15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Art nouveau stílus a belső térben: jellemzők és jellemzők

A szecessziós stílus olyan dizájn, amelynek berendezésében és dekorációjában természetes anyagok, természetes, „hamu” színek és lágy, lekerekített vonalak dominálnak. Az ilyen irányú tervezési megoldást kifejezett növényi motívumok jellemzik. Elég nehéz újratermelni az ötlet korlátozott költségvetésű száz százalékos ajánlását. A modern vagy a szecesszió mellett döntve valódi műalkotást kap.

Art Nouveau stílus a belső térben - fotó

Tartalom:

Fotó - a lakás belső tere szecessziós stílusban

Modern szecesszió a ház és a lakás belsejében

Sokan összetévesztik a klasszikus szecessziót a belső térben a modern stílussal (kortárs). Valójában a szecesszió, mint trend a tervezésben, meglehetősen régi. Az 1800 -as évek végén kezdődött. A német és skandináv építészetből származó szecesszió egyszerű és páratlan. Stílusa ideális a nem szabványos tervezésű lakásokhoz, garzonlakásokhoz, és ideális választás lesz egy vidéki ház díszítésekor is.

A szecessziós belső tér a következőképpen jellemezhető: a forma követi a funkciót. Más szóval, a bútoroknak és a dekorációnak elsősorban funkcionális céllal kell rendelkeznie. Melyik tervezési lehetőséget érdemes választani? Előnyben részesítheti az egyik megoldást:

Modern szecesszió a ház és a lakás belsejében - fotó

A modern szecessziót művészetnek is nevezhetjük. Nézzük meg közelebbről a főbb jellemzőit:

 • Fa elemek jól látható szerkezettel. A fát padlók, mennyezetek, ablak- és ajtónyílások burkolatához használják, és keményfa bútorok használata ajánlott. A fa keretben állólámpák és egyéb világítótestek is lehetnek..
 • A dekoráció és a bútorok kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a formatervezés lágy és áramló vonalakra, valamint a szimmetria hiányára irányul. A vonalaknak simán egyensúlyozniuk kell, és óvatosan egybe kell folyniuk, mintha növényi motívumokat utánoznának.
 • A belső tér modernitása olyan dizájn, amelyen maga a természet nyomot hagyott. Ezért a virágos téma és az állatdíszek kolosszális fontosságúak lettek benne. Ennek a szellemnek megfelelő dekoráció választható saját ízlése szerint, vagy rendelhet egy eredetit..
 • Az üveg elemek jelenléte kötelező. Az ablakokat mozaikokkal díszítheti, és ólomüveg technikákat alkalmazhat a mennyezetek, ajtók, válaszfalak és lámpák díszítésére. A szobája még kényelmesebb lesz virágmintákkal.
 • Az üveggel ellentétben a fém inkább kiegészítő, mint kötelező elem, és csak dekorációként használható. A dizájnnal való összhang érdekében kívánatos, hogy a fém elemek a lehető legnagyobb mértékben megismételjék a virágos témát..
 • A szecessziós belsőépítészet korlátozott mennyiségű textíliát használ, és csak azok funkcionális céljaira (függönyök, bútorkárpitok és párnák).
 • Az ablakok koherens kompozíciót hoznak létre a helyiség többi részével. Lehetnek ív formájában, és szükségszerűen nagyok. Díszítheti őket virágmotívumú mozaikkal..
 • Szecessziós tapéta – nem papír, maximális folyadék vagy hiányzik. Fal- és mennyezetburkolatokhoz használhatók.
 • A belső tér különleges részlete az ólomüveg ablakokkal díszített ajtók lesznek, amelyek oldalán és az ív mentén kis ablakok találhatók. A két fél széles ajtó tökéletes. A belső terek modernizmusát lágy, nyugodt árnyalatok jellemzik. A színpaletta a következő árnyalatokat tartalmazza: krémes, homokos, gyöngyház, krém, őszibarack. Ezek a lágy, nem feltűnő színek a legjobbak a sima vonalak közvetítéséhez és a szoba vizuális megnagyobbításához. Minél lágyabb árnyalatot választ, annál pontosabban valósul meg az ötlet. A vörös, sárga és fukszia kis számú aktív színelem elhelyezésére használható.
 • A szecessziós függönyök széles párkányokra vannak felszerelve. Amikor szövetet választanak számukra, ügyeljen a természetes, masszív szövetekre, amelyek az utolsó érintéssé válnak, harmonikusan illeszkednek a belső térbe, de nem annak hangsúlyai.
 • A modern hajlamos egy nagy térre, amelyben könnyen elválaszthatja a helyiséget zónákra válaszfalak és sima vonalak segítségével. A szecessziós stílusú csillárok segítenek a világításban és a tér vizuális növelésében..
 • A bútorok kizárólag funkcionálisak és stílusosak. Anyag – fa üveg díszítő elemekkel. A hangulatos kárpitozott bútorok kiegészíthetik a belső teret. A bútorok ilyen irányú sajátossága a szokatlan és divatos forma. Például egy asztal masszív tetejű, vékony göndör lábakon.
 • A szecessziós stílus jellemzői a belső térben mind a praktikus, mind a dekoratív világítótestek. Az előbbiek közé tartoznak a lámpák a padlón és a falakon, valamint a reflektorok. A díszítő funkciót számos burkolat és állólámpa látja el, amelyek feladata a szoba elsötétített sarkainak megvilágítása. A világítóberendezések lehetnek nem szabványos alakúak, fából, porcelánból és vékony üvegből készülhetnek, valamint fém elemekkel is.
 • A divatos klasszikus stílust lágy színű falak és a textúra hiánya jellemzi. Ha szürke vagy aszfalt színt választott a falakhoz, akkor azokat virágdíszekkel lehet díszíteni, hogy elkerülje a homályosságot. Világos színű természetes fa panelek is elfogadhatók.

Lakástervezés szecessziós stílusban és stílusa

Szeretné, ha lakása ötvözné a kecses stílust, a kényelmet és a kifinomultságot? A lakás belsejében található szecessziós stílus segít a hangulatos légkör kialakításában a lágy vonalak és a semleges színek segítségével, különösen azért, mert ez a design megoldás kiváló terep a dekorációval való kísérletezéshez. A fő szabály az, hogy inspirálódjon a természetből, virágos formáiból és természetes színeiből. A szimmetria idegen ettől az iránytól, ezért fontos, hogy törekedjünk a kifejezett íves formákra a lakásban. Ez kifejezhető íves ajtó- és ablaknyílásokban, a falakon elhelyezett térfogatdíszekben és annak keretezésében, és felhasználható a lépcsők és elemeik díszítésekor is..

A szecessziós padló nem lehet fényes akcentus a szobában. Ehhez ajánlott a parketta vagy laminált anyag használata a fa burkolatának színében, amely élénk kontrasztban játszana a falakkal vagy harmóniában a világos fa árnyalataival a falakon. Szintén nem kívánatos kerámialapok használata szigorú geometriai formájuk miatt..

Szecessziós bútorok

A nappali kárpitozott területét egy sötét fából készült kanapé képviselheti, amely a belső térhez illeszkedik. A kanapét általában pár fotellel együtt vásárolják meg, mivel fontos, hogy minden bútor azonos fafajtájú kerettel rendelkezzen. Lehetséges egy ilyen praktikus lehetőség is, mint egy sarokkanapé, de ajánlatos egy puha kompozíciót elhelyezni a szoba közepén „P” vagy „G” formájában. A színsémának a falak színén kell alapulnia, amely színes kiegészítőkkel hígítható. A szecessziós kárpitozott bútorokat a tömörség és a funkcionalitás jellemzi. Olyan anyagokat tartalmaz, mint fa, üveg és fém szerelvények..

Modern konyha - fotó

Modern konyha és tervezési lehetőségek

Az eredeti dizájn ilyen irányú betartása elsősorban azt jelenti, hogy van egy tágas konyha. Ha van egy kis konyhája, de modern konyhai kialakítást választott, akkor a stílust díszítő elemek segítségével újra létrehozhatja.

Falak

A belső tér a falakat feltételezi fő háttérként. Ennek a hatásnak az eléréséhez használhat textúrázatlan anyagot, vagy festheti a falakat tompa egyszínűre. Tapéta vagy burkolat nem ajánlott, az elegancia pedig matt üveg tapétával vagy közepes méretű kerámialapokkal érhető el. A cserépnek nem kell mintáznia, és a varratok között kötelező a habarcs használata.

Bútor

A konyhai készletnek a fal szerves részének kell lennie, és geometrikus alakúnak kell lennie egy színben. A bútorkompozíció a konyha közepén található, amelyet egy hatalmas asztal vezet, felfelé nyújtott lábakkal. Az asztal feltűnő elem lehet, és illeszkedhet a padló színéhez. A székek puhaak, érdekes mintákkal kárpitozottak. A konyhabútoroknak stilisztikai jellemzőket kell közvetíteniük, ezért válasszon lágy vonalakkal rendelkező modelleket: sima vagy virágmintás.

Dekor

Különleges színek és virágos formák a konyhai dekorációban segítenek újjáteremteni ennek a tervezési irányzatnak az elképzelését a konyhában. Elég, ha a konyhát apró részletekkel díszíti, például egyenes hosszú függönyökkel, vázákkal, virágokkal az asztal közepén, stilizált konyhai eszközökkel és porcelánokkal..

A szecessziós design és a konyha fedélzetei - fotó

A szecessziós hálószoba és kialakítása

A szecessziós hálószobabelsőt általában egy pár alapszín, több dekoráció és lágy szórt világítás képviseli..

Falak

A falak vakolása és festése a legnépszerűbb megoldások. Választhat semleges tapétát nagy minta vagy világos minta nélkül. A falak díszítésekor nem ajánlott műanyagot használni.

Padló

A hálószoba padlójának ideális anyaga egyszínű linóleum vagy laminált anyag lesz, amely szőnyeggel hígítható. Nem ajánlott vastag halom szőnyeget használni, vagy hideg anyagokkal, például kővel vagy kerámiával borítani a padlót. A sötét színű padló vagy fehérítő hatású tökéletesen illeszkedik a hálószoba kialakításához..

Bútor

A hálószobában a fő hangsúlyt egy fényűző fa fejtámlával ellátott ágyra kell helyezni. Vásárolhat alacsony lábú éjjeliszekrényt és kis dohányzóasztalt is. Javasoljuk, hogy vásároljon masszív szekrényt, és válassza ki a legtávolabbi sarkot, vagy vásároljon ólomüveg ajtókkal rendelkező tolószekrényt. A hálószobai kiegészítőknek összhangban kell lenniük a falak és a padló hangszínével. Elengedhetetlen, hogy minden hálószobabútor a minimalizmus jegyében kerüljön kiválasztásra..

modern stílusú hálószobabútor - fotó

Nappali modern stílusban és jellemzői

Falak

A falak színének összhangban kell lennie a belső tér minden árnyalatával. Színezze őket egyenletesen az irány egyik fő színében, vagy kombináljon több semleges színt, hogy kiemelje a fal összes kiálló részét. A színezés alternatívája lehet folyékony tapéta átlátszó, diszkrét mintával. Emlékeztetni kell arra, hogy a nappali kialakítása nem tolerálja a műanyagot, a vakolatot és a papír tapétákat, mivel rendkívül nehéz illeszkedni ennek a kialakításnak a stílusához..

Padló

A nappali hangulatos és kényelmes környezetéhez a legjobb választás az egyszínű parketta vagy laminált anyag, amelyre egy vagy több téglalap alakú szőnyeget helyezhet egy puha helyre. A tervezési ötlet újrateremtése érdekében jobb elhagyni a kerámialapokat, a szőnyeget és a linóleumot..

Nappali bútorok modern stílusban

Ne feledje, hogy minél kevesebb bútor van, annál jobban megtestesül a stílus ötlete. Az ülősarkot lágy rész képviseli, kárpitozással egy fényben. Kiváló választás lehet egy kanapé, sötét favázas és világos szövet az üléseken, valamint pár puha karosszék. Középen alacsony emelkedésű asztal helyezhető el. Kívánatos, hogy minden bútor fa elemei azonos típusú fából készüljenek. A bútorok sima szőnyegre helyezhetők. A nappali belsejét fényes ékezetek egészítik ki kiegészítők formájában.

Modern fürdőszoba: megközelítés a dekorációhoz

Falak

Először is létre kell hoznia egy háttér alapot a falak egy hangon történő festésével. Ezenkívül használhat kerámialapokat vagy vakolatot. Mozaik formájú dekorációt helyeznek az alapra, vagy mintát alkalmaznak akrilfestékkel. A háttérszínek és a dekor színei legfeljebb 2-3 hangon térhetnek el egymástól.

Padló

A fürdőszoba szecessziós stílusú belsejét összetett mintázatú önterülő padló képviseli. Előnyben részesíthetők a kerámiák is, mivel a laminátum és a linóleum általában nem rendelkezik hőálló tulajdonságokkal. A padló színsémája különböző árnyalatokat tartalmaz: a világos bézstől a mélyszürkeig.

modern fürdőszoba belső - fotó

Bútor

A fürdőszobához bútorokat kell választania egy készletből, amely magában foglalhat egy szekrényt, egy asztalt a kozmetikai kiegészítőkhöz és egy széket díszes alakú lábakkal. A fülhallgatót úgy kell megválasztani, hogy illeszkedjen a padlóhoz. A vízvezeték ennek a trendnek a szellemében üveg- és fémszerelvényekkel rendelkezik.

Szecessziós dekoráció

A szobák díszítése textil jelenlétére utal, és geometriai szőnyegekkel, fényűző függönyökkel, kanapépárnákkal és szecessziós festményekkel is ábrázolható. A kovácsoltvas ékszerek, az üveg és a bonyolult formájú fa kiegészítők különleges varázst kölcsönöznek.

A csillár vagy lámpa külön díszítő elem. A kristálycsillár fém permetezéssel nagyon szépnek tűnik, ami sok vakítást eredményez. Dekorként és külön fényforrásként kerek árnyalatokkal díszített lámpatesteket választhat..

dekoráció modern - fotó

Szecessziós vidéki ház

A szecessziós lakberendezés egyenes vonalakat, egyszerű arányokat és gazdag természetes fényt kínál. A ma látott szecessziós házak az 1920 -as években született világépítészeti stílus öröksége. Ezt a stílust a kifinomult műanyag és a ház minden részletének harmóniája jellemzi. Lapos és sekély tetők, nagy üvegszerkezetek, harmonikus kapcsolat a szabad tér többi részével és gyakran festetlen falak – a szecessziós ház belseje könnyen felismerhető egyedi esztétikájáról..

Most tegyünk egy virtuális túrát egy valódi, szecessziós stílusú lakásban:

Lásd még néhány hangulatos modernista belső teret:

– A New York -i Beekman Hotel nagyszerűsége és kegyelme

– Modern és kortárs egy barcelonai lakásban

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda