15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Angol stílus a belső térben: üdvözöljük egy igazi úriember házában

Az angol stílusú belső tér a tervezési és építészeti irányzatok gyűjtőneve, amelyek Nagy -Britanniában a középkortól napjainkig fejlődtek ki. A brit stílust vonzza az elegáns visszafogottság, a klasszikus luxus, a kiváló minőségű anyagok, a sok díszítőelem jelenléte a mutatós ékezetek hiányában. Teljes formájában az elegancia és a jó ízlés példája. Ahhoz azonban, hogy teljes egészében újratelepítsük, jelentős befektetésre lesz szükség..

belső tér angol stílusban - fotó

belsőépítészet angol stílusban - fotó

könnyű fotel angol stílusban - fotó

Tartalom:

Színspektrum

A színpaletta általában három vagy négy színből áll, amelyek hangulatossá és hívogatóvá teszik a szobát. A színek világosak vagy némítottak lehetnek. A modern angol stílust a belső térben számos romantikus minta és virágnyomat jellemzi. Emellett a britek a néma vörös rajongói. Megtalálható szőnyegen és szőnyegen egy nagy ketrecben. A fehér szekrények nagyon népszerűek.

Szövetek kiválasztása

Rengeteg különböző szövet található itt. A plüss vagy bőr kárpitozott puha kanapék, a hullámos szövetből készült párnák és a csipke ablakfüggönyök teljesen harmonikusak. A virágos vagy nyomtatott pöttyös Chintz és a damaszt a legnépszerűbb anyagok. Érdekes módon mindegyiket egy szobában lehet kombinálni, ahol a nagy nyomatokat általában kicsikkel kombinálják..

Bútor

A belső tér klasszikus angol stílusát viktoriánus bútorok képviselik. Az uralkodó anyag világos vagy sötét fa. Lehet festett, sablonos és antik kinézetű. Az asztalok, komódok és könyvespolcok általában tölgyből, mahagóniból vagy fenyőből készülnek. Az ékezetek, például a fiók fogantyúi sárgarézből készíthetők. A kanapék és székek általában alacsony vágásúak, és puha gobelinnel vannak borítva. A puha párnák lágyítják a fából készült székek és ülések kemény megjelenését.

Dekor

Az angol gyarmati stílust a belsőépítészetben hatalmas fogasok, beépített könyvespolcok és porcelán szekrények képviselik az egész házban. Gyönyörű tárgyakkal és örökségekkel büszkélkedhetnek. Például teáskészletek, szalmakosarak vagy fényképek fényűző aranyozott keretekben.

dekorációs elemek angol stílusban

Világítás

Inkább lágy, szórt világítást feltételeznek, nem pedig egy fő fényforrás jelenlétét lámpa formájában a mennyezeten. Ezért döntenie kell a lámpatestek, asztali lámpák és állólámpák mellett, amelyek lágy meleg fényt adnak. A csarnok belsejét kiegészítheti gyertyákkal elegáns, aranyozott gyertyatartókban.

Az angol stílusú dekoráció a gyarmati Nagy-Britannia szellemében hangsúlyozza a bútorok és az antik, de szilárd érzetű tárgyak funkcionalitását. A bútorokat szerelvények díszítik: pilaszterek, gyönyörű fogantyúk és kulcslyukvédők.

Ezenkívül kiegészíti a szobák kialakítását:

  • Szőnyeg látványos mintával;
  • Aranyozott díszítőelemek;
  • Angol stílusú csempe;
  • Tapéta, lámpák és ablakok angol stílusban;
  • Párnák az ablakpárkányokon;
  • Gazdagon mintázott padló;
  • Bútor ívelt lábakkal.

szoba kandallóval angol stílusban

Ez az irány Nagy-Britannia régi hagyományainak összefonódása a modern technológiákkal. Az otthoni könyvtárak szerelmeseinek, a kandalló kényelmének és a porcelángyűjtőknek tetszeni fog..

Dekorációs tippek

Angol stílusú bútorok és szükséges belső tárgyak

A lakás modern belsőépítészetének és designjának sikeres kombinálásához angol stílusban ki kell egészíteni a teret a következő elemekkel:

Kandalló

Nehéz elképzelni egy igazi brit otthont az égő kandalló kényelme nélkül. Az eredetiben valódi kandallónak kell lennie, de lecserélhető egy modern elektromosra. Az ókor szellemét közvetítheti a portál vagy a téglafal természetes kő segítségével, valamint elrendezheti a bútorokat úgy, hogy a kandalló felé nézzen. Körülötte puha gyapjúszőnyegek adnak hangulatot.

Chesterfield kanapé

A lakás belseje angol stílusban szükségszerűen magában foglalja ezt a bútordarabot. A 18. századból hozzánk érkezve modernnek, fényűzőnek és divatosnak tűnik. A kanapé különböző értelmezésekben készülhet: az étcsokoládés bőrtől a puha plüss kárpitig, különböző színekben. Gyakran ez a kanapé válik a nappali legfényesebb akcentussá..

chesterfield kanapé - fotó

Könyvtár

Minden angol otthonnak van helye könyvgyűjteménynek. Ez lehet egy külön helyiség vagy egy fa állvány az egész falban. Javasolt az angol stílus újrateremtése a lakás belsejében a könyvtárban egy pár puha karosszék, egy alacsony asztal és egy állólámpa segítségével.

könyvespolc angol stílusban - fotó

Lépcsőház angol stílusban

Az arisztokrata szellemben készült lépcső a ház igazi dísze lesz. Kontrasztossá tehető, ha a korlátot és a lépcsők közötti teret világos árnyalatúra festjük, és magukat a lépcsőket a fa színében hagyjuk..

Kandallós fotelek

Különleges bútordarab a bársony vagy természetes bőr kárpitozott kandallófotel. Az angol stílusú szoba ismert, hogy kényelmet és luxust lélegzik. Ezért minden bútornak puha kárpitozással (steppelt) és kényelmes karfával kell rendelkeznie, kiváló minőségű sűrű anyagból.

angol palástszék - fotó

Angol stílusú konyha-modernség egy régimódi csomagolásban

Az ez irányú konyha békés, kényelmes és kissé „régimódi” hangulatot áraszt. A hagyományos konyhákhoz néha egy hangulatos angol stílusú fotel tartozik. A kanapé vagy a kényelmes székek otthont biztosítanak az üléshez és a társasági élethez. A mennyezeti gerendák, boltíves ajtók és konyhai szigetek tipikus konyhai jellemzők egy ilyen belső térben..

konyhabelső angol stílusban - fotó

Szín

A klasszikus angol stílusú konyhabelső a következő színsémákkal rendelkezik: antik fehér, világosszürke, világos sárga, lágy krém és más pasztell árnyalatok. Az olyan részletek, mint a függönyök, előtetők, mosogatórongyok, ülőpárnák és asztalterítők kiváló lehetőségeket kínálnak az élénk színek kiemeléséhez.

Anyagok (szerkesztés)

A legfontosabb dolog, amire támaszkodni kell a konyha anyagának kiválasztásakor, a megbízhatóság. Ezért a hosszú évekig tartó tervezés létrehozása érdekében fontos a kiváló minőségű anyagok kiválasztása. Főként természetes kőből, fából és márványból készülnek, amelyek bútorzata és konyhai szettjeit drága aranyozott szerelvények és faragványok díszítik..

Szekrények és konyhai szigetek

Ahhoz, hogy a kívánt “antik” hatást az angol stílusú étkezőbe hozza, használhatja a fehérre festett üvegezett konyhaszekrényeket. A beépített tálalószekrény két funkcióval rendelkezik: gyönyörű konyhai tárgyakat jelenít meg, és tárolóhelyként is szolgál. Az üvegszekrényajtók és a nyitott polcok tele szőtt kosarakkal, régi teáskannákkal, kínai ételekkel és más régiségekkel különleges varázst és kényelmet biztosítanak.

Angol stílusú ételek és kiegészítők

Akassza fel a konyhába a brit szellemiséget közvetítő képeket. Ezek lehetnek képek festői vidékről, haszonállatokról vagy vadászjelenetekről. A rézedények, régi kancsók, teáskannák, csészék és csészealjak vagy antik konyhai eszközök gyűjteményei a nyitott polcokon és szekrényekben tökéletes kiegészítők..

A konyha kialakítása magában foglalhat egy konyhaszigetet, amelyet függőleges háttámla székek és szőtt ülések vesznek körül. A gránit a legjobb a munkafelülethez..

Hálószoba angol stílusban: a nyugalom és a kényelem szigete a házban

Annak érdekében, hogy az angol stílust a hálószoba belső kialakításában közvetítse, nem nélkülözheti a valóban king-size ágyat. Az ideális megoldás egy luxus ágy, magas, baldachinos fejtámlával és gyönyörű faragványokkal, természetes sötét fából. A hangulatot a hálószobában is sok szövet jelenléte fogja megteremteni: függönyök, ágytakarók hímzett apró virágokkal, kockás takarók és több különböző méretű párna..

hálószoba angol stílusban - fotó

Nappali angol stílusban – a ház kandallója és lelke

Az ilyen kialakítású nappali ideális a kényelmes tartózkodáshoz. A régió éghajlati sajátosságai miatt az ilyen lakások jellemző jellemzője a „szigetelő” részletek jelenléte. Először is egy kandalló, valamint mély fotelek és kanapék magas háttal és “füllel”, amelyek megvédik az ülőt a huzattól..

nappali angol stílusban - fotó

Az angol stílust a nappali belsejében a középen található étkezőasztal és kanapé képviseli. Meg kell jegyezni, hogy fontos eleme a könyvespolcok, amelyek néha elfoglalják a fal teljes magasságát és szélességét. A dekoráció rengeteg kiegészítőt használ: párnákat, áttört szalvétákat, porcelán tárgyakat. Ami a színeket illeti, a britek inkább a krémes, mézes, sötétvörös és bézs tónusokat részesítik előnyben..

Milyen anyagok uralkodnak a kandallós nappaliban? A padlóhoz sötét színű természetes fa vagy nagy ketrecben lévő laminátum alkalmas, amely vizuálisan kibővíti a helyiséget. A falakat lakkozott falpanelekkel, tapétával és szövetekkel kezelik. A padlóra tehet egy könnyű szőnyeget virágmintákkal..

Fürdőszoba angol stílusban

A tervezési ötlet megvalósításához kívánatos egy tágas fürdőszoba. A tervezési követelményeknek megfelelően a bútorokat úgy kell elrendezni, hogy nehézségek nélkül lehessen közöttük mozogni, amit nehéz elérni, ha a fürdőszoba rendkívül kicsi..

angol fürdő - fotó

Hagyományosan a fürdőszobát kontrasztos fekete -fehér kerámia csempe díszíti. De nem ez az egyetlen lehetőség. A falak tapétával és fával is kezelhetők. Ebben az esetben az alsó részt falapokkal borítják, a felső részt pedig virágmintás tapétával ragasztják be. A tetejének mindig világosabbnak kell lennie, mint az alsó.

fürdőszoba angol stílusban

Ennek a klasszikus irányzatnak a megtestesítéséhez speciális retro kádra van szüksége. Öntöttvas legyen, díszes alakú kovácsolt fém lábakkal. Elfogadhatatlan a modern ergonómiai technológia használata a fürdőszobában, amelyet a régió kialakítása ihletett..

Folyosó angol stílusban

A Ködös Albion valódi lakóinak otthonával különböző módon lehet találkozni: egy hatalmas üres előszobától egy kis szobáig, ahol a legszükségesebb bútorok találhatók. Már itt látható a britek antik szerelme..

Gyermekszoba angol stílusban

A gyermekszobát ideális esetben zónákra kell osztani: játszószoba, hálószoba és íróasztal (ha a gyermek iskolába jár). Ami a színsémát illeti, a díszítéshez a hagyományos tónusokat használhatja: krémszínű, bézs, halvány rózsaszín és fehér, telítettebb árnyalatokkal (bordó, zöld, tégla szín és piros) kombinálva.

A romantikus minták kis virágokkal alkalmasak egy lánynak, egy kaland vagy tengeri téma pedig ideális egy fiú számára. A brit zászló színei is népszerűek. Az angol stílusú gyermekbútorok általában tartalmaznak egy ágyat, sok kihúzható polccal az alja alatt és több szekrényt..

Ház angol stílusban

A ház ebben a kialakításban úgy tűnik, hogy Jane Austen oldalairól vagy a gyermekeknek szóló mesegyűjteményről származik. Általában kétszintes, és kert veszi körül. A burkolatban kő és tégla használható, de kombinálhatók fával. Ezek az anyagok nedvességálló tulajdonságaiknak köszönhetően tartósságot biztosítanak. A ház angol stílusú homlokzata masszív, megbízható és magas ablakokkal rendelkezik. A ház elrendezése kandallót biztosít.

ház angol stílusban - fotó

Tudor stílusú ház

Egy ilyen ház könnyen felismerhető szimmetrikus formáiról, a főbejárat feletti toronyból és üvegezett verandáról. A ház alapja agyaggal, téglával vagy habbetonnal töltött tartógerendakeret. Az angol stílus a ház belsejében a Tudor szellemében az első kő emeletet jelenti, a második és a harmadik pedig világos vakolat.

ház tudor stílusban - fotó

“Kúria

A tájház fő jellemzője a természetes anyagok használata: kő és fa. Leggyakrabban ez egy egyemeletes, helyes arányú épület, padlással, amelyet a hálószobának tartanak fenn. Shakespeare nádtetőire emlékeztető félköríves tetők jellemzik. A ház oldala csempézhető vagy vakolható. A ház belseje angol vidéki stílusban kandallót feltételez, a házon kívül pedig egy kiálló kémény látható.

vidéki ház - fotó

Nézzen meg egy videót egy gyönyörű angol belső térről:

Történeteink gyönyörű angol házakról és apartmanokról:

– Jessica Buckley tervező szép angol belső tere

– Angol ház cukorkás belseje

– Kompakt, de kifinomult lakás Londonban

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda