15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Cum să găuriți o gaură în plexiglas (tablă acrilică) de unul singur

Plexiglasul este, fără îndoială, cel mai popular înlocuitor pentru sticla normală. Această postare urmărește să evidențieze pașii pentru a face găuri fără a solicita ajutor profesional. 

Plexiglasul (cunoscut și sub numele de foi acrilice, poli (metacrilat de metil), Lucite, perclax sau Perspex) este popular pentru caracteristicile sale care îi sporesc performanța. Principalul motiv pentru care plexiglasul este preferat în locul sticlei se datorează ușurinței și durabilității sale. Găurirea și tăierea plexiglasului este un proces simplu care nu necesită ajutor profesional. Cu toate acestea, va trebui să învățați procesul pentru a vă asigura că nu vă stricați foaia acrilică.

Sfaturi de siguranță pentru găurirea plexiglasului

Înainte de a începe lucrul la plexiglas, ar trebui să luați în considerare punerea în aplicare a măsurilor de siguranță. Acest lucru vă va asigura că veți face treaba fără a vă provoca nici cea mai mică vătămare. Când găuriți plexiglasul, mai jos sunt câteva dintre măsurile de siguranță pe care trebuie să le adoptați.

 • Poarta manusi

Mănușile vor fi la îndemână pentru a vă asigura mâinile de rănile cauzate de obiectul de foraj. În plus, mănușile îți vor îmbunătăți aderența la burghiu pentru a te asigura că vei face treaba fără efort.

 • Purtați ochelari de protecție

Ochelarii de protecție sunt importanți, deoarece vă protejează ochii de particulele zburătoare. Datorită sensibilității ochilor, cel mai mic cip poate provoca leziuni oculare și cu siguranță nu doriți acest lucru. Tu?

Găurirea unei găuri în plexiglas

După ce ați pus la punct măsurile de siguranță necesare, puteți începe acum să lucrați. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că aveți echipamentul necesar. Pentru a găuri foaia de plexiglas, vă recomandăm să achiziționați un burghiu de plexiglas pentru a simplifica procesul. Alternativ, puteți achiziționa burghiu de plexiglas biți care sunt compatibili cu burghiele normale. Cu echipamentul necesar, asigurați-vă că exersați procesul de găurire pe bucăți mai mici de foaie de plexiglas înainte de a lucra pe foaia principală. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți procesul pentru a evita să faceți greșeli fatale la locul de muncă principal. Acestea fiind spuse, mai jos este o listă de pași despre cum să găuriți o gaură în foaia de plexiglas. 

 1.   Așezați o barieră sub foaia de plexiglas

Spre deosebire de găurirea unei găuri prin metal sau lemn, foile de plexiglas necesită prudență suplimentară. Înainte de a începe să găuriți, ar trebui să plasați o barieră sub plexiglas. Această barieră poate fi o bucată de lemn în care nu v-ar deranja să găuriți. Această barieră va ajuta la evitarea fisurării foii la găurirea găurii finale. Cu bariera în poziție, începeți prin a marca locația găurii folosind un marker permanent sau un creion de grăsime. Pe marcaje, așezați bandă de mascare pe marcaj pentru a preveni ciobirea în timpul procesului de forare. 

 

 1.               Începeți să forați

Înainte de a începe să găuriți gaura principală, ar trebui să luați în considerare să începeți cu o gaură pilot. Gaura pilot trebuie să aibă cel puțin 1/2 diametrul găurii finale. Când începeți procesul de găurire, asigurați-vă că orificiul este departe de marginea plexiglasului. Acest lucru va evita fisurarea care poate deteriora întreaga foaie. În plus, fiți blând atunci când efectuați procesul de forare. Evitați perforarea centrală a foii de plexiglas și, în schimb, începeți procesul încet. 

 1.               Păstrați ritmul de foraj constant și lent

După ce ați început să găuriți gaura, nu modificați viteza și nu intensificați presiunea pe foaie. Viteza recomandată este de 89 mm sau 3,5 inci pe minut. Pe măsură ce forați în continuare, numărul de așchii de plastic produse va crește și acest lucru vă poate deraia vederea. Opriți procesul de găurire și ștergeți așchii înainte de a continua. Și când burghiul încetează să funcționeze brusc, nu-l trageți cu forța, deoarece poate provoca daune ireversibile foii. În schimb, activați caracteristica inversă a burghiului. 

 1.               Finalizați procesul de forare

Când finalizați acest proces, asigurați-vă că rămâneți concentrat. Ultima etapă determină rezultatul final al forajului. În etapa finală a găuririi, foaia de plexiglas va fi suportată multă căldură datorită fricțiunii dintre bit și foaie. Căldura intensă poate provoca crăpături puternice care pot face plexiglasul inutil. Pentru a atenua daunele cauzate de excesul de căldură, utilizați o sticlă de pulverizare cu apă pentru a lubrifia suprafața. Dacă lucrați la o foaie groasă de plexiglas, cea mai bună acțiune este să faceți pauze pe tot parcursul procesului de forare. Forajul continuu determină excesul de încălzire, care se topește și deteriorează foaia. Luarea pauzelor permite plexiglasului să se răcească, reducând astfel riscul de deteriorare. 

Cele mai bune burghie pentru utilizare pe o foaie de plexiglas

abc

Datorită naturii sensibile a plexiglasului, sunt recomandate diverse burghie. Acești biți sunt proiectați pentru a găuri găuri pe foi de plexiglas fără a exercita o presiune inutilă care provoacă daune. Deci, care sunt cele mai bune tipuri de burghie pentru a le folosi pe foaia de plexiglas? Mai jos este o listă detaliată.

 • Burghie din plastic

Faptul că acești biți sunt fabricați din plastic nu înseamnă că sunt slabi. De fapt, aceștia sunt biții perfecti pentru a vă fora foaia de acril. De ce? Ei bine, acești biți conțin lovituri la sol care au o greutate de 0 grade și puncte de 90 de grade. Această caracteristică permite biților să răzuiască prin foaie strat cu strat, reducând astfel riscul de deteriorare. Acești biți au diametre diferite, astfel încât trebuie să fiți precauți pentru a vă asigura că găsiți cel mai potrivit bit.

 • Burghie cu diamant

Burghiile cu diamant sunt o alegere perfectă pentru găurirea prin plexiglas, indiferent de grosimea acestuia. Aceste biți conțin acoperiri cu praf de diamant care asigură tăierea muchiilor. Cu o greutate de 0 grade și puncte de 60 de grade, acești biți vor fi la îndemână pentru a vă permite să găuriți mai multe straturi. Cu toate acestea, găsirea acestor biți în hardware-ul dvs. local se poate dovedi a fi o sarcină descurajantă. Din acest motiv, vă recomandăm să le achiziționați din magazinele online.

 • Burghie modificate

Puteți utiliza în continuare burghiele convenționale de mare viteză pentru a face treaba. Cu toate acestea, acestea trebuie modificate. Modificarea burghiilor este un proces ieftin care se poate face acasă. Pentru a modifica biții, purtați pur și simplu micile apartamente situate pe muchia de tăiere. Acest lucru va asigura că burghiul obișnuit zgârie straturile de plexiglas, mai degrabă decât fragmentarea foii, ceea ce are ca rezultat doar deteriorarea. Pentru a determina dacă ați modificat corect bitul, ar trebui să vedeți două panglici spiralate de plexiglas care provin din gaura pe care o forați.. 

Tăierea foii de plexiglas

Uneori poate doriți să tăiați plexiglasul pentru a realiza măsurătorile corecte. Cu toate acestea, este important să o faceți corect pentru a evita desfigurarea suprafeței. Procesul de tăiere este destul de simplu, deoarece veți avea nevoie doar de un ferăstrău ascuțit sau un cuțit hobby. Cu toate acestea, există numeroase lame care sunt special construite pentru a ajuta la tăierea foilor de plexiglas. Dar dacă nu puteți accesa aceste lame speciale, puteți face treaba folosind instrumentele disponibile la domiciliu. Când decideți să utilizați un ferăstrău, asigurați-vă că are zece dinți pe inch. În plus, asigurați-vă că adoptați cea mai mare viteză posibilă pentru a evita fragmentarea suprafeței. 

Dacă doriți să realizați tăieturi drepte, fixați marginea pentru a ușura procesul de tăiere. Un ferăstrău este cel mai ideal tip de ferăstrău pentru a fi folosit prin amabilitatea vitezei sale de tăiere și a finisajului neted pe care îl realizează. Când utilizați ferăstrăul, evitați forțarea tăierii. Acest lucru va ajuta la evitarea excesului de frecare care poate defigura marginea tăiată. Pentru a obține margini netede, puteți utiliza șmirghel fin sau o hârtie umedă și uscată. În mod normal, cel mai mult foi de plexiglas tăiate la dimensiune au un strat protector pentru protejarea suprafeței. Când tăiați foaia acrilică, ar trebui să încercați să nu atingeți acest strat cât mai mult posibil pentru a păstra aspectul original al suprafeței. 

Cum se lipesc foi de plexiglas

Când apare nevoia de a lipi bucăți de foi de plexiglas, există o gamă de opțiuni de lipici din care să alegeți. Printre opțiunile dintre care puteți alege:

 • Ciment tensol

Aceasta este, fără îndoială, alegerea perfectă dacă doriți să realizați o articulație permanentă. Pur și simplu aplicați adezivul pe suprafață și fixați-l timp de 24 de ore.

 • Contact Adeziv

Majoritatea adezivilor sunt de natură plastică și, prin urmare, sunt opțiuni perfecte de adeziv. Pentru a utiliza adezivi de contact, tot ce trebuie să faceți este să aplicați pe suprafețe și să așteptați câteva ore pentru a realiza acea articulație permanentă.

 

 • Super-lipici

De asemenea, cunoscut sub numele de cianoacrilat, super-adezivul este popular pentru legătura puternică. Când se aplică pe suprafețele foilor de plexiglas, durează doar câteva ore pentru a realiza o îmbinare care nu poate fi ușor demontată. În afară de super-lipici, se poate folosi pistolul de lipit, dar va depinde de tipul de material pe care doriți să-l îmbinați.

Modul în care vă descurcați cu plexiglasul va merge mult spre determinarea perspectivei finale. Prin urmare, asigurați-vă că adoptați metodele adecvate pentru găurirea, tăierea și formarea rosturilor. Sper că acum sunteți bine informați despre cum să lucrați cu succes pe foile dvs. acrilice.

Previous Post
Sesterské citáty, vďaka ktorým sa budete cítiť vďačne
Next Post
26 Idei relevante de rafturi pentru dulapuri