15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Minimalista stílus a belső térben: minimális részletek – maximális kényelem

A minimalista stílus a belső térben olyan dizájn, amelyet a visszafogottság és a szigorúság jellemez. Elsősorban funkcionális belső tárgyak, geometriai formák és két alapszín kombinációjával érhető el. Rendkívül fontos a szoba díszítésekor, hogy helyesen ossza fel a teret. A belső terek kialakításához széles körben használnak technikai anyagokat. Általában kompakt, fekete vagy szürke színűek, és szigorú geometriai alakjuk van..

minimalista szoba - fotó

Tartalom:

Valaki olyan irányokat választ, mint a japán vagy a skandináv minimalizmus, saját meggyőződése alapján, és valaki számára – ez az egyetlen módja a rendelkezésre álló négyzetméterek racionális felhasználásának. Íme a trend fő megkülönböztető jellemzői:

  • A modern minimalizmus stílusában kialakított belsőépítészet sok helyet foglal magában, ezért tanácsos megszabadulni a szoba válaszfalaitól.
  • Hatalmas ablakokra van szükségünk ahhoz, hogy a helyiséget elegendő fénnyel telítsük..
  • A színséma a féltónusokkal való játék során érhető el. A leggyakoribb választás: fehér és grafikus szürke.
  • Anyagok: krómozott acél, üveg, műanyag, kerámia, mű- és természetes kő, texturált fa.
  • A minimalista asztal, kanapé, bútorok és csillárok egyszerű geometriai formával rendelkeznek. A formák lehetővé teszik az enyhe hajlítást, de nem spirális.
  • Divatos dekoráció és dísztárgyak hiányoznak. A falakat pár minimalista festmény díszítheti.
  • A kialakítást lapos fényvisszaverő felületek jellemzik. Minden bútordarab pontos arányokkal és színekkel rendelkezik..
  • Függöny helyett vízszintes vagy függőleges redőnyt használnak..
  • Szórt világítás. Mennyezeti neon vagy halogén lámpák vannak jelen.

A szoba minimalista belseje ideális azok számára, akik belefáradtak az igényességbe és elegáns egyszerűségre vágynak. Ehhez el kell hagynia a dekorációt és a nem funkcionális részleteket. A szobát a tágasság és a sok fény uralja..

minimalista belső tér - fotó

Falak

A texturált vakolat, széles fényes csempe vagy tapétázás megengedett. A falak üvegből, betonból vagy természetes kőből is készülhetnek megkönnyebbüléssel.

fal a minimalizmus stílusában - fotó

Minimalista mennyezet

A mennyezet ne terhelje a belső teret, és terjedelmes legyen. Ezért a komplex elemek tartalma tervezésében elfogadhatatlan. A legjobb, ha világos színűre festjük, egyenletes textúrát biztosítva, vagy feszített mennyezetet telepítünk. A nagy helyiségben a többszintes mennyezet jól jöhet..

mennyezet a konyhában a minimalizmus stílusában - fotó

Padló

A belső lakonizmus a legjobb módja annak, hogy segítsen kifejezni a padlót anélkül, hogy természetes színeket rajzolna. A padlóburkolatoknak több lehetősége van: laminált, polimer bevonat, parketta, sima szőnyeg, önterülő padló és porcelán kőedény. A különböző szobák különböző lefedettséget tesznek lehetővé. A hosszú halommal ellátott szőnyeg hangulatos lesz a hálószobában..

Lakástervezés a minimalizmus stílusában

A minimalista stílus a lakás belsejében az áramvonalas formák és a nagy tér felé húzódik, miközben hangulatos és vonzó marad. Gondolja át, milyen bútorokat tud megszüntetni a kényelem feláldozása nélkül. Válasszon néhány elemet egyszerű, tömör formában. Csak funkcionális tárgyakat tároljon az asztalon és a felületeken. Ha helyesen választja ki a belső tér és a dekoráció minden részletét, akkor teret, fényt és levegőt tartalmazó szobát kap..

A “kevesebb a több” elv követésével szabaduljon meg az összezúzó és zavaró tárgyaktól. A minimalizmus a bútorokban ideális a belső terekhez. Például egy feltűnő szekrény, amely beépíthető a falba. Általában nincs hátsó fala, és polcai a falhoz vannak rögzítve. Nagyszerű, ha a szekrények és a bútorok illeszkednek a mennyezethez és a falakhoz, szabad térérzetet keltve. A bútorok kiválasztásakor ne feledje, hogy a személyes tárgyaknak el kell kerülniük a szem elől. Ezért jobb, ha ajtóval és zárt állványokkal ellátott polcokat választ, valamint alacsony kanapét vásárol.

Minimalista konyha

Ennek a trendnek a szellemében tervezett konyhának tisztaságot és rendet kell sugároznia. Mint minden más helyiségben, a felesleges tárgyakkal való túltelítettség elfogadhatatlan. Ezért minden háztartási készüléknek beépítettnek kell lennie. Az anyagok széles választéka: természetes kő, tégla, fa. Üveg és króm acél dekor elemek is elfogadhatók..

fotó a minimalista stílusú konyháról

A falakhoz a bézs és a fehér a legalkalmasabb, amelyek előnyösen szürke és barna bútorokkal hígíthatók. A padlót parketta vagy csempe borítja. A konyha minimalista stílusú belső kialakítása magában foglalja az egyszerű formájú bútorok jelenlétét.

minimalista konyha - fotó

Hálószoba a minimalizmus stílusában

Az ideális hálószoba kialakítás tágas szobát foglal magában, sok napfénnyel. Célszerű nyugodt, meleg árnyalatokat választani. A lila és a bézs, valamint a szürke és a fehér kombinációja lehetséges. Sima szőnyeg helyezhető a padlóra.

fénykép a hálószobáról a minimalizmus stílusában

Az ideális hálószobának hangulatosnak kell lennie. A hálószoba belső kialakításának minimalista stílusát kis mennyiségű bútor hozza létre. Kényelmes lesz a dolgokat beépített szekrényekben és egyszerű alakú éjjeliszekrényekben tárolni. A tükör és a lámpák falra szerelhetők. Célszerű a legegyszerűbb függönyöket választani, vagy redőnyöket használni.

A minimalista stílusú ágy lakonikus formájú. A tervezők azt tanácsolják, hogy a fából készült fejtámlával ellátott széles ágyat részesítsék előnyben. Mellette előnyösek a funkcionális éjjeliszekrények, amelyekre lámpák helyezhetők. A hálószobában megfelelőek a hatalmas virágcserepek növényekkel..

Ház a minimalizmus stílusában

Sok ilyen irányú ház egyszerű, szerény és funkcionális elrendezése sok helyet biztosít. Egyszerű formák, nyitott alaprajzok, gyakorlatilag nincs belső fal, kis tárolóhelyek és a rengeteg nappali fény hangsúlyozása a minimalista otthon meghatározásához. Ez az egyszerű lakberendezés elkerüli a sok be- és kijáratot, mentes a kanyaroktól és sarkoktól..

minimalista ház - fotó

Nappali a minimalizmus stílusában

Az egyik legjobb kortárs belső tér, amely a visszafogott elegancia luxusát hozza a mindennapi életbe. A megfelelő kialakítással pozitív, könnyű energiával rendelkező szobát kap. Általában klasszikus árnyalatokat használnak a nappali díszítésére: fekete, fehér, bézs és szürke. Az is elfogadható, ha olyan merész árnyalatokat használunk, mint a narancs, a piros és a zöld..

A nappali minimalista stílusú belső kialakítását a legapróbb részletekig át kell gondolni. Harmonikusan ötvözi a nyitott teret, a szigorú formát és a funkcionalitást. A megfelelő világítás a nappali elengedhetetlen eleme. A nagy ablakok sok fényt biztosítanak, így a nappalid nagyobbnak tűnik. Jobb, ha a TV -t a falra szereli, és szekrényeket épít. Keressen lapos fényvisszaverő felületű tárgyakat is. A minimalista stílusú nappali bútorok (kanapé, fotelek, dohányzóasztal) geometriai formákkal és még sziluettekkel is rendelkezzenek.

Fürdőszoba a minimalizmus stílusában

A belső és fürdőszobai berendezéseket visszafogottság és szigorúság jellemzi. Az irány nem tolerál két alapszínnél többet. Alternatív megoldásként választhat egy bézs színű, barna színű kádat..

A padlót nem szabad a textúrákkal és színekkel súlyozni. A legjobb, ha csempét vagy vízálló laminált padlót fektet. A fürdőszoba minimalista stílusú belső kialakítása kizárja a falfestményeket, domborműveket és így tovább. A burkolóanyagok széles választéka áll rendelkezésre: fa, fém, üveg.

fürdőszoba fotó a minimalizmus stílusában

Korlátozza a fürdőkiegészítők számát. A redőnyös polcok jól néznek ki, és nem terhelik túl a helyiséget. A fémrögzítők a tükrökhöz és törölközőkhöz tökéletesen illeszkednek. Az is fontos, hogy ne felejtsük el a szórt világítást. A minimalista kád egyszerű geometriai formájú kád, felesleges részletek nélkül..

Előszoba a minimalizmus stílusában

A folyosón legfeljebb két színt kell kombinálnia. Fehér, bézs vagy tejes alapot vehet. Ami a bútorokat illeti, jobb, ha funkcionális szekrényt választ a felsőruházathoz, és polcot a megfelelő geometriai alakú cipőhöz. A tér vizuális bővítéséhez tükörfelülettel rendelkező bútorokat vásárolnak. A folyosó minimalista stílusú belseje a beállítással egyesülő lámpákból származó szórt fényt feltételez..

Gyermekszoba a minimalizmus stílusában

Az ilyen irányú gyerekszoba ideális egy többgyermekes család számára. Ha funkcionális bútorokat választ, jelentősen helyet takaríthat meg. Ehhez több fali szekrényt kell rögzítenie a falra, amelyeken a könyvek találhatók. Elkezdheti az óvoda díszítését a hangszínek kiválasztásával. Ezek általában világos árnyalatok a falak számára. Festhetők, vagy világos tapéta használható..

A tinédzser szobájának minimalista stílusú kialakítása egy kihúzható ágyat tartalmaz. Ennek az ágynak az az előnye, hogy alsó része alszik, és alvás közben visszahúzódik. A helytakarékosság érdekében átalakító bútorokat is használhat. Egy ilyen óvoda remek hely lesz a játékokhoz és a kreativitáshoz..

Most nézzünk meg egy videót egy igazi minimalista házról:

Kapcsolódó cikkek:

– Meleg skandináv minimalizmus Dániában

– Öko-minimalizmus a thaiföldi Koh Samui szigeten

– Minimalizmus angolul

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda