15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skandináv stílus a belső térben: dizájn északi jelleggel

A skandináv stílus egy fehér, bézs és pasztell színű dizájn, amelyet négy fő összetevő jellemez: egyszerűség, praktikum, szigorú vonalak és visszafogott elegancia. A skandináv országokból származó stílusok keveréke otthont adott a tisztaságnak, a fénynek, a természetes anyagokból készült bútoroknak és dekorációnak, valamint a világos színpalettának. És ennek eredményeként a természettel való abszolút egység érzése támadt. A stílus újjáéledésére 1990 -ben került sor, amikor a tervezők bátran kezdték használni a dekoráció minden elemét a belső tér szerves részeként..

Skandináv stílus a belső térben - fotó

Hogyan jött létre a skandináv belső stílus? Észak -Európa zord természeti viszonyaiból származik, ahol hosszú a tél és kevés a napfény. Az emberek az év nagy részét zárt helyen töltötték, és gyakran a szűk házaknak fényre, térre és kényelemre volt szükségük. Ezért uralja a fényforrások iránti igény, a praktikum és a közkincsben való megtalálás. Így kaptunk egy olyan dizájnt, amely magabiztosan ötvözi a szépséget és a funkcionalitást..

skandináv stílusú belső tér - fotó

Tartalom:

Skandináv stílusú lakástervezés: az északi esztétika megkülönböztető jellemzői

Szeretné átalakítani lakása helyiségét elegáns, funkcionális és ugyanakkor hangulatos térré? Akkor a skandináv stílusú lakás a helyes döntés. Íme néhány alapvető szabály, amelyet be kell tartani a dekorációs elemek kiválasztásakor:

  • Engedje be a nappali fényt, használjon tükröket és fényvisszaverő felületeket;
  • Válasszon káprázatos fehér és világos árnyalatokat – elefántcsont, bézs, világosbarna, tejszerű, krém;
  • Dobja el a bonyolult szerelvényeket és a terjedelmes bútorokat. A bútoroknak egyszerűnek és egyszerűnek kell lenniük;
  • Vásároljon bútorokat természetes fából világos árnyalatokban;
  • Fókuszáljon egy vagy két fényes kiegészítőre;
  • Szükségünk van a beépített bútorok egyszerűsített “egyszerűsített” formájára;
  • Minden elem a belső tér szerves része, ezért csak szép dolgokat jelenítsen meg;
  • Hozzon létre hangulatos légkört olyan kényelmes tárgyakkal, mint a finom kanapépárnák és puha szőnyegek.

Skandináv stílusú szoba - fotó

Skandináv stílusú szoba belső - fotó

Paletta

Nyugodtan válassza a fehér fény legkönnyebb árnyalatát, valamint a tompa tónusokat. A nyugodt tónusok, mint a bézs, a tejszerű és az elefántcsont fehérrel kombinálva több fényt visznek a szobába, még a legborúsabb napon is.

Mi más jó a fehérnek egy skandináv belső térben? A fehér egy üres tábla vagy háttér, amelyen színsémákkal játszhat – a lágy pasztell színektől a ragyogó fekete ékezetekig. Meg kell jegyezni, hogy a hideg fehér jobban megfelel a dél felé néző helyiségeknek, mert több fényt és hőt kapnak. A melegebb fehér tónusok ideálisak északra néző szobákhoz. Ezenkívül a fehér szín vizuálisan minden szobát tágabbá tesz, mint amilyen valójában..

konyha -étkező skandináv stílusban - fotó

Unalmasnak találja a bézs tónusokat? A megnyugtató és lágy hangok előnye nem jelenti azt, hogy a skandináv dizájn mentes az energiától és a dinamikától. Éppen ellenkezőleg, a jól elhelyezett világos ékezetek, mint például kerámia, szőnyeg és kanapépárna élénk színekben, karizmát kölcsönöznek a szobának. Általában a fehér színnel kombinált színeket választják, mint például a szürke, fekete, piros és sárga..

szoba szürke és bézs színben - fotó

Padló

A természet az otthonban olyan elv, amelyet a skandinávok betartanak. Éppen ezért házukban a fa dominál, mint fő anyag. A kedvencek a fenyőből, bükkből és kőrisből készült világos bútorok és padlók, amelyek tökéletesen illeszkednek a „stílus a természetességhez” gondolatához. Minden szobában fapadló van, kivéve a fürdőszobát. A padlón lévő szőnyegek opcionálisak, de ha nem tudja elképzelni a skandináv stílusú belső kialakítást szőnyeg nélkül, válassza világos és bézs színekben, vagy hígítsa fel a belső teret egy kis fényes szőnyeggel. Szintén divatos a padlóburkolat, amely lazán elkészített táblákból készült, és fehérre festhetők..

Skandináv stílusú bútorok

Válasszon természetes fából vagy fehérre festett bútorokból készült szekrényeket, ágyakat, asztalokat és székeket – komódokat, könyvespolcokat és asztalokat. Ebben az esetben a bútorok tervezésének felesleges díszítő elemek nélkül kell történnie. Például egy favázas kanapé, nagy fehér és szürke párnák és egy fából készült dohányzóasztal megteszi. A nyitott fa lábakkal ellátott bútorok is előnyösnek tűnnek..

Skandináv stílusú bútorok - fotó

Függönyök

A skandináv stílus a lakás belsejében és a vastag masszív függönyök összeegyeztethetetlen dolgok. Milyen függöny textúra alkalmas északi motívumokra? A természetes szövetből készült könnyű függönyök ideálisak: átlátszó és könnyű selyem, sifon, a legfinomabb vászon, muszlin vagy háló. Dobja el az opciókat fodrokkal, fodrokkal és íjakkal, valamint csillogó függönyökkel. Nagyszerű lehetőség – szellős fehér szövet hosszú vágásai.

Milyen hosszúságú függönyöket részesítsünk előnyben? Ez lehet földig érő függöny nagy hurokkal vagy fűzőlyukakkal, szellős és súlytalan, valamint könnyű függöny. Használhat redőnyt és redőnyt is. A fő szabály az, hogy a függönynek egyszerűnek, a helyzet hangjához illeszkedőnek kell lennie, és el kell látnia fő funkcióját..

Faltervezési lehetőségek

Könnyű

A csillárok lámpái, lámpái, tükrei és gyertyái a skandináv stílusú konyha-nappali, valamint a hálószoba szerves társai. Ezekben a szobákban nem nélkülözheti a méretezett ablakokat sem. Egyszerűen fogalmazva, minél több reflektor és fényforrás van, annál jobban átadják az ötletet. Nagy jelentőséget tulajdonítanak a tükröknek, amelyek stratégiailag úgy vannak elhelyezve, hogy kibővítsék a teret és tükrözzék a környezeti fényt. A lakkozott bútorok is kedvezően szórják a fényt. Ideális egy gyertyákkal ellátott csillár, mint a mesterséges fény fő forrása, valamint az egyszerű vonalakkal és formákkal rendelkező elektromos lámpák, amelyek megvilágítják a helyiséget, és nem adják meg a rendetlenséget..

Hogyan válasszunk dekorációt egy ilyen lakáshoz?

Díszítse a falakat skandináv stílusú festményekkel vagy skandináv természetfotókkal. Ezek lehetnek norvég fjordok képei, izlandi vízesések, fenséges szarvasok és narwalok. Helyezzen fényképeket durva fa keretekbe, hogy teljes motívumot kapjon. Helyezzen tükröket, díszítse a függönyöket diszkrét szalaggal, és kétoldalú fallal is feloszthatja a szobát. Meg kell jegyezni, hogy a hagyományos textíliák természetes pamut. A hitelesség közvetítése érdekében nézzen kockás szöveteket, különösen a fehér és a piros, valamint a fehér és kék kombinációkat..

Tervezési lehetőségek: skandináv stílusú konyha

Ha ultra-kicsi konyhája van, és minden centimétert ki kell használnia, a konyha belsejében a skandináv stílus lesz a legjobb asszisztense. A legnagyobb plusz az, hogy ez a könnyű és tágas kialakítás lakonizmusa és visszafogottsága ellenére képes “kibővíteni” a legszűkebb konyhákat.

Skandináv stílusú konyha - fotó

A fő fehér szín mellett a konyha legnépszerűbb árnyalatai azok, amelyek hangszínei a világítástól függően változhatnak (elefántcsont, tej, tejszín). Ilyen háttérben a virágmintás konyhai eszközök, valamint az élénkzöld és sárga árnyalatok és a geometriai vonalak jól fognak kinézni..

Skandináv stílusú konyhabelső - fotó

Semmi több – ez a skandináv stílusú konyhatervezés fő szabálya. A moduláris fali szekrények, a kifogástalanul elegáns függesztett polcok és az ergonomikus, üveg-, fa- és fémelemeket tartalmazó konyhafelületek képezik ennek a kialakításnak a gerincét. A felső polcok legtöbbször nyitva vannak, így a konyhai kiegészítők nyitva maradnak a szem számára. A sarkokban szekrényeket és ceruzatartókat helyezhet sima felülettel, felesleges szerelvények nélkül. A konyhabelső összetételének középpontjában egy kis asztal, egy bárszekrény és egy vagy több modellből álló székek, valamint rusztikus tárgyak – durva fonott székek vagy akár kerti bútorok – állhat.

Skandináv stílusú hálószoba

A hálószoba légies és ugyanakkor világos, de pihentető légköre tökéletes kikapcsolódást biztosít. Ugyanakkor a szoba teljesen fehér – opcionális színséma. A hálószobához ideális a gazdag színek fröccsenése tapéta formájában az ágy fején, ágynemű, lámpák, festmények és fényes kiegészítők. A skandináv stílusú hálószoba általában széles ágyat, éjjeliszekrényeket, állólámpákat, lámpákat és szekrényeket tartalmaz..

hálószoba belső - fotó

A hálószobában az ágy fején lévő falra vagy az arra merőleges falra koncentrálhat. Ehhez hagyományosan kontrasztos mintájú tapétát használnak, vagy festményekkel, plakátokkal vagy fényképekkel díszítik a dedikált falat. A hálószobában megengedett bármilyen tárgyakkal díszíteni – párnákkal, kézműves termékekkel, díszes ágytakarókkal és nagyméretű növényekkel cserépben. A hálószoba kialakítása fotótapétával történhet.

Nappali skandináv stílusban

Ennek a kialakításnak a nappaliban történő megvalósításakor figyelembe kell vennie a szoba jellemzőit, nevezetesen a hatalmas ablakok és a magas mennyezet jelenlétét. A színpaletta hagyományos ehhez a stílushoz: a fehér, tejszerű, elefántcsont és tejszínhab lágy árnyalatai. Gyakran szürke, barna, halványkék árnyalatokkal kombinálják, amelyek díszítik az ablakkereteket és a kandalló felületét..

nappali skandináv stílusban

A nappali építészetének skandináv stílusban történő újraalkotásához racionálisan kell kiválasztania a bútorokat. Nincs helye a terjedelmes szekrényeknek és az összetett tárgyaknak – csak a funkcionalitás. A nappaliban bútor kompozíciót készíthet üveg, fém és fa textúrák kombinációjából. A polcok tartalma általában ki van állítva, és maguk a polcok tökéletesen kiegyensúlyozzák a nappalit, ha aszimmetrikus elemek vannak benne. A kárpitozott területet csak kanapé képviselheti. Az is fontos, hogy legyen egy -két színhangsúly..

nappali belső tér skandináv stílusban - fotó

Skandináv stílusú fürdőszoba

A kevesebb jobb, mint a több – a fő elv, amelyet követni kell a skandináv fürdőszoba díszítésekor. Tartsa a minimálisra a szükséges vízvezeték -mennyiséget. Elég egy kád vagy zuhanyzó, mosdó és WC. A káprázatos fehér vízvezeték csiszolt fém csapokkal tökéletes a hi-tech számára. Kiegészíthető fényvisszaverő felületekkel és tükrökkel a falakon és a polcokon. A fürdőszoba nagyon hangulatos lesz a természetes fából vagy kőből készült bútoroknak köszönhetően. Egészítse ki szobáját élénk fürdőkiegészítőkkel.

Skandináv stílusú óvoda

A jól megtervezett skandináv stílusú gyerekszoba könnyebbnek és tágasabbnak tűnik. Festje fehérre a falakat, vagy használjon világosbarna fából készült deszkát, hogy melegebbé és tágabbá tegye, és hátteret adjon a merész ékezeteknek. Kísérletezhet színes vinil matricákkal is, és bátran feszítsen ki egy vagy több lámpát a fal vagy a mennyezet mentén. Ráadásul mindig van hely egy vicces állat alakú babalámpának..

Skandináv stílusú folyosó

A skandináv stílusú folyosó vagy folyosó kezdetben sok helyet és minimális bútorzatot jelent: ruhafogas, fonott kosár cipők tárolására, esernyőállvány a szoba bejáratánál. A csarnok területén padot vagy kanapét helyezhet el, valamint egy kis szőnyeget is elhelyezhet, és a falakat fekete -fehér fényképekkel díszítheti. A világításhoz elegendő egy lakonikus lámpa. A fő jellemzője a nyugodt hangok egyensúlyának fenntartása a falak és a padló kialakításában, amelyet világos kiegészítőkkel hígít..

Skandináv stílusú ház

A ház skandináv stílusa rengeteg természetes anyagot és különféle fényforrásokat használ. Az eredmény egy funkcionális tér, egyszerű vonalakkal teli, kevés dekorációval. Könnyen felismerhető egy ilyen ház, mivel fémjelzése a hatalmas ablakok, amelyeken keresztül a ház belseje látható, valamint az üvegajtók fa burkolattal kombinálva..

A ház és a nyaraló homlokzata skandináv stílusban főleg fából, a legmegbízhatóbb és legtermészetesebb befejező anyagból készül. A legtöbb esetben fa bélést választanak, amely környezetbarát anyag, amely hatékonyan megtartja a hőt a házban. A hőpanelek és a tömbházak szintén népszerűek, a külső maximális egyediséget biztosítva..

Skandináv vidéki ház - fotó

Milyen színű bélést kell előnyben részesíteni? Merész megoldások lehetnek, például világos színek keveréke a homlokzathoz, sötét árnyalatú ablak- és ajtókeretekkel. Ez a kontraszt különösen havas télen előnyös. Vannak teljesen fehér házak is, csipetnyi burkolat nélkül, egyszerűen homlokzati festékkel festve. A külső szín fehér, ajtó- és ablaknyílásokkal kombinálva. Ha a ház teljesen sötét fából készült, akkor határozottan hatalmas panorámaablakok vannak. A tető általában nyeregtetős, a tetőtérben irodát vagy hálószobát használnak.

A skandináv stílust egy vidéki ház belsejében a súlyosság és a funkcionalitás jellemzi, mind a belső, mind a külső dekorációban. Minimális dekoráció befejezéskor – és olyan házikót kap, amely tökéletes a külvárosi élethez és a nagyváros magánszektorához. Ha tetszik ez a „szigorú” hangulat, válassza a dán formatervezést, mivel az soha nem megy ki a divatból..

Új otthon – új filozófia

A Hygge filozófia (dánul “kényelem”) a finn belsőépítészet titkos összetevője. Ez azt jelenti, hogy napról napra élvezni kell az élet egyszerű örömeit – legyen szó akár egy csésze kávéról egy hangulatos otthoni környezetben, baráti társasággal vagy családdal társalogni, vagy egyedül tölteni az időt önmagával. Ki ne szeretne barátságos és kellemes légkört teremteni a házban a kényelmes időtöltéshez? Bármilyen időjárás van is az ablakon kívül, mindig van ideje, hogy a Hygge részecskéket bevigye otthonába..

És így néz ki élőben – bemutatunk néhány gyönyörű videós értékelést a skandináv belső terekről:

Nézze meg néhány valódi skandináv stílusú apartman fotóit:

– Bájos fehér lakás Stockholmban

– Szép belső tér Göteborgban

– Ragnar Omarsson skandináv fotós munkái

– Stílusos apartman szokatlan elrendezéssel Stockholmban

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda