15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gyarmati stílus a belső térben

Szeretné valahogy frissíteni otthonának belsejét, de a népszerű tervezési trendek nem felelnek meg Önnek? Ügyeljen a gyarmati stílusra. Segítségével hangsúlyozhatja gazdagságát, fokozhatja a kényelem és a hangulat érzését..

A stílus neve a hatalmas Brit Birodalom idejéből származik, amikor Ázsia, Afrika és az Újvilág földjeinek több mint egynegyedét magába foglalta. Természetesen a britek ráerőltették nyelvüket, sőt kultúrájukat is – bizonyos angol jellegzetességek megjelentek a házak belsejében..

Tartalom:

Specifikus tulajdonságok

Annak ellenére, hogy több évszázad telt el, a gyarmati stílus gondolata ugyanaz marad – a gazdag luxus, kényelem és egzotikum ésszerű kombinációja.. Jegyzet! A lakás ilyen kialakítása alkalmas azoknak, akiknek átlag feletti jövedelme van. A kiváló minőségű természetes anyagok, felületek és dekoráció sokba kerül.

Virágok

A gyarmati stílus legszembetűnőbb tulajdonsága az egzotikus növények. Körülötte buja és buja növényzet, minden zöld és világos. A keleti területek lakói természetesen a legolcsóbb módon – pálmafákkal és páfrányokkal – díszítették fel otthonukat..   

Jegyzet! Nem egy majdnem elszáradt tenyérről beszélünk a sarokban, amit minden belépő őszintén sajnál. A több edényben álló, gyarmati stílusú növényzet örül a szemének, aki belép a szobába.. Ha nem szereted, vagy nem tudod, hogyan kell gondoskodni a növényekről, ne gyötörd magad és a virágokat – hagyd ki ezt a pontot. Ne felejtse el, hogy a fő cél a maximális kényelem és kényelem elérése.. 

Különleges építészet

Leggyakrabban a gyarmati stílust a kétszintes házak tulajdonosai választják. Ebben az esetben van helye a tervezőnek, hogy barangoljon és megmutassa képzeletét.. 

Mivel a házat az elmúlt évek elvei szerint rendezték be, nincs műanyag és feszített mennyezet. A mesterséges anyagok túlságosan feltűnőek. A kiváló minőségű faablakok télen nem lesznek rosszabbak, mint a műanyagok, a sötét fából készült ajtók pedig felejthetetlen hangulatot árasztanak. Tanács! Jó lenne több kijáratot tenni a kertbe: a konyhából, a hálószobából vagy az előszobából. Egy nagy ablak a padlóra és a “menj ki az ablakon” kifejezés megváltoztatja tragikus jelentését. 

A természetes kő és fa alkalmas burkolóanyagként. Képzelje csak el: a ház homlokzatát falazat, masszív faablakok és ajtónyílások, természetes fából készült padló, fonott bútorok és Ön szegélyezi. Már csak egy kandalló és egy bolyhos szőnyeg hiányzik a láb alól. Egy ilyen helyen mindenki érezni fogja otthonának kényelmét és melegségét.. 

Jegyzet! A gyarmati stílus sötét fákat használ: mahagóni, wenge és bambusz.

Falak és mennyezetek

A tervezés természetes anyagokat használ: kő, fa, réz, agyag és tégla. 

Ha nem szeretne tapétázni, akkor a falakat világos árnyalattal festheti. A bézs vagy a krém a legalkalmasabb – levegőérzetet kelt és vizuálisan növeli a szobát.. Jobban szereted a háttérképeket? Válassza ki őket. Az egyszínű színek vagy a kisméretű bambusz mintás termékek remekül fognak kinézni. 

Tanács! Szeretnél valami fényesebbet? Ezután keressen egzotikus mintás tapétát. Ennek előfeltétele a természetes színek. Ellenkező esetben a falak kiesnek az általános tervből..   

A mennyezetet egyenletesen és könnyedén hagyhatja, vagy textillal vagy bőrrel díszítheti. Ez több igényességet és kegyelmet kölcsönöz a belső térnek.. 

A padlónak sötétebbnek kell lennie, mint a falaknak és a mennyezetnek, de kívánatos, hogy szilárd is legyen. Ez a felületi kialakítás tökéletes hátteret jelent a bútoroknak és a dekorációnak..

Függönyök és egyéb szövetek

Kezdetben minden gyarmati stílusú ház fa redőnyökkel rendelkezett. Védtek a tűző naptól, az erős széltől és a vihartól, mivel ezekben az országokban az éghajlat sok kívánnivalót hagyott maga után. Éjszaka az ablakokat általában drága szövetekből készült függönyökkel akasztották fel: bársony, selyem vagy vékony vászon. 

Most nincs szükség redőnyre. Ehelyett bambusz redőnyöket használnak, amelyek nem rosszabbul megbirkóznak a feladattal, mint a régi módszer.. Az ablakokon kívül a textíliákat fotelek és kanapék, ágytakarók és dekoratív párnák kárpitozására használják.. 

Tanács! A párnák nagyszerű módja annak, hogy ékezeteket adjunk a szobához. Helyezzen több terméket azonos stílusban, és a szoba észrevehetően megváltozik.. 

A gyarmati stílusú otthonhoz a tervezők természetes anyagok használatát javasolják:

 • selyem;
 • vászon;
 • szőrme;
 • pamut;
 • gyapjú;
 • bársony.

A szobában többféle textília kombinálható. Például egészítse ki a legfinomabb vászonfüggönyöket elegáns bársonyos ágytakarókkal. Gazdagabb és érdekesebb lesz..

Jegyzet! Ne vidd túlzásba a dekorációt. Mindennek mértékkel kell történnie. 

Gyarmati bútorok

Ennek a stílusnak a szépsége a bútorok sokfélesége. A kanapék és szekrények számos modellje között biztosan megtalálja álmát. 

Íme néhány elhelyezési lehetőség:

Ki ne szeretne egy estét a hallban, a kanapén tölteni családjával vagy barátaival? Az elektromos kandalló közelében elhelyezett, kellemes szövetből vagy bőrből készült puha fotelek segítségével változatosabbá teheti a belső teret.. Faragott fa szekrények könyvekkel, puha oszmánokkal, gyertyákkal és gyönyörű tájjal a kandalló felett egész jól kiegészítik a dekorációt. Ajánlatos több dekoratív párnát elhelyezni a kanapén és a karosszékeken. Számos edény egzotikus növényekkel, meleg szőnyeg a padlón és egy kis sötét fából készült dohányzóasztal – az ilyen nappali hangulata minden nap örömet okoz.. 

     2. Hálószoba.

Hatalmas baldachinos ágy, női asztal tükörrel aranyozott keretben és komód – ezek a hálószobák úgy tűnik, elhagyták a régi filmek képernyőjét. Ebben biztosan érezni fogja a kényelmet és a kényelmet.. Használjon növényeket és díszítő elemeket, hogy egy kicsit fűszerezze a dolgokat. Ne vigye túlzásba dekorációval vagy bútorokkal – elegendő helynek és levegőnek kell lennie a hálószobában. 

Bőséges mesterséges fény nem ajánlott a szobában. Több fényt szeretne? A nagy ablakok ideálisak egy világos hálószobához. 

    3. Konyha.

A konyhában a kényelem és a tartósság a legfontosabb. Tömörfa bútorok és természetes kőből készült munkalapok. Az erős kőasztalt sötét fából készült székek veszik körül, puha bársony kárpitozással. Ez a konyha az egész ház büszkesége.. Ön is megálmodhatja és elrendezheti a bútorokat a kívánt módon – erre nincsenek szigorú korlátozások.

Dekor

Mi használható dekorációként a növényeken és a textíliákon kívül? Ebben megmutathatja fantáziáját, és megteszi a legmerészebb döntéseit is..

A tervezők azt javasolják, hogy helyezze el:

 • Kínai stílusú porcelánvázák és paravánok;
 • Vad maszkok;
 • Állati bőr;
 • Festmények hatalmas fa keretekben;
 • Antik tükrök;
 • Könyvek, sakk, kártyák és gömbök.

A különböző díszítőelemek ügyes kombinációja kényelmes légkört teremt a házban, amely mindig örömet okoz a tulajdonosoknak.. Tanács! Az égő gyertyákra emlékeztető lámpák kiválóan helyettesítik a hagyományos izzókat. Egy ilyen öröm sokba kerül, de elképesztő fényt ad és tökéletesen illeszkedik az összképbe.. 

Ne feledje, hogy a dekoráció túlzott használata miatt a szoba sokkal kisebb lesz. Ha nem akarja összezavarni a szobát, használjon minimális dekorációt.. 

Minták

A gyarmati stílus a visszafogottság és az egzotikus, a civilizáció és a vadvilág csodálatos kombinációja. Pontosan ott született, ahol az állatbőr és a pálmafák a mindennapi élet elemei. Ez még mindig nyilvánvaló a tervezők által leggyakrabban használt mintákban..

Természetesség, természetesség – ideális gyarmati stílusú otthonba. A virágos motívumok jobban megfelelnek tapétának. A páfrány- vagy orchidealevelek nyugodt alapon remekül mutatnak a nappaliban. Az állati nyomat jobban néz ki a díszítő elemeken. Tehát önmagára összpontosít, de nem irritálja a szemet.. 

A gravírozás nagyszerű megoldás konyhába vagy hálószobába. Szeretnél valami fényesebbet? Válasszon egy mintát, amely egzotikus madarakat tartalmaz. 

Következtetés

A gyarmati stílus nagyszerű módja annak, hogy gazdagon és ízlésesen díszítse otthonát. Ez sok pénzügyi költséget igényel, de az eredmény biztosan tetszeni fog. Tekintse meg a modern gyarmati házak valós példáit:

– A gyarmati kastély varázsa Marrákesben

– Gyarmati ház San Franciscóban

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda