15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.brickmovie.net 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skrivena vrata u unutrašnjosti: prednosti i nedostaci

Korištenje tajnih vrata u unutrašnjosti nije nova arhitektonska tehnika, već davno zaboravljena. Sjetite se tajanstvenih skrivenih odlomaka iz beletrističkih knjiga, znanstvenofantastičnih filmova ispod stepenica, iza ormara, kamina, ogledala, iza kojih se krije nešto tajno, skupo ili strašno.

Danas, u doba mode za minimalizam, prirodnost, ekološku prihvatljivost, takva su vrata dobila drugačiji svježi zvuk i naširoko se koriste u dekorativne svrhe. Omogućuju dizajnerima implementaciju gotovo svih najneobičnijih rješenja interijera. Koje još vrline imaju? Imaju li oni nedostataka? Odgovorit ćemo na ova pitanja.Ovaj je članak napisan u suradnji s tvrtkom Belwoodoors. U njima možete kupiti nevidljiva vrata u Moskvi, dostupne modele možete vidjeti prema veza.

Glavne prednosti skrivenih vrata

1. Sažetost, minimalizam

Skrivena vrata jedno su od idealnih rješenja za minimalističke interijere koji su u posljednjih nekoliko godina postali sve popularniji..

LITERATURA: Minimalizam je alat za uklanjanje svih nepotrebnih stvari, koji vam omogućuje da se usredotočite na najvažniju stvar u životu. Ovaj pokret uči cijeniti trenutke, osjećaje, ljude i manje razmišljati o materijalnim stvarima. Štoviše, prijelaz na minimalizam također se uklapa u okvir zaštite okoliša: manje stvari = manja potrošnja resursa = manja šteta po okoliš.

Dizajn tajnih vrata uključuje samo “nevidljivu” kutiju, skrivene šarke i samorezne vijke. Zbog nedostatka ograda, okova i vidljivog krila vrata, vrata u ravnini doista su lakonično, minimalističko rješenje..

2. Način vizualne promjene proporcija prostorije

Uz pomoć skrivenih vrata moguće je riješiti problem vizualnog povećanja prostora. Zbog činjenice da ništa ne “lomi” ravninu zidova (vrata su instalirana u istoj ravnini sa zidom), soba se čini prostranom.

Također, takva vrata vizualno povećavaju visinu stropova zbog nedostatka masivnog uokvirivanja. Vrata bez ograda izgledaju visoko i usko te zajedno s njima podižu i “odnose” strop prema gore.

3. “Idem tražiti” – koristite u “predviđenu” svrhu

Tajna vrata mogu se koristiti i u doslovnom iskonskom značenju – nešto sakriti i sakriti. Naravno, teško da govorimo o blagu ili čarobnoj prostoriji, ali zastriti pomoćnu prostoriju (rublje, ostavu, ormar) ili kupaonicu – zašto ne?

4. Stvara širok izbor mogućnosti zidnog dekora

Ugradbeni dizajn nudi veliki broj mogućnosti za zidnu dekoraciju: prilikom ukrašavanja zidova ne morate razmišljati o tome kako zaobići vrata, ali to možete učiniti dijelom remek-djela dizajna.

Uobičajene vrste skrivenih dizajna vrata:

– za slikanje – možete slikati u jednom tonu (ovo odlično funkcionira za proširenje prostora) ili pokazati svoju kreativnost prekrivajući platno ukrasima ili crtežima;

– ispod ploča – zidne ploče pričvršćene su na platno;

– ispod tapeta – “zalijepite iste tapete na vrata kao i na zid” također djeluje na pojačavanje efekta “nevidljivosti”, glavno je tada ne zaboraviti gdje je izlaz;

– ispod ploče – ovom metodom vrata se pretvaraju u sliku: stvara se poseban okvir, a u sredini se lijepi foto tapeta, oko nje se montira okvir (najtajnija verzija koju isprva nećete primijetiti ili čak na drugi pogled).

5. Dodatne značajke

Možete otići dalje i učiniti vrata potpuno nevidljivima, toliko da onaj tko ih gleda ne shvati da su to vrata ispred njega. Na primjer, možete naručiti model ogledala. Ogledalo nije suvišan atribut bilo kojeg hodnika i svlačionice, a zbog kompetentnog položaja reflektirajuće površine možete vizualno povećati prostor i ispuniti ga svjetlošću.

Također, skriveni proizvodi prerušeni su u ormare, stalke, što daje lijep bonus u obliku dodatnog prostora za pohranu, ali zahtijeva posebne, pojačane upute.

6. Svestranost

Skrivena vrata često se ugrađuju u vrlo uske otvore, gdje je nemoguće postaviti konvencionalnu konstrukciju s ogradama.

Skrivena vrata pogodna su za sve nestandardne rasporede.

Nedostaci ugradbenih vrata

1. Cijena

Vrata sa skrivenim okvirom vrata koštat će nekoliko puta više od jednostavnih unutarnjih vrata.

Ugradnja takvih vrata također može koštati prilično peni..

2. Složenost nosača

Složenost ugradnje skrivenih vrata također je posljedica troškova instalacijskih radova. Takvo što može se povjeriti samo kvalificiranim majstorima, jer će i najmanja netočnost u instalaciji biti upadljiva. Pomalo nakrivljeno – i nema efekta “nevidljivosti”, već iluzija pada zakrivljenog zida.

VAŽNO: Izvodljivost ugradnje skrivenih konstrukcija tog tipa mora se izračunati u samoj početnoj fazi popravnih radova.

3. Ograničeni manevri u dizajnu interijera

Unatoč činjenici da skriveni predmeti otvaraju mnoge nove mogućnosti ukrašavanja, novčić ima i lošu stranu..

Prilikom odabira skrivenih konstrukcija morat ćete uzeti u obzir podudarnost dekora nevidljivih vrata u obje prostorije, prolaz između kojih pruža.

Previous Post
RHS Tatton Park Flower Show va găzdui o zi specială de grădinărit virtual după anularea evenimentului
Next Post
Božićni motivi Chrisa Everarda