürdőszobával.

A természetes anyagok mindenben megtalálhatók, a befejező anyagoktól a fürdőszobai kiegészítőkig. A fürdőszobabelsőt ideális esetben virágdíszek, valamint antik tükör vagy amfora egészíti ki. A falakat és a mennyezetet antik vagy római stílusú csíkkal lehet díszíteni.

A falakhoz ajánlott hagyományos színű csempe használata ehhez a tervezési megoldáshoz. A padlóburkolatot (fából vagy kerámialapból) célszerű fűtéssel felszerelni. Az ideális fürdőszoba ötvözi a természetességet és az eleganciát a minimális dekorációval.

mediterrán stílusú, természetes anyagokból készült bútorok - fotó

Ház mediterrán stílusban: külső kilátás

Nincs más dizájn, amely jobban közvetítheti a mediterrán partvidék klasszikus varázsát és szépségét. Ez a megoldás az egyik legnépszerűbb a világon. A kérdés az, hogyan tudja sikeresen közvetíteni az ötletét otthonában.?

mediterrán stílusú vidéki ház - fotó

Ha otthona még építés alatt áll, akkor a legjobb, ha az ablakok és ajtók íves alakját választja. Ezzel a megoldással zökkenőmentes átmenetet érhet el a beltéri és a kültéri között. Hiszen egy mediterrán stílusú ház belseje szorosan összefügg a külsejével..

Mediterrán stílusú ház - fotó

Különös figyelmet kell fordítani a verandára, lépcsőkre, pavilonokra és teraszokra, amelyekre szükség van. Kezdheti elegáns kovácsoltvas kerítéssel, kiegészítve a külsőt szökőkúttal vagy medencével. Ezenkívül a déli régiók lakói széles körben használják a kovácsolt elemeket a ház külső kialakításában, oly módon, hogy átfedésben vannak a házon belüli azonos elemekkel. Ne felejtse el, hogy a ház mediterrán stílusa gazdag zöldben. Az ilyen déli külső megoldással könnyen megteremtheti a tengerparti ház hangulatát..

Virtuális túrát ajánlunk két gyönyörű mediterrán stílusú villában: Tekintse meg történeteinket az ilyen stílusú házakról: – Mediterrán stílus: kilátás Ibizáról – 15. századi kőház Dubrovnikban – Luxus mediterrán stílusú kastély Kaliforniában

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda