15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Provence -i stílus a belső térben: a francia ország kifinomult egyszerűsége

A provence -i stílus egy tartományi francia stílus, amely a könnyű, déli stílusokhoz kapcsolódik. Ez tükrözi a francia vidéki házak évszázados hagyományait és a Cote d’Azur elpusztíthatatlan szépségét. Provence vagy a “francia ország” nagyon népszerű azoknak az embereknek, akik rusztikus varázst akarnak varázsolni a belső térbe, miközben megőrzik a francia otthon eleganciáját..

Nagy és világos francia vidéki stílusú konyha

A stílus nevét a dél -franciaországi azonos nevű régió tiszteletére kapta, amely festői tengeri tájáról, a virágok mámorító illatáról, a ragyogó naptól fehérített utcákról és a fűszeres ételekről híres. A 17. században a burzsoázia képviselői, megpróbálva megszabadulni a szigorú klasszikus vonalaktól és a városi nyüzsgéstől, egy távoli tartományban kezdtek letelepedni. A helyi szépség és a mért falusi élet ihlette, egyszerű, mégis elegáns módon tervezték meg új otthonukat..

fehér szabadtéri étkezőasztal egy dél -franciaországi vidéki ház udvarán

A belső tér provence -i stílusa a 19. században rendkívüli népszerűségre tett szert Európában. Először is vonzotta a faluban rejlő egyszerűség, nyugalom és természetesség légköre. És ma még a francia ország hangulata sokakat elvarázsol egyedülálló energiájával, amely elősegíti a pihenést és a pihenést a mindennapi nyüzsgéstől. Ha könnyű mediterrán bájjal, kényelemmel és harmóniával szeretné megtölteni otthonát, a provence -i stílus a legjobb választás , vidéki házhoz és modern városi lakáshoz egyaránt.

A provence -i stílus megkülönböztető jellemzői egy lakás és egy ház belsejében

A provence -i stílusú belsőépítészetet áthatja a sós szellő frissessége, a provence -i fűszernövények pikánsága és a levendula mámorító illata. A tartományi hangulat és kényelem varázsát ötvözi az ókorral és a luxussal. Sok tekintetben összhangban van a vidéki stílussal, a francia birtok alig észrevehető kifinomultságával. Tehát mi jellemzi a provence -i stílust?

könnyű klasszikus bútorok a nappaliban egy francia tartományi ház belsejében

A Provence stílusú belsőépítészet jellemzői:

 • Meleg pasztell színek;
 • Faldíszítés vakolattal;
 • Természetes anyagok természetes textúrával;
 • Érett bútor kopásokkal, patinával, fafaragásokkal;
 • Friss virágok és herbáriák bősége;
 • Porcelán- és kerámiafigurák;
 • Mennyezeti fagerendák;
 • Kovácsolt dekorációs elemek;
 • Varrás, fodrok, vágások;
 • Virágminták.

A modern belső terek francia provence -i stílusát a világos és meleg, természetes árnyalatok bősége jellemzi. Ez a rusztikusnak tűnő stílus már régóta nem csak a vidéki házak kiváltsága, és a városi lakások szerves részévé vált..

fehér könyvespolc dohányzóasztallal a provence -i stílusú nappaliban

Provence hangulatát mindenki magával hozhatja otthonába. Ehhez egyáltalán nem szükséges nagy javításokat vagy átalakításokat szervezni. Elég csak néhány jellegzetes belső részletet hozzáadni, és a szükséges szövetségeket létrehozni természetes szövetek, természetes anyagok és világos színek segítségével, kis fényes árnyalatokkal..

Francia vidéki színek

Provence a forró tengerpart érzését hordozza. Ebben a tartományi stílusban főleg békítő, pasztell színű, mintha a napon kiégett hangokat használnának. A Provence stílus fő színei lágyak és gyengédek. Közülük a legnépszerűbbek:

 • fehér,
 • homok,
 • krém,
 • tompa sárga,
 • világoskék,
 • halvány zöld,
 • levendula.

Pasztell és bézs színű szoba klasszikus provence -i belsővel

A szárított agyag árnyalata és a gazdag aqua szín is külön figyelmet érdemel. Fontos megfigyelni ezt a színpalettát mind a falak díszítésében, mind a dekorációban és a textíliákban. Ugyanakkor a bútoroknak kissé világosabbnak kell maradniuk, harmonikusan kiemelkedve a pasztell színű falak hátterében. A szükséges öregedési hatás és a déli napsütés által felperzselt felületek benyomásának elősegítése érdekében karcolások, egyenetlenségek és dekoratív repedések segítenek.

Fal, padló és mennyezet kialakítása

A vakolat a Provence-stílusú falak díszítésének fő módja. Annak érdekében, hogy a lehető legközelebb kerüljön a stílushoz, a vakolatot egyenetlenül, domborulatokkal és érdességgel alkalmazzák. Az égett foltok és a kopasz foltok abszolút fénypontja a belső térnek. A texturált vakolat segít elérni a kívánt hatást egy modern lakásban vagy házban..

Hálószoba nagy ággyal, hófehér vakolt falakkal

A tapéta teljesen jellemző a provence -i otthonra. Mindazonáltal, ha a tér tulajdonosai kívánják, a kényelem érdekében használhatók. Ebben az esetben a vakolt felület alá domborított hagyományos papír tapéta segít elérni a kezeletlen felület illúzióját. A lakás Provence stílusa lehetővé teszi virágmintás tapéta használatát is..

Világos zöld tapéta virágmintával, egy idős, fából készült komód hátterében

Elég gyakran egy fallapot használnak a fal díszítésére. A ház francia vidéki stílusú belső tere magában foglalja az ilyen burkolat festését túlnyomórészt fehér festékkel. Ez egyértelmű különbséget mutat a provence -i stílus és a többi vidéki stílus között, ahol a fa természetes árnyalata túlnyomórészt megmarad. A konyha dekorációja gyökeresen eltér a többi helyiségtől. Itt leggyakrabban természetes kőből, téglából vagy többszínű mozaikból készülnek a falak. Ezenkívül ezt a stílust jellemzi a falak díszítése stukkó formázással ágak és szőlők formájában..

hálószoba bútorok pasztell színekben világoskék fából készült fal háttérrel

Az ajtók és ablakkeretek fából készültek, fehér festékkel borítva. Mesterségesen érlelhetők vagy virágfestéssel díszíthetők. A természetes fény behatolásának maximalizálása érdekében üvegbetétekkel ellátott belső ajtókat használnak. A francia padlótól a mennyezetig érő ablakok tökéletesek ehhez a stílushoz. A lakás kialakításában többszelvényes kerettel rendelkező ablakokra cserélhetők..

Klasszikus étkező fapadlóval és mennyezettel

A csempe és a deszka klasszikus provence -i padló. Általában világosbarna vagy ferde sarkú terrakotta csempéket használnak. Ami a deszka padlót illeti, azok festettek vagy kezeletlenek. A falakhoz és a bútorokhoz hasonlóan az „öregedés” hatását használják a padlóburkolatokban. Franciaország nem tolerálja a szőnyegpadlót, a parkettát, a linóleumot vagy a laminátumot. A provence -i mennyezet általában fehér vagy világos színű. A magas mennyezettel rendelkező vidéki ház vagy lakás kialakításakor gyakran dekoratív mennyezeti gerendákat használnak. Általában kontrasztos festékkel vannak bevonva. Természetesen egy kis, alacsony mennyezetű hálószobában egy ilyen dekoratív technika rendkívül helytelennek tűnik..

Fagerendák a mennyezeten és a kőpadlón egy francia ház belsejében

A függönyök, textíliák és virágok a francia kényelem változatlan elemei

A provence -i stílus könnyedsége és egyszerűsége jól látható az ablakok díszítésében. Ebben a régióban a házak hagyományosan kis ablakokkal rendelkeznek, kilátással a kertre. A függönyöket nem használták, mert egyszerűen nem volt rájuk szükség. Időnként az ablakokat légfüggönyök díszítették, amelyek könnyen beengedik a levegőt és a fényt. Tisztelettel adózva a hagyományoknak, az ablakok díszítéséhez jobb, ha súlytalan tüll, szatén, chintz, kis virágnyomással vagy gyöngyökkel választja.

Könnyű virágmintás chintz függönyök

Mivel a francia vidék rusztikus stílusú, a természetes szövetek dominálnak a belső térben. A dekoráció leggyakrabban pamut, len, muszlin és gyapjú. Időnként előfordulnak olyan elemek vastag szövetekből, mint a matlasse. A textilszínek többnyire tompák. A provence -i kényelem megteremtésekor ne hagyja figyelmen kívül a virágos, csíkos és kockás szöveteket. A provence -i stílus mediterrán vonalának hangsúlyozása érdekében célszerű kagylókat és akár halászhálókat is hozzáadni a designhoz..

Párnák párnákkal, természetes szövetekből egy francia hálószoba belsejében

Annak érdekében, hogy minél közelebb kerüljön a természethez, Franciaország tele van élő vagy szárított növényekkel. Egy virágváza kétségkívül frissességet kölcsönöz a belső térnek, tarka színekkel telíti és fokozza a vidéki ház hangulatát. Használjon a régióban gyakori virágokat: íriszeket, pipacsokat, napraforgókat, levendulákat. A kovácsoltvas válaszfalakkal és a fa polcokkal együtt a területet virágcserepekkel, növényekkel is zónázhatja. A virágmotívumok és a zöld levelek jól mutatnak a függönyökön, ágytakarókon és festményeken.

Provence -i stílusú bútorok

A provence-i stílusú bútorok két aspektust ötvöznek: az eleganciát és a funkcionalitást. A hangsúly az anyagon van, amelyből a bútorok készülnek. Előnyben részesítik a világos színű fát: dió, gesztenye, kőris, tölgy. Fonott és kovácsolt elemek használata megengedett. De jobb elutasítani a modern anyagokat..

Könnyű, klasszikus francia nappali belső tér

A komódok, a lábszekrények, a lábakkal ellátott szekrények, a faragott elemekkel ellátott székek és a sok fiókos különféle szekrények klasszikus provence -i stílusú bútorok. A leggyakoribb színek a szürke és a fehér, mesterséges öregedés elemeivel (karcolások, repedések, forgácsok). Kárpitozott bútorok (kanapék, fotelek és puffok) kárpitozása tompa árnyalatokkal, színes mintával. A modern, de a dizájnnak megfelelő bútorok kiválasztásával saját kezével adhat hozzá egy kis ókort a belső térhez.

Falak agyaggal és fa mennyezettel a nappali belsejében

Provence -i stílusú konyha

A konyha a ház szíve és lelke. Ma a Provence -stílus a konyha belsejében az egyik legnépszerűbb vidéki házak és városi lakások díszítésére. Egyre inkább Provence elemeit adják hozzá a belső tér klasszikus stílusához, amely lehetővé teszi a szigorú vonalak felhígítását, valamint a kívánt kényelem és a vendéglátás hangulatának elérését..

Fa bútorok, kosár és kőlapok a provence -i konyha padlóján

A provence -i stílust a részletekre való különös figyelem jellemzi. Ezért nagyon fontos, hogy a világos konyhát világos ékezetekkel töltsük fel:

 • Provence -i stílusú konyhai eszközök,
 • dekoratív festett lemezek,
 • virág cserepek,
 • agyagedények,
 • üvegek fűszerekkel és gyógynövényekkel,
 • kosarak levendula gallyakkal,
 • divatos olajpalackok,
 • szakácskönyvek stb..

Egy kakasfigura, mint Franciaország szimbóluma különleges varázst kölcsönöz a konyha dekorációjának.

fehér bútorok és szürke virágcserép a konyha belsejében

A provence -i konyha kialakítását nemcsak szépsége és kényelme, hanem sokoldalúsága is megkülönbözteti. Például a nyitott polcok a helyzettől függően dekorációként használhatók, vagy a konyhai eszközök tárolóhelye lehet. A modern technológia a homlokzatok mögött rejtőzik. A mikrohullámú sütő és az elektromos vízforraló ilyen rusztikus hangulatban kissé nevetségesnek tűnik..

Provence -i stílus a hálószoba belsejében

A Provence -stílusú hálószoba dekoráció ideális a romantikusok számára. A napsütötte mediterrán hangulat minden részletében nyomon követhető.

Pasztell színű hálószoba kőpadlóval

Egy nagy hálószoba dekorációjához festményeket, textíliákat, virágokat és növényeket használnak bőségesen. A függő lámpák eleganciát kölcsönöznek. A tompítóval ellátott csillár a legkényelmesebb és legpraktikusabb világítási lehetőség egy ilyen helyiségben..

Gyönyörű ágy, világos baldachinos lenvászon színben, klasszikus francia hálószobabelsőben

Provence -i stílus a nappali belsejében

A nappaliban található provence -i stílust a napsütés, a nyitottság és a telítettség jellemzi. Itt a durva falak és a kopott bútorok harmonikusan összefonódnak porcelánfigurákkal, súlytalan fonott kosarakkal, koporsókkal, madárketrecekkel és családi fényképekkel ellátott keretekkel. A rusztikus íz hozzáadja a régi teáskannát, vödröket és kancsókat váza vagy edényként beltéri növényekhez.

Nyitott és világos nappali stukkó mennyezettel

Ami a nappali világítását illeti, a berendezési tárgyak megjelenése nagyon fontos. Általában a kovácsolt szerkezetek (csillárok, lámpatestek és állólámpák) fognak a leginkább harmonikusan kinézni. LED -es lámpák és pontrendszer – tabu a Provence -i stílushoz.

Provence -i stílusú fürdőszoba

A Provence -stílus a fürdőszobában, akárcsak az egész ház belsejében, bőséges fényes napfényt jelent. Ezért a fürdőszobában ablak kötelező. Bármilyen alakú és méretű lehet..

Fehér fürdőszoba aranyozott mosdóval

Minden bútornak és fürdőszobai bútornak rusztikus stílusúnak kell lennie. Ezek lehetnek fából készült zsámolyok és padok hámló festékhatással. A fürdőszobai bútorok színpalettája fehér, kék, kék és olajbogyó árnyalatokból áll, fém részletek felhasználásával. Távolítsa el a műanyag és rozsdamentes acél tárgyakat.

Világos fürdőszoba márványból

A megfelelő vízvezeték segíti a kép teljességét: ívelt fürdőszoba kovácsolt lábakkal és ovális mosogatókkal, bronzszerű csaptelepekkel. Fából készült polcok fonott kosárral a higiéniai cikkek tárolására ideális kiegészítő..

Provence -i stílus az óvoda belsejében

Az óvoda provence -i stílusban való díszítése korlátlan teret nyit a kreativitásnak. Itt egy kis könyvtár vagy teázó található, megfelelő tartozékokkal..

gyerekszoba a francia provence stílusában

Az árnyalatokban pasztell színeket várunk. Ha a szoba ablakai keletre néznek, ajánlatos a teret hideg kék és levendula tónusokkal díszíteni. Nyugatra néző szobához használjon melegebb felületet. Kísérletezhet és kiemelheti az egyik falat tapétával, virágmintával vagy dekoratív festéssel..

az óvoda belseje a belsőépítészetben Provence

A játékok fonott kosarai megfelelőek lesznek az óvoda belsejében. A függönyöket, ágytakarókat és párnákat kizárólag természetes anyagokból kell kiválasztani. Egy félkör alakú baldachin az ágy fején meglehetősen elegáns lesz.

Francia vidéki stílusú folyosó

Provence ideális egy kis lakás folyosójához, mert a benne rejlő világos színek vizuálisan bővítik a területet. A hosszú folyosó nem kevésbé előnyösnek tűnik..

Bejárati folyosó francia stílusú Provence -i lépcsővel

A minimalista, rusztikus térben elég a ruhatartó, a pad és a kis szekrény. A fa keretben lévő túlméretezett padlótükör még több varázst kölcsönöz..

Provence -i stílusú vidéki ház belső tere

A provence-i stílusú dacha egy win-win kombináció. A faelemek, csempék, kő és téglák a francia countryzene élvonalában vannak. Fém alkatrészek megengedettek állványok, gyertyatartók és bútorfogantyúk formájában. Durva, de ugyanakkor nemes, fém megjelenésből kovácsolt csillár.

egy szoba belseje egy vidéki házban

Provence-i stílusú belső tér kialakítása nem egyszerű és időigényes feladat. De az alapszabályokat betartva minden bizonnyal kiemelkedő, hangulatos és kényelmes otthont hoz létre, amely örömet okoz Önnek és vendégeinek..

Klasszikus csillár, kanapé és asztal egy kis szobában

Javasoljuk, hogy virtuálisan kiránduljon a csodálatos Pro Lace Cavalierie Villa La CAVALERIE szobáiban:

Nézzük most konkrét példákkal, hogyan néznek ki a provence-i stílusú belső terek:

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda