15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

EAMES bútorok – valódi design ikonok

Ki gondolta volna, hogy a kezdő tervezők által az 1940 -es és 1950 -es években az Egyesült Államokban készített bútordarabok valóban legendássá és ikonikussá válnak a 20. századi design történetében! Charles és Ray Eames bérelt lakásuk tartalék hálószobájában egymás után kifejlesztettek több fotelt és széket, amelyek később alkotóik nevét viselik, és a New York -i Modern Modern Múzeum állandó gyűjteményének részét képezik. Művészet. Történetünk a leghíresebb “imákról” ma.

Eames pihenőszék

Sok szakértő a bútorok történetének leglegendásabb és ikonikus székének nevezi az Eames társalgó széket. A modell sokéves kreatív kísérletezés és az optimális kialakítás keresésének eredménye, az eredeti konstrukció pedig egy alapot és egy lábtámaszt tartalmaz, amelyek teljes értékű ülésként használhatók. Az alkotók kezdetben megpróbálták megerősíteni a fogyasztók fejében azt a képet, hogy a legkényelmesebb ilyen széken lenni-félig ülő-fekvő helyzetben. Röviden, az Eames Lounge Chair a modern klasszikusok új kifejezése és a tiszteletre méltó elegancia példája, amelyet ma is gyártanak..

Eames DSW – 1950 -ben hozták létre, ez volt az első tömeggyártású műanyag szék. A modell arról nevezetes, hogy tökéletesen illeszkedik nemcsak egy iroda vagy kávézó, hanem bármely lakótér belsejébe. Testvére, Eames DSR külső hasonlóságot mutat, de fém lábakkal készül, ellentétben a DSW fából készült lábaival. Mindkét szék nagyon népszerű a világ minden tájáról, amit a viszonylag alacsony ár is elősegít..

A tervezők egy másik alkotása – az Eames DCW szék – a 20. századi ipari formatervezés valódi fejlődése lett, és ma a praktikus bútorok kényelmes minimalizmusának szimbóluma. A modell egy speciálisan kifejlesztett rétegelt lemezdeformációs technológia felhasználásával készült, amelyet később széles körben alkalmaztak számos más iparágban, különösen az orvostudományban..

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy az Eames alumínium EA 117 fotel tisztán irodai lehetőség. De ez nem így van, mivel a modell világszerte sok lakóteret díszít, és remek tulajdonsága az otthoni munkaterületnek. A karosszéket joggal tekintik a 20. század legnagyobb design ikonjának, és változatlanul a népszerűség csúcsán marad az időn és a divaton kívül..

A fenti tételek bármelyike ​​és sok más designer bútor opció megvásárolható Scott Howardtól.

Previous Post
Lilncoln Barbour fotós