15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Faház stílus: Alpesi romantika apartmanban vagy vidéki házban

A faház stílusa az építészetben a helyiségek tervezésének iránya, amelyet az alpesi hegyi házak szellemében kialakított légkör jellemez, amelyből ez a stílus származik. Eleinte a stílus megtestesítette az alpesi pásztorok életmódját, akik megbízható és meleg hegyi páholyokat építettek. Ma a modern építészeti technológiáknak köszönhetően az ilyen irányú belső elemeket használják a nyaralók és vidéki házak tervezésében. De lehetséges reprodukálni egy tágas lakásban, ideális esetben kétszintes.

faház belső - fotó

A faház stílusú belső térnek tartalmaznia kell:

 • Fából és kőből készült felületek, bevonatok és díszítő elemek;
 • Bőr, bőr, kovácsolt fém termékek;
 • Festetlen fa padló;
 • Az egyszerűség és a durva formák kombinációja: high-tech asztal, karosszék és székek;
 • Tömörfa mennyezeti gerendák;
 • Puha, „hangulatos” textíliák;
 • Diffúz pontfény.

faház stílusa a belső térben - fotó

Tartalom:

Mi a faház építészeti stílusa? Ez magában foglal egy durva fából készült házat, toronymagas kőalapozással, meredeken lejtős nyeregtetővel, széles erkéllyel, bonyolult faburkolattal, amely túlnyúlik a kerületen, és kiterjedt ablakokkal. Rengeteg napsütés van egy ilyen házban, és a mennyezetet fagerendák és konzolok díszítik. A falakat faburkolat díszíti, a nappaliban pedig kandalló található, melynek váza természetes vagy műkőből készült. A modern faház külső építészeti jellemzői:

 • Tető meredek lejtővel és túlnyúló szélekkel;
 • Széles bejáratok;
 • Díszítő elemek természetes fából;
 • Masszív ablakok.

faház stílusú ház belső - fotó

Faház stílusú belső tér

Ha jól csináljuk, a faház esztétikus nappalija hihetetlenül hangulatossá válik. Az első dolog, ami az irányt jellemzi, egy fa, ideális esetben mesterségesen érlelt. Ezek az anyagkombinációk tökéletesek:

 • Fa padló, falak és mennyezet;
 • Kőfalak, fapadló és mennyezet;
 • Fa falak és mennyezet, kőpadló.

A faház stílusának a belsőépítészetben kötelező építészeti eleme van, masszív fa mennyezeti gerendák és átfedő keretelemek formájában, amelyekre dekoráció rögzíthető.

Faház stílusú ház

Egy vidéki ház vagy nyaraló luxusnak tűnik ebben az irányban. Az épület másfél -két méteres lejtésű tetővel rendelkezik, amelynek szélei a homlokzat felett lógnak. Ez a tetőszerkezet ideálisan védi a házat a havazástól és az erős széltől. A téglalap alakú teraszok és erkélyek túlnyúlnak a kerületen, kitűnő kilátást nyújtanak a környező hegycsúcsokra, és grillezőhelyként is szolgálnak. Az alpesi faház stílusú fa vidéki ház tetőtérrel, széles erkéllyel, napozóterasszal és nagy ablakokkal rendelkezik. A második emeleten hálószoba, vendégszoba, óvoda és fürdőszoba található.

faház stílusú ház - fotó

Faház stílusú lakberendezés

A ház homlokzata általában két részből áll. Hagyományosan kőburkolat volt jelen a földszinten – ez az anyag mindig is bőséges volt a hegyvidéken. A ház felső emelete tűlevelű fából épült. Téglából modern alpesi stílusú ház építhető. Gyakran olyan homlokzatot használnak, amely vakolt és semleges bézs árnyalatú. A masszív fa ablakkereteket dupla üvegezésű ablakokra cserélik, amelyek természetes fát utánoznak.

faház stílusú szoba dekoráció - fotó

A homlokzatok közül a legjelentősebb a német és a skandináv. A német faházakon kívül gyakran látni egy fa rácsot a fehérre meszelt homlokzat hátterében. A skandináv homlokzatok teljes egészében fából épültek, és nincs pincéjük.

Faház stílusú ház homlokzata

Az alsó emelet homlokzata téglákkal vagy burkolólapokkal, a felső emeleteken pedig fa burkolattal építhető. A második emelet homlokzata gyakran fából vagy laminált furnérból készült. Az alsó szinten gázszilikát tömböket kombinálnak a felső faanyaggal. Téglát, betont vagy követ használnak a ház alagsorában. A belső falak vakolattal és fával vannak kiképezve.

faház homlokzata - fotó

A faház stílusú tetőt típusbeállító anyagok borítják, leggyakrabban rugalmas vagy kerámia cserép. A tetőtér lakótérként történő tervezésekor a megfelelő tetőfedő anyagokat kell kiválasztani. Kényelmes tartózkodást kell biztosítaniuk a padláson, és elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy ellenálljanak a tető meredek lejtésének. A ferde kerámia tető tartós és ideális hangszigeteléshez, valamint fagyálló és maximális hőt tart.

Faház stílusú ház belseje

A faház stílusú vidéki ház belső terei illeszkednek a természetes környezethez, ezért a színek kiválasztásakor támaszkodjon a természetes tónusokra. Ez lehet bézs vagy barna paletta, amelyet fényes ékezetek egészítenek ki bútorkárpitozás formájában. Az alpesi ház esztétikája lehetővé teszi a legváratlanabb kapcsolatok létrehozását. Például a magas kárpitozott székek és a fából készült asztallap megteszi. Báránybőr szőnyeget lehet elhelyezni a szoba közepén. Amit egy ilyen ház belseje nem tolerál, az a modern művészeti tárgyak. A tökéletes alpesi falusi ház olyan, mint egy hangulatos menedék, pajta esztétikával..

faház belső - fotó

A faház kandallója lehet belül, a szoba közepén vagy a sarkon, vagy a házon kívül. A hagyományos anyagok márvány vagy gránit, amelyek jól melegen tartanak. Dekoratív célokra használhatók. Gazdaságosabb megoldás lenne a kőre emlékeztető kerámia csempe. A kandallót kovácsolt elemek díszítik, valamint tűzifa állvány.

Faház stílusú bútorok

Kezeletlen, antik és durva megjelenésű fa: így néz ki az ilyen stílusú bútor. A bútorok túlméretezett, antik vagy mesterségesen öregedtek. A falak és a komódok faraghatók dekorációként. A konyhában étkezőasztal és nehéz székek találhatók. A nappaliban fonott székek, masszív kanapé és csúcstechnológiájú bútorok találhatók bőrbetétekkel. A bútoroknak általában nincs dísze, és a színes kárpitoknak közelebb kell lenniük a diszkréthez és a monokrómhoz. Az étkezőt tömör fából készült asztal és székek képviselik faragásokkal vagy bőrbetétekkel. A faház stílusú ajtók masszívak, kétszárnyúak, nincs üveg. Jobb a bútorokhoz illő színt választani, vagy sötét árnyalatokat választani.

faház bútorok - fotó

Faház stílusú konyha

Fa, durva kő, masszív fagerendák és fa vagy kő felületek jellemzik a faház konyháját. A kandalló különleges varázst kölcsönöz, feltéve, hogy a konyha és a nappali egy térben van összekötve. A természetes fa szépsége nem helyettesíthető műanyaggal. Ezért fából készült homlokzatú bútorokat és masszív, durva sziluettet válasszon, amely tökéletesen közvetít némi “brutális” esztétikát a faház stílusú konyha belsejében..

faház stílusú konyha - fotó

Faház stílusú nappali

Az ez irányú nappali a vadászház kialakításához közel álló stílusban készült. Trófeák vannak a falakon és fényűző bőrök a padlón. Általában a nappali egy nagy tér, magas mennyezettel, nagy ablakokkal, masszív fagerendákkal és oszlopokkal. Egy ilyen nagy hely hangulatát a szórt fény és a puha textíliából készült bútorok adják, a kovácsolt fém elemei és a legfinomabb munka szerelvényei pedig kifinomultságot adnak..

A faház stílusú nappali belseje többféle megvilágítással rendelkezik a kényelmes olvasáshoz és általában a pihenéshez. A szoba méretétől függően függő lámpákat, állólámpákat és fali lámpákat használnak, amelyek a bejárat, ablakok, pihenőhelyek közelében és a kandallókeret felett helyezkednek el.

nappali faház - fotó

Faház stílusú hálószoba

>Az alpesi vagy svájci ház szellemében kialakított hálószoba mind a tetőtérben, mind a ház alsó szintjein felszerelt. A hálószobában található bútorok közül hagyományosan egy széles, csúcstechnológiás ágy, egy éjjeliszekrény és karosszék található. A bútorokat fából, egyszerű klasszikus formából választják. Az irány újraalkotásához jól jöhetnek a hangulatos szőnyegek és az ágytakaróként használt természetes bőr. Mint a nappaliban, a falakon és a mennyezeten lévő gerendák és vázelemek elrejthetők.

faház hálószoba - fotó

A száraz vadvirágok összetétele díszíti a hálószobát. A faház stílusú hálószoba belső kialakítása nyugodt hangokat használ, de nem korlátozódik a hagyományos bézs színre. A pihentető helyiséget pihe -puha párnákkal, fotelekkel és vastag halomszőnyeggel lehet puhítani.

faház stílusú hálószoba káddal - fotó

Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint pihenni egy meleg, hangulatos helyen. Nem számít, ha fáradt vagy egy síút vagy egy munkahét után, nincs is jobb, mint egy félreeső kabinban pihenni a hegyekben..

Meghívjuk Önt egy virtuális kirándulásra a Francia Alpokba egy hihetetlenül hangulatos faház felülvizsgálatában:

Lásd még:

– 10 hangulatos faház, amelyek nem hagynak közömbösen

– Kiváló, modern faház Norvégiában

– Meleg és hangulatos ház a hegyekben kettesben

Weboldalunkon számos hangulatos és inspiráló belső tér található a világ minden tájáról. Iratkozzon fel napi frissítéseinkre!

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda