15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Loft: a régi gyáraktól az elegáns városi apartmanokig

A Loft egy modern ipari-városi stílusú belső tér, amelyet a nyitott tér bősége és az ipari elemek (nagyon magas mennyezet, befejezetlen téglafalak, kitett gerendák és csövek, cementpadló stb.) Jellemez..

Ez a stílus divatba jött, és rendkívül népszerű lett mind az USA -ban, ahonnan származik, mind Európában. Kreatív, szabadságot szerető emberek preferálják, akik értékelik a praktikumot, a kreativitást és a minimalizmust. Annak ellenére, hogy a belsőépítészet a padlás összes kánonja szerint meglehetősen költségvetésnek tűnik, joggal tekinthető a világ egyik legdrágább stílusának..

Tartalom:

A padlás gyökerei a múlt század 40 -es éveinek Manhattan gyárnegyedeiben gyökereznek. A belvárosban a földbérleti árak gyors emelkedése miatt az ipari vállalkozások kénytelenek voltak termelésüket a külvárosokba áthelyezni. Az üres épületeket fillérekért adták el, amelyet a New York -i bohémia képviselői használtak.

Ilyen helyiségekben fiatal művészek és zenészek kiállításokat rendeztek, hatalmas nyitott terekben hoztak létre és telepedtek le a bennük rejlő kreatív megközelítéssel. Ezek az apartmanok már az 50 -es években nagyon népszerűvé váltak, és jelentősen megnövekedtek az áraik kényelmes és elit elhelyezkedésük, tágasságuk és különleges városi bájuk miatt. Így az elhagyott gyár- és raktárterületek luxus loft stílusú lakásokká alakultak..

Az USA után a válság megrázta a legtöbb európai várost. A gyárak és gyárak kiürítették a központi utcákat. Az üres helyiségeket elkezdték felszerelni lakólakások számára, a divatos amerikai trendek alapján.

Loft stílus a belső térben: általános jellemzők

Angolból lefordítva a “loft” szó szerint tetőtér, padlás, galéria, raktár vagy gyárépület legfelső emeletét jelenti. Valójában a loft stílusú belső tér kezdetben egy műhelyhez vagy műhelyhez hasonlít. De alaposan megnézve észreveheti az otthon eredeti stílusát, és értékelheti a tulajdonosok merész ízlését..

A tetőtér hatalmas nyitott tér. Helyes, több mint száz négyzetméter alapterületű, és bőven tele van a széles ablakokon beragyogó természetes napfénnyel. Fő és megkülönböztető jellemzői a magas mennyezet és a válaszfalak hiánya..

A tetőtér belsejében könnyedén láthatja a szoba szemközti sarkát. Egy ilyen ipari térben csak a fürdőszoba, a hálószoba és a háztartási helyiségek vannak elszigetelve a kíváncsiskodó szemektől. A WC mindig rejtett, míg a fürdő közvetlenül a hálószobában helyezhető el.

A stílus fő koncepciója a különböző építészeti megoldások harmonikus kombinációja. Egy ilyen térben az ókor elemei (kopott téglafalak, hámló keretek, fém lépcsők és szellőzőrendszerek, amelyek láthatóak) teljesen természetesnek tűnnek a modern technológia, a praktikus világítási rendszerek, a króm részletek és a tükrök mellett..

A loft stílus fő jellemzői:

 • Ingyenes és nyitott terv. A belső falak és válaszfalak minimális használata a stílus fő mottója.
 • Magas plafon. Az ipari tetőtér elsősorban könnyű, elérhetetlen mennyezetének köszönhetően ismerhető fel teherhordó gerendákkal, szabad szellőzőszerkezetekkel vagy kommunikációs csövekkel párhuzamosan.
 • Durva fal dekoráció. A rengeteg beton, gondatlan vakolás és téglafal elengedhetetlen elemek, amelyek hangsúlyozzák az érintetlen raktárterületet.
 • Világos árnyalatok. Némi durvaság és hanyagság ellenére a modern padlás nem tolerálja a túl sötét részeket, amelyek elnyelik a természetes fényt. A nap behatolásának maximalizálása érdekében a függönyöket általában nem használják..
 • Kandallók és kályhák. Hagyományosan hideg gyári helyiségek fűtésére szolgáltak. Az idő múlásával ezek a tetőtéri stílus elemei kétségtelenül fénypontjává váltak, és szilárdan beilleszkedtek a belső térbe..
 • Létrák. A mennyezet magassága és a tér szélessége lehetővé teszi a második szint könnyű felszerelését. Például hálószobához vagy munkaterülethez. A lépcsők legnépszerűbb anyaga a fa és a fém.
 • Multifunkcionális bútorok. Ehhez a stílushoz illik kombinálni a modern, dizájner bútorokat a “múlt század” részleteivel. A hangszínek főleg semlegesek, csak kis fényes ékezetekkel..

A hagyományos loft stílusú belső tér egy nagy nyitott tér, téglafalakkal, betonból vagy természetes anyagokból készült padlóval, minimális bútorokkal, világos kiegészítőkkel és modern berendezésekkel. A modern tervezők a padlást több területre osztják:

 • Bohém. A klasszikus gyárépület jellegzetességeit teljes mértékben megőrizték. A bútorokat és kiegészítőket azonban a kreatív személyiségekben rejlő kreativitással választják ki. Itt az új tervezési megoldásokat ötvözik a régi, kopott, mintha véletlenül egy hulladéklerakóban talált belső tárgyakkal. A bohém padlás létrehozásakor előnyben kell részesíteni a művészeti tárgyakat dekorációként. Ilyen játékos és szabad légkörben abszolút nem kombinálhatók egymással. Többnyire avantgárd stílusú festmények, szobrok, ikebana és hangszerek.
 • Elbűvölő. Az úgynevezett elbűvölő loft kiemelkedik sajátos színpalettájával. Az ilyen belső tér támogatói a spektrális színek pasztell árnyalatainak nem hagyományos kombinációját választják. Például lehet szürke-barna vagy szürke-lila színskála. Különös figyelmet fordítanak a dekorációra – lámpák, csillárok, árnyalatok, LED -es világítás, állólámpák. A barokk tükrök, a nagy növények betoncserepekben és a padlóburkolatok is szolgálhatnak egy ilyen tér fénypontjának..
 • Ipari (ipari). Ez a belsőépítészet legnépszerűbb padlástrendje. Ahhoz, hogy egy lakótérben, például egy lakásban vagy egy vidéki házban megtestesüljön, érdemes megteremteni a termelési épület vagy a gyári műhely hangulatát. Ehhez fémszerkezeteket, szellőzőcsöveket, favázakat és huzalokat használnak. A bútorok a lehető legfunkcionálisabbak, megfelelő geometriai formákkal.

A tetőtér ideális a tér, a levegő és a természetes fény szerelmeseinek. Természetesen nem mindenki fér hozzá az otthon abszolút nyitott elrendezéséhez. De ennek a tetőtéri stílusnak az alapvető elemei hozzáadhatók szinte minden térben..

A tetőtér megkülönböztető elemei a belső térben

Az egyedi stílusú belső tér kialakításához ideális egy nagy, válaszfalak nélküli szoba (vagy minimális használattal), hatalmas ablakokkal és a tetőtérre jellemző beton- vagy téglafalakkal. A teljes teret modern és régi (szándékosan öregített) anyagok, textúrák és felületek kombinációjára kell építeni. Ügyesen ötvözve a stílus jellegzetes elemeit, még egy alacsony mennyezetű kis lakásban is hozzáadhat egy kis városi bájt.

Falak. A nyitott alaprajz kiküszöböli a hatalmas belső falak jelenlétét. Csak fürdőszobák, háztartási helyiségek vagy hálószobák elkülönítésére maradnak. A terület zónázásához a falak belső válaszfalakkal helyettesíthetők. Az üvegblokkok, az állványokon keresztül, a képernyők tökéletesek, mint ilyen válaszfalak. Ezenkívül különböző zónák létrehozásához használhat bútorokat (bárpultot a konyhában) vagy a padlóburkolatok anyagtípus szerinti felosztásának határait..

Amikor a loft stílusú falak festéséről van szó, meg kell felelnie az eredeti ipari stílusnak. Például minden teherhordó fal tégla vagy beton, vakolat nélkül. Ezeket durván vakolhatják vagy véletlenül fehér vagy szürke vízbázisú festékkel is bevonhatják..

Egy közönséges kis lakásban a falakat dekoratív téglafal vagy fa deszka rakja le. A tapétaborítás egy ilyen belső térben tabu. Ritka esetekben a kivétel a téglát vagy egy régi kőfalat imitáló tapéta..

Loft stílusú padló. A beton egy klasszikus padlóburkolat a termelőcsarnokban. Hátránya, hogy természeténél fogva meglehetősen hideg és nem praktikus. Ebben az esetben helyettesíthető:

 • Mozaikbeton;
 • Padlópadló (vagy azt utánzó laminátum);
 • Parkett;
 • Kerámia csempe (a konyhában és a fürdőszobában);
 • Mesterséges kő vagy márvány.

A padlóburkolatok különböző anyagainak köszönhetően a konyha vagy a hálószoba elkülöníthető a lakótér általános területétől. A szőnyegek és a járdák is hozzájárulnak a zónák eléréséhez..

Mennyezet. Magas mennyezetek esetén használjon beépített ipari elemeket, például fa burkolatot, gerendákat vagy rácsokat, szellőzőcsöveket. A tetőtér megtestesítése egy alacsony belmagasságú kis lakás belsejében, elegendő vakolatba önteni és fehérre festeni.

Ablak. Annak érdekében, hogy kellően nagy mennyiségű fényes napfény juthasson be a helyiségbe, az ablakoknak a lehető legnagyobbnak kell lenniük. Tökéletes kombináció egy amerikai padláshoz-padlótól a mennyezetig érő ablakok lenyűgöző városi tájjal.

Az ablakkeretek többnyire fából készültek vagy fautánzatos festékkel vannak festve. Semmilyen esetben ne terhelje túl az ablakokat függönyökkel, tülllel és függönyökkel. A fehér pamut redőnyök előnyösek ebben a lakonikus belső térben. A legjobb megoldás a függőleges vagy vízszintes redőny.

Zónázás. A tetőtér kialakítása a szabad zónázás elvén alapul. A szabadság, a fény és a tér a stílus fő értékei, amelyeket rendkívül fontos megőrizni az otthon tervezésekor és a bútorok elrendezésénél..

A funkcionális területek kijelölhetők üvegblokkokból készült válaszfalakkal, kétoldalas polcokkal, padlóburkolattal vagy a falak különböző színeivel. A bútorok fontos elemei a zónák illúziójának megteremtésében is. Például egy kanapé segít elválasztani az étkezőt a nappalitól..

Annak érdekében, hogy a lakótér megszabaduljon az idegen tárgyaktól, különös figyelmet kell fordítani a háztartási helyiségekre (kamra, öltöző, mosoda stb.), Amelyek el vannak távolítva a kíváncsi szemektől a falak mögött.

Loft stílusú dekoráció és kiegészítők. Reklámplakátok, falfirkák, fényképek, festmények, irányjelzők, díszpárnák, szobrok, eredeti figurák és vázák – az Ön által választott díszítőelemek segítenek hangsúlyozni a belső tér egyediségét és eredetiségét. A különféle tervezési elemek jelenléte a lehető leg holisztikusabbá és élénkebbé teszi a teret.

Loft stílusú világítás

A padlást a különböző fényforrások használata jellemzi. A nagyszámú lámpa segítségével nemcsak tökéletesen megvilágíthatja a teret sötétben, hanem zónázhatja is, külön kiemelve az egyes lakóterületeket. Egy ilyen terjedelmes helyiség megvilágításához gyakran használják:

 • Csillárok. A masszív csillár meglehetősen szokatlan eleme a városi belső térnek. Mégis, még a durva vakolat, a hideg beton és a kezeletlen téglafal között is tökéletesen megfelel egy fémkeretes és üvegárnyalattal ellátott csillár. Egy ilyen részlet hangsúlyozza a stílus varázsát, és a nappali vagy étkező központi hangsúlyává válik..
 • Függő lámpák. Ez a fajta világítás nemcsak egyedisége, hanem funkcionalitása miatt is népszerű. A szabadon lógó huzaloknak köszönhetően – gyakran lánccal együtt használják – az ilyen lámpák könnyen leengedhetők és a kívánt magasságba emelhetők, egyfajta füzért hozva létre.

 • Állólámpák. Az állólámpa igazi kényelmi légkört teremt még olyan brutális stílusban, mint a padlás. A nagyméretű lámpaernyővel és nem triviális sziluettel rendelkező dimenziós eszközöket (stúdiófény, vasúti reflektor) szívesen látjuk.
 • Ledes világítás. Ez a világítási módszer különösen előnyös lesz egy kis lakásban. Az ilyen “varázslatos” fény vizuálisan világosabbá teszi a teret, és hangerőt ad hozzá.

Egy ilyen tágas szobában előfordulhat, hogy a fő fény nem elegendő, ha íróasztalnál dolgozik. Ebben az esetben érdemes választani az eredeti, rugalmas lábú asztali lámpa javára..

Loft stílusú bútorok

A Loft egy stílus, minimális bútorhasználattal. A stílus irányától függően (bohém, elbűvölő, ipari) lehet ultramodern vagy antik. Ilyen földalatti légkörben a régi és az új korszak kapcsolatai harmonikusnak tűnnek. Így egy elegáns bőr kanapé a nappaliban a tér középpontjává válhat, valamint egy luxus asztal és székek drága kárpitozással az étkezőben..

Az ilyen stílusú bútorok fő követelményei a funkcionalitás és a tömörség. Például az apró tárgyak (székek, puffok, fotelek, asztalok, fogasok) a kerekeken lehetnek, hogy könnyen mozoghassanak a szobában. Az ilyen elemek használatával bármikor könnyen felszabadíthat további helyet. Ami az anyagokat illeti, hagyományosan előnyben részesítik a bőrt, a műanyagot, a kiváló minőségű fát, a nagy teherbírású acélt és az alumíniumot króm betétekkel..

Fontos, hogy ne helyezzen berendezéseket és bútorokat a falak közelébe. Ez segít elérni az „üres” otthon érzését, amelyben a lakóterületek szigeteken találhatók. A magas szekrény megtöri a loft stílus vizuális egységét. Cserélhető ruhafogasra, vagy a tartalmát a háztartási helyiségekbe, fülkékbe vagy kihúzható szekrényekbe helyezheti a lépcső alatt..

A hálószobához válasszon alacsony tetőtéri stílusú, világos színű ágyat. Például egy platformágy szövetkárpitozással. A fémből vagy nyers fából készült eredeti ágy segít hangsúlyozni az ipari stílus vonalát..

A loft stílusú konyhabútorok különböző textúrákat és anyagokat ötvöznek. A durva fa polcokat harmonikusan kombinálják üvegköténnyel és fényes szettel. Gyakran előfordul, hogy a konyhát a nappalival kombinálják, és szigeteket, bárt vagy kanapét választanak el.

Loft stílus a lakás belsejében

A műhelyterület alapján felszerelt ház meglehetősen szerény. Általában nem kell teljesen átütemezni. De egy vagy kétszobás tetőtéri stílusú lakás díszítése meglehetősen nehéz. Először is különös figyelmet kell fordítani az átépítésre: a nem teherhordó falakat részben vagy teljesen le kell bontani.

Több lakóterület kombinálása (például konyha és nappali) lehetséges az ajtók jelentős bővítésével. A széles, padlótól a mennyezetig érő ablakok segítenek több napfényt bevinni a térbe. Így szélesebbnek és tágasabbnak tűnik..

A burkolóanyagok kiválasztásakor érdemes ragaszkodni az egyszerűséghez és a rövidséghez. A fát utánzó laminált padló stílusban tökéletesen illeszkedik a nappali belsejébe. Használjon nagy csempéket, hogy elválassza ezt a területet a konyhától. Egyes falakat érintetlenül kell hagyni, másokat lazán kell csempézni fehér festékkel, vagy „mint egy téglát”. Nem kell elrejtenie a szellőzőrendszert a kíváncsiskodó szemek, a kommunikációs csövek és vezetékek elől – ezek azok, amelyek megteremtik az igazi brutális padlás esztétikáját.

Loft stílus a konyha belsejében

Gyakran egy kis hely jut egy loft stílusú konyhára. Általános szabály, hogy a nappali egyik sarkában található. A konyha belsejében nagy mennyiségű üveg és króm ötvöződik.

Ezen a területen a központi helyet a modern technológia foglalja el: hűtőszekrény, mosogatógép, sütő, kávéfőző. Különös figyelmet kell fordítani a technológiai ajtók és a bútorhomlokzatok harmonikus kombinációjára..

Jobb, ha az étkező bútorát választja, a minimalizmus szellemének megfelelően. Fényes fénypontként alacsony antik puffert vagy faragott fa székeket használhat.

Loft stílusú nappali

A nappali belső terének fő hangsúlyai ​​a nagy ablakok, a fapadló, a durva falak és a masszív, elegáns kanapé, kiváló minőségű bőrből vagy sűrű textilből. A kanapé közelében lévő helyet fotelek, oszmánok és dohányzóasztal tölti ki. A bútorok elhelyezésének alapvető szabálya az, hogy kerülje a rendetlenséget. A könyveket és a dekorációt nyitott polcokra vagy fali fülkékbe lehet helyezni.

Loft stílusú hálószoba

A hálószoba a legtávolabbi hely a tetőtéri légkörben. Szokás falakkal körülzárni, vagy átlátszatlan válaszfalakkal elválasztani a főtértől. Ha a mennyezet magassága megengedi, a hálószoba áthelyezhető a második szintre.

Ha a falakat szilárd, nyugodt színekkel festjük, akkor a szoba kényelmesebb lesz. Ebben az esetben az egyik fal kezeletlen maradhat (beton vagy tégla). Egy kis kandalló felhígítja a városi stílus merevségét. Egy kis hálószobát vizuálisan kibővít egy panorámaablak vagy egy szekrény nagy tükörrel vagy fényes ajtókkal.

Kívánt esetben a hálószobát virágokkal és díszpárnákkal lehet díszíteni. Fontos biztosítani, hogy ezek az elemek ne tűnjenek ki a tetőtér általános stílusából. Ha a fürdőszoba a hálószoba szomszédságában van, akkor azokat üvegfal választhatja el egymástól, vagy akár padlóval is zónázhatja a teret..

Loft stílusú fürdőszoba

A fürdőszobát alapvetően különböző irányokba lehet tervezni: a tapasztalt eklektikától az ultramodern high-techig. Így ebből érdemes kiindulni a vízvezeték -berendezések kiválasztásából..

Fürdők

Ebben a belső térben teljesen természetes lesz, hogy antik fürdőszobának tűnik a lábakon, valamint egy többfunkciós zuhanykabin. Töltse ki a szobát súlytalan üvegpolcokkal és jellegzetes kialakítású mosogatóval.

Loft stílusú óvoda

Az óvoda minden otthon egyedülálló tere, mert itt mutathatja meg a képzelet maximális repülését. Természetesen minden szülő azt akarja, hogy gyermeke kényelemben és biztonságban legyen. Mivel a padlás meglehetősen brutális, egy ilyen stílusú gyermek vagy tinédzser szobáját világos kontrasztos árnyalatokkal kell hígítani..

A fő hangsúly egy rendkívüli szőnyeg, babzsák vagy a mennyezetre függesztett üvegszék lehet. Ugyanakkor az alvó- és a munkahelynek a lehető semlegesnek kell lennie. Ezeket szitával lehet elválasztani, vagy az ágyat a második szintre lehet helyezni..

Loft stílusú folyosó

A folyosóra különös figyelmet kell fordítani, mert tőle kezdődik a vendégek lakhatási ismerete. Az ilyen folyosó belseje világos színeket és világos megvilágítást tartalmaz. A kényelem érdekében a folyosón van egy szekrény vagy rejtett fülkék a felsőruházat számára.

Loft stílusú vidéki ház

Sokkal könnyebb díszíteni a ház belsejét loft stílusban, mint egy kis lakásban. A nagy nyitott tér ideális a gyári padló hangulatának helyreállításához, Természetesen a ház homlokzata az egész otthon arca. Díszítése sokat elárul a tulajdonosok életmódjáról. A téglaházak tulajdonosai gyakran nemcsak a belső teret, hanem a homlokzatot is városi stílusban díszítik. A szabadság könnyű légkörét a durva faldísz, a széles ablakok és a barna vagy szürke tető hozza létre..

Loft stílusú stúdiólakásban

Az egyszobás padlásnak határozottan joga van létezni. Ennek a stílusnak a jellegzetes elemeivel sikeresen díszíthet akár egy kis teret is..

Most nézzünk meg néhány videót New York igazi loftjairól:

Weboldalunkon gyakran beszélünk loft stílusú belső terekről a világ minden tájáról. Íme néhány példa:

– Kreatív loft egy híres színésznőnek New Yorkban

– Stílusos tetőtér Svájcban

– Loft appila burgonyával Moszkvában

– Loft a legjobban New Yorkban

– Világos tetőtér Sydney -ben

Previous Post
Nina Nash Long, Don Easterling și Brandon Ingram transformă un lot obscur într-o oază din curte
Next Post
Od stare knjižare do lagane i prozračne kuće: prekrasna preobrazba u Bruxellesu